Merhaba arkadaşlar. Yeni almış olduğum accent era 1.4 2009 model 92.000'deki aracımda birkaç sorun yaşıyorum. İlk yaşadığım sorun araç frene bastığım zaman her zaman olmamak kaydıyla stop ediyor ve bunu sürekli yapıyor. İkinci sorun aracımın çekişinden memnun değilim 2. viteste bayılma yapıyor. Araba yokuşlarda kalkarken zorlanıyor. Geçen gün yolda giderken aracın motor elektroniği ışıığı yanıp yanıp söndü. bilgi verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim. Teşekkürler
aracın bakımlarının tam olduğunu düşünerek yazıyorum (buji filtre gurubunun yeni değişmesi) frene basınca stop etmesi boğaz kelebeğinin kirli olmasından olabilir. performans düşüklüğü kişiden kişiye değişir.önceden düzgündü yeni mi hissettiniz kaybı yoksa aldığınızdan beri böylemi bu önemli. ikinci olarak araç lpg li ise lpg filtre gurubunun değişitirlmesi ve güzel bir ayar. bunları yaptırırsanız motor arıza ışıgıda sönecektir. cunku genelde yakıt karışım hatasından dolayı cok yanıyor o lamba
Araç her zaman aynı tepkiyi vermiyor. Araç sanki gazı yerken hızlanırken zorlanıyor gibi. Bujileri değişeli fazla olmadı. Yağ değişimine 4bin km var ama ben ilk fırsatta değiştiricem. Boğaz kelebeği temizliği yaptırmayı düşünüyorum fiyat olarak bilginiz varmıdır. Motor arıza ışığı da şimdiye kadar iki kere yandı oda sürekli değil şu an yanmıyor. özellikle 3bin devirde sonra yandı dikkat ettiğim kadarıyla. Araç daha 3 gündür bende artı olarak gaza bastığım zaman sanki boş tüpe vurulduğunda çıkan ses gibi bir ses şangırtı geliyor. Daha yeni olduğundan şüphe ile yaklaşıyorum araca.
lpg varsa gaz kelebeğini bir temizletin, gaz kelebeği tıkalı olursa frene basınca veya rolantideyken araç stop edebilir
Araç benzinde de yaptı ayni muhabbeti makineye bağlayınca sorun çıkar mi acaba verdiği hataları falan
Siz önce bi LPG firmasına gidin ayarina baskınlar zaten boğaz geleneğinden kaynaklı sikjnnti varsa temizletip gelin diye yönlendiriyorlardı.ben boğaz kelebeğini kendim temizlemiştir dışarıda kaça yaparlar bilmiyorum ama çok para tutmaz sanirim Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ustaya gittim. Ateşleme ile ilgili sorun vardır diye bana conta yakmış dediler. Bizlik birşey yok deyip bir ustaya yönlendirdiler. 600 TL gibi bir masraf çıkardılar. Ne yapmalıyım çıkmaza girdim.
Conta yanık arabanın yagina su karışır yav çubuğunu çekip kontrol edin seviyeyi ve yağını ayrıca arkadaşın dediği gibi başka bir ustaya da gidin mutlaka ve son olarak conta yakmış araba hararet yapar bilginiz olsun Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arabada şimdiye kadar hararete dayalı birşey yok. İstanbul sefakoy çevresinde onerebileceginiz usta var midir acaba
Ben İzmirde oturuyorum yardımcı olamam ama forumda istanbuldan olan arkadaş çok yardım edeceklerdir Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeni bir ustaya daha gittim aynı bujilerden rolanti sensöründen ve boğaz kelebeğinden olabileceğini söyledi. En son motordan gelen tıkırtıdan dolayı conta yanmış olabilir. Araç suyla benzini karıştırıyor olabilir dedi. Pazartesi ustaya bırakıcam arabayı 300 tl işcilik 100 tl conta artı duruma göre reflektiyeciye gidecekse motor 200 tl gibi bir rakam çıkardı. İnşallah bunla kurtulurum.
Aracımı farklı bir ustaya gösterdim. O da aynı konudan bahsetti. Araç benzin ve suyu karıştırdığından gaza bastığında çıkan sesi çıkartabilir dedi. Extra olarak boğaz kelebeğini, rolanti motorunu ve bujileri kontrol etmek gerekir dedi. Yarın ustaya bırakıcam aracımı 300 tl işcilik 100 tl malzeme duruma göre taşlanması gerekirse 200 tl de ona vericem. İnşallah başka bir sorun çıkarmaz