Arkadaşlar merhaba iki gün önce geçmişini bildiğimiz 2010 model dizel era aldım 150 bin km de araçta kafamı kurcalayan bı kaç şeyler var yardımcı olursanız sevinirim 1.cisi aracın yağ filtresinin etrafında altında yağ tortuları ve terlemeleri var araçta yag eksiltme yok yağ filtresi 20bin km'den beri değişmemiş bu kaçaklar ondan olabilirmi ? 2.cisi sabah ilk çalıştırdigimda maviye dönük bir duman atıyor 15 saniye kadar sonra kesiliyor sürüş esnasında herhangi bir duman yok buda bı önceki yağ değişiminde po 10 40 kullanılmış ondan olabilirmi ? 3.cude turbodan hafif ıslık sesleri geliyor sizce neden olabilir. İlk konuma göre biraz fazla oldu sanırım yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim Kazasız belasız günlere inşallah.
Islık sesiyle ilgili ben söyliyim eraların genel problemi hassas turboları var. Kimisi revizyona sokuyor kimisi yeni alıyor kimisi de yolda bırakana kadar kullanıyor. Bende de aynı sorun var çekişte bir problem yok diye elletmiyorum henüz. Kötüye giderse revizyon düşünüyorum. Diğerler konularla ilgili bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Forumda dizel era için 5-40 yağ tavsiye ediliyor. İlk olarak aracınızın yağ bakımını yaptırmalısınız.
geçici duman için subaplar stop halinde blok içine yağ sızdırıyor diye tahmin ediyorum. subap itici oringleri eskimiş olmalı. yağ filtresinden çıkan yağ için düşüncem de motor yüksek ısılardaylen zerreler halinde yağ terletmiş olabilir. o tortuların oluşması için belki yarım çay bardağı yağ bile olsa tozlana tozlana katrana dönebilir normal harici bir durum yok bence. filtreyi 130 bin km değiştirmemek aşırı gaddarlık olmuş arabaya. derdi neydi neden değişmedi hayret_?
yag fıltrelerını degıstırın ve yaglama yaptırın terleme ve tortu gıdıcektır aynı durum ben aldıgımda getzımde de vardı. hatta egzoz borularına kadar damlamıstı.adam bedavadan motoru da yıkadı. ıslık olayı turbodan bıraz fazla nazık bunların turboları arkadasında dedıgı gb ya revızyon yada yenısı tamır cok tutmuyor dıye duymustum.bazende pervanesıne pıslık tıkanınca boyle sesler geldıgını duymustum.
Yağlama derken hocam ? Birde yağ olarak 5 40 tam sentetik okudum bı kaç yerde uygun müdür iç Anadolu'da oturuyroum önümüz yaz ayı herhangi bir problem yasatirmi
Yanlış yağ filtresinin takıldığını düşünüyorum, zaten bakım zamanı gelmiş orjinal ya da kaliteli parçalar ile güzelce bir bakım yapın derim, duman atma sanırım enjektörlerle alakalıydı ama tam emin değilim.
İlk duman mavi ise subap lastikleri ya da turbo keçelerinden olabilir. Bir de kızdırma bujileri sorunlu ise de ilk çalıştırmada duman olayı vardı ama kızdırma bujileri sorunlu olsa soğuk havada ilk çalışma biraz zorlaşır. Siz ilk önce aracın yağ bakımlarını yaptırın. 5-40 yağ Ankara için sorun teşkil etmez.
Ben sizin yerinizde olsan ilk marşa bastığında arabayı yağ bakımına götürürüm yağını 5w40 ile değiştirtirim yazık arabaya
İlk mars dumani enjektor Yag sizintisi yag sogutucusu kecesi olabilir İslik bu motorlarda var. Turbo degisse bile oter MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tesekkur ederim arkadaşlar hafta sonu güzel bı bakıma gideceğiz bende ısıtma bujisi olarak düşünüyorum çünkü ilk 3 saniye sarsıntılı çalışıyor sonra düzeliyor Enjektörler den yada kecelerden de eğer tahmini masrafım ne olur ?
İlk Önce Hayırlı olsun. Aracın 10w40 yağ kullanmasına karşılık 20 000 km dir yağ değiştirilmemesi Düşündürüdür. 1. ) yağı, acilen değişin ve 10w440 yağ konmuş ise 5w40 yağa yada 10w40 yağa devam edin. SAKIN olaki 5w30 a dönmeyin! YAĞ, YAĞ filte (orijinal) MAZOT filtre (ORİJİNAL) , HAVA filtre ( formu arayın hangi markaları ekonomik bulabilrisiniz mevcut) değişin. ÖNEMLİ! 20 000 km 10w40 ile çok süre. DEMEK ekleme yapıldı ! 2) kızdırma bujilerinizi kontrol ettirin GEREKİRSE ( ki gerekecek ) değiştirtin. 3) Turbodaki ıslık sesi (şeytan ayrıntıda gizlidir. 10w40 boşau kullanmamış) KEsinlikle 5w30 kullanma, 10w40 yada 5w40 devam ıslık gittiği yere kadar devamç
Hayırlı olsun arkadaşlar gereken cevapları vermişler zaten Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi