cumartesi günüsıfır Hyundai Accent Era 1.4 Team (ABS) aldım. ilk defa bu aracı kullanıyorum. aracı aldığımikinci gün sabah aracı çalıştırdım ve geri vitese aldım. debriyajdan ayagımı çektiğimde tam kavrama noktasına geldiğinde aracın motorundan bir ciyaklama dişli sesi gibi gelmeye başladı ve vites topuzu titremeye başladı. gaz verdiğimde ise araç hareket etmiyor. ancak bu durum araç rolantide calıştığında 3-5 dakika sonra geçiyor ve racı hareket ettirebiliyorum. bu durum neyden kaynaklanıyor. tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
O dişli sesi vites kutusundan geliyor, vites tam oturmadığından dişliler ötüyor. Böyle bir durumda hemen boşa alıp, tekrradan geri vitese uygun olarak taktığından hiçbir sorun olmadan arabanın geri gittiğini görürsün. Hayılrı uğurlu olsun bu arada, kazasız,belasız, cezasız inşallah
öncelikle aracınız hayırlı olsun, ayrıca aramıza hoş geldiniz. ben pek anlamam ama araç yeni ve sabahta soğuk olduğundan geri vitese tam geçmemiş olabilir diye düşünüyorum. bir de debiyaj tam kavrama noktasında tutulduğunda kararsız kalabilirmiş demişleridi. elektrik destekli olanlarda. daha tecrübeli ve deniyimli arkadaşlarda birşeyler söyler sanırım Düzenleyen : concept
Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın, cevap veren 1. arkadaşıma katılıyorum, vitese tam oturmadığı için yapıyor, bu arada pedala tam olarak basıp oturduğuna emin olun, ayrıca pedalın altına paspas felan kaymış olabilir...
sık sık oluo bendedehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif genelde kaymış paspas veya acele hareketlerle debriyaja tam basmamaya da vitesi tam oturtamama en büyük neden..ama debriyaja sağlam bas bide vitesi tam geçirmeye çalış o zmn bişe olmuo
Ben şunu keşfettim eğerki vites boştayken mandalı çekip geriye takarsam sorun bendede oluyor bazen.. 1. vitese takar gibi sola çekip mandalı kaldırdığımda sorunsuz giriyor.. Denemeni tavsiye ederim..
çok haklısın coşkun abi tam geçmediği zaman öyle oluyor ayrıca aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın
Benim getzde de ilk başlarda oluyordu ama sonradan alışınca bu sıkıntı ortadan kalktı. Diğer vites geçişleri yumuşak olduğundan geri vitese atarken de kibar davranıyordum. Geri vitese atarken debriyaja tam basıp "katırt" sesini duyana kadar sert bir şekilde vites atınca sorun olmuyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
teşekkür ederim arkadaşlar. verdiğiniz bilgiler cok faydalı oldu. bugün bu durum tekrar etmedi. çünkü debriyaja sonuna kadar bastım ve vitesi sola çektikten sonra mandalını çekerek sert bir şekilde geri vitese aldım sorun tekrar etmedi. ve arabayı hareket ettirdim.
ok..sevindik..özellikle geri ve 2. vites biraz sert tir. geriye zamanla alışır ama sabahları il takmada biraz güç uyguaman gerekir