Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra'nın 0rjinal Jant ve Lastiğinin 18 Janta çevirimi ve uyumu

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda Ado tarafından 25 Eylül 2013 tarihinde açılan konu

1. Ado

Ado Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Adnan G.
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Merhaba arkadaşlar yeni elantra aracıma çok ama çook istediğim 18 jant dönüşümü hakkında aldığım bilgi ve verileri burada paylaşmak istedim..!:confused:

Yeni elantra'nın şuan ki orjinal jant ve lastik ölçüleri 6,5Jx16 205-55R16 ' dır.
    Ve kısa bir hesaplama yaparsak lastik takılmış hali yerden toplam yüksekliği 519,15 mm (milimetre) 'dir.Eğer şayet biz bunu 8Jx18 225-40R18 'e çevireceksek olursak bununda lastik takılmış hali yerden toplam yüksekliğide 547,2 mm (milimetre) olacaktır.
    Aradaki farkıda hesaplayalım,sonuç 547,2mm - 519,15mm =28,05 milimetre çıkacaktır..,

Aracımızın orjinal fabrika çıkış toplam yerden yüksekliğide 1.445 milimetre'dir.Buda şu anlama gelmektedir eğer şayet helezon yaylarımızla oynamaz isek;aracımızın 1.445 milimetre olan eski yüksekliğinin artacağı manasına gelmektedir.Buda 1.445 mm + 28,05 mm =1.473,05 milimetre olan yeni yüksekliğine kavuşmuş olması demektir..!

Aşağıda da yazdığım tabloda da aracımıza takacağımız jantın genişliğine göre,seçeceğimiz lastik genişliği;
    minimum,ideal ve maxsimum olarak milimetre cinsinden belirtilmiştir..! Seçeceğiniz jantın genişliğine göre karşısındaki değerlerden farklı bir lastik genişlik seçimi yaparsanız bu aracınızın hem sürüşüne hemde görünüşünde dezavantaj olarak size geri dönecektir..!

Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim,,yeni elantra da olduğu gibi bir çok araçtada sürücü ön kapı yanında veya benzin depo kapak arkalarında aracın üretici firma tarafından hangi jant eni veya lastik ebatında kullanabileceği yazılmıştır..Buda orjinal jantın (+1inch) ,(-1 inch) altı veya üstüdür..Buda şu demek oluyor eğer Yeni elantramızı 15 inch altında veya 17 inch üstünde bir jantla vize vakti geldiğinde TÜVTÜRK Araç Muayene istasyonlarına girersek ağır kusurlu olarak nitelendirilip sorun yaşayabilme olasılığımız çok fazladır..,
    (Tabiki de bu oradaki memurun kıllık derecesine göre değişkenlik gösterebilir..!:RpS_rolleyes:)

Sonuç olarak yeni elantramıza 8Jx18 jant takacaksak en uygun lastik ebadı 225-40R18 olmalıdır..!

Jant - Lastik Uyum Tablosu

2. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Jantin et degerini unutmayin.8 ofsetli jant alirsiniz sonra et degeri 32 civari birsey olursa jantlar kaportadan disari fazlasiyla tasacaktir.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    18 lik jant bence fazla gelir gibi. şeçim ve kara sizin tabi.

4. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    ben jantcıdan aldığım yeni haber yeni elantaya göre karpuz jantlar yapılıyor göbek değerleri özel verilebiliyor ben 225*45*17 göbek degeri ise 36 yada 38 olur arka ofset 9 önler 8 olacak . 3,5 spor yayda düşünüyom acaba sürtermi

5. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    O kadar jant satan kişilerle görüştüm jant almak için önerdikleri ölçüleri duyunca vazgeçtim jant almaktan.bu sizin söylediğiniz ofset ve ET değeri bence sıkıntı olur.İmkanınız varsa örnek olarak sadece jantı araca taktırın ve durumu gözlemleyin derim.Aynı şeyi ben yaptırdım jantçının önerdiği jantı bir taktı resmen kaportadan 1-1.5 cm dışarı taştı jant.Bunu o şekilde kullanmaya kalkarsanız jant direk kaportaya oturur.

6. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    aynen sana katılıyorum ofsetli jantlar sıkıntı. bizim orjinal jantımızda 6.5 az ofselti jant en az 8 olacak bu jantlarda ET değerini incelterek yaklaşik 1.5 yada 2 cm göbek kalınlığı ince olarak üretilecek bu şekilde sorun olmayacakmış yani sürtme olmayacakmış jantcı telefonumu aldı 1 aya kadar arayacak benibu dedğim olay bmw karpuz jant modeli için sadece galiba çünkü çok talep var ama her araca uymuyor ofsetinden dolayı

Bu Sayfayı Paylaş