Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yeni elantra yağmurlu havada savruluyor

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda piyanist_erk tarafından 30 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. piyanist_erk

piyanist_erk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar saat şu anda sabahın4 buçuğu daha yeni eve geldim yağmur 1 buçuk saat önce taksimdeydim,ordayken yağmur başladı önce yağmur başladı,otoban çıkışında birde ne göreyim araba50-60 km hızda araba yoldan çıktı zor toparladım daha sonra eve doğru gelirken bir iki deneme yapayım dedim sokağın köşesini 20 yle felan dönerken arabının arkası kaydı,acaba bu araçlardamı bişey var yoksa bu hankook marka lastiklerdenmi yapıyor.

NOT :yeni elantrası olanlar sakın yağmurlu havada virajlara süratli girmeyin,hızınızı bayağı bir düşürün , allah korusun başınıza bir felaket gelebilir,çünki araç stabilite yada esp hiç bir işe yaramıyor araba yoldan çıkıyor,ben lastiklerden şüpheleniyorum bu taktıkları lastik sadece sıcak havalarda ve otoban lastiği olarak yapılmış gibi geliyor bana,türkiye koşullarına uygun olduğunu sanmıyorum,ama bu araçların genelindede böyle bir hata yada ihmal varsa,kışın hapı yuttuk

2. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Bende lastiklerden olduğunu düşünüyorum kuru havada problem yok aracı sıkıştırdım ama savrulma hissi vermedi daha önce ıslak zeminde savrulmayı denemedim ama abs cok erken devreye giriyordu sanırımlastikleri değiştireceğiz yada bitene kadar çok dikkatli olucaz.Acaba prime modeli olanlar varsa onlarda fikrini beyan ederse iyi olur sanıyorum prime donanımda silika lastik var ama oda hankook

3. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    ESP olan aracın o kadar çabuk savrulacağına ihtimal vermiyorum.Problemin lastiklerin sertliğinden kaynaklandığını düşünüyorum

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ben Starexle Kabak Lastikle Islak Zeminde 50 60 km/h İle Savrulmuyorum .+ Elantra Güvenlik Bakımından 10 gömlek Üstün Bir Araç

5. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de lastiklerden şüphelenmeye başladım aynı konuda. Dün yağmurlu havada kullandım aracı herhangi bir kayma yaşamadım ama keskin virajlara girmedim denemek de istemem cesaret ister ancak bu elantralardaki savrulma kaynma kuyruk atma olaylarına bi el atmak lazım dikkatlice ele almak lazım lastikler yeniyken verip yeni lastik mi alsak acaba.
    Prime modellerinde kullanılan lastiklerin sadece ebatları farklı aynı model lastikler kullanılıyormuş ben sordum çünkü bir ara prime modelindeki lastikler ve jantlardan almak istiyordum.
    Bu lastik meselesi benim de kafamı çok kurcalıyordu forumda böyle bi konu olması iyi oldu.

6. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    muhtemelen lastiklerdendir. hankook,kumhokore üretimi olduğundanonları takıyorlar sanırım. benim i30 da kumho var. yüksek süratlerde içeri felaket ses alıyor. kış geldi artık, kışlıkları takıp bahara nasip olursa yeni daha kaliteli lastiklerden alacağız artık. daha önce elantrada pirelli p6000 vardı, ıslak zeminde felaket kayıyordu, abs sıksık devreye giriyordu. uzun araştırmalar sonucunda hem kaliteli,hem performanslı, hem fiyatı uygunyokohama c.drive aldım. 1 yıldır kullanıyorum. ıslak/kuru zemin çok memnunum.

7. CanKan00

CanKan00 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence lastiklerle alakalı değiL arabanın kendisiyle alaklı diye düşünüyorum.. i30cw butür sorun yaşamadım üstünde aracı ilk aldığım hankook lastikler var..diğer düz i30 modellerindede savrulma vs,,hiç duymadım

8. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    işte ben buna kızıyorum 40 50 bin tl arası araç satıyorsun 500 700 tl paradan kaçıp iyi bir lastik takmıyorsun mevcut lastikleri yenisi ile değiştirmeyide ısraf olarak düşünüyorum ama arabayıda kullanırken huzursuz olmayı (kayacakmı kaymıyacakmı düşünerek) istemiyprum...bence bu olaylar firma için kötü reklam oluyor...

9. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Abi 1400kg ağırlığı var sanırım i30 un çok iyidir güvenlidir savrulma konusunda

10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bence lastiklerden değil gibi duruyor sonuçta yeni lastik bu düşük hızlarda ne olursa olsun kayma yapmaz araçta hata olabilir ciddi bir durum servise gösterin çözülür bi şekilde...

11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İ30 Un Yol Tutuşu Bambaşka Bişey Ya. Resmen Ben Buradayım Diyor

12. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bu formda yeni elentra alan bir arkadaştada aynı sorun çıkıp arka dingilin yamuk olduğu anlaşılıp değiştirildiğini okuduğumu anımsadım forumda arıyorum ama bulamadım

galiba buldum

<table ="tableBorder" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"><t><tr><td rowspan="3" ="msgableSide" valign="top">talfar

Sürücü Adayı

Ülke: Türkiye

Araç Modeli: Hyundai almayı düşünüyor

Aktif Durum: Aktif Değil

Gönderilenler: 6

</td>
    <td ="msgableRow" valign="top">[​IMG][​IMG][​IMG] Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2011 Saat 20:06</td>
    </tr>
    <tr ="msgableRow">
    <td ="msgLineDevider" height="150" valign="top">

<div ="msg" style=":left; overflow:auto;">

<table width="99%"><t><tr><td ="BBquote">Orjinalini yazan: piyanist_erk

Kuyruk sallama olayı için servisin teşhisi ne oldu? Bilgilendirme yapar mısınız?</td></tr></t></table>

arka dingilin akslarında yamukluk varmış servis hyundai genel müdürlükle bağlantıya geçti ya dingili değiştirecekler yada düzeltecekler, 1-2 gün içinde servisden haver gelicek
    [/QUOTE]

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Geçmiş olsun
    dileklerimi de iletmek isterim. Sorunun çok önemli olduğunu
    düşünmüyorum. Çözüm için sorunun kaynağının belli olması önemli ki bu
    durumda da moralinizi bozmanıza gerek yok.
    </td></tr></t></table>

Düzenleyen : atılan

13. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sıfır arabanın dingili nasıl eğri olur ya bunlar teste tabî tutulmuyor mu bu nasıl iştir anlamadım ?

14. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    esp olan araç kolay kolay savrulma yapmaz zaten esp nin görevi aracı yolda stabil bir şekilde tutmakdır elektornik stabilite programı dır açılımıda zaten.. ya esp niz çalımıyor bunu kontrol ettirin yada lastiklerinizde bir şey var.. araçdan olduğunu sanmam 50-60 ile savuruyorsa o araçdan değildir kaldıki hyundai bu kadar büyük bir hata yapamaz bu aracı tüm dünyada satıyor geri çağırmak zorunda kalır geri çağırmassa daha beter olur imajı yerle bir olur zaten yeni yeni tutunmaya başladı dünyada bir yerlere gelmeye başladı.. o yüzdne bence aracınızı bir servise götürüp sokun gösterin..

15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    fabrikadan sağlam çıkmıştırda ya gemiden inerken ya tıra yüklenirken yada tırdan inerken bu dizlimde bir yerde bir şey olmuş olabilir.. yada bu dizilimde çalışan bir elemanın babamın malımı boş ver deyip kasti yapmış olabiliceğide imkanlar dahilinde olabilir..

16. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Katılıyorum söylediklerinize. Nasıl olsa kimse anlamaz deyip göndermiştir plazaya. Sonra da müşteri memnuniyetinden bahsederler (genel olarak değil, bu olayların olmasına izin veren şahsiyetler)

17. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    ben erayla yağmurda 120 ile gidiyorum bişey oolmuyor, bence bi sorun var ama nerde, lastikler veya havaları olabilir, yada daha başka problemler
    sadece 1 defa yağmurda virajda kaydı ama o da önden bıraktı, hızım 100 veya biraz üzeriydi,Allahtan çabuk tooparladım

18. ahmetaykac

ahmetaykac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim İ20 troy ile yağmurlu yolda 80 km hız ile virajlara girip çıkıyorum hiç bir şey olmuyor..yol tutuş,kavrayış çok güzel..bugün de istanbul yağmurluydu,hiçbir sorun yaşamadım..sanırım sizin elantra nın lastik havalarında bir sorun var..bi servise uğrayın,,45 - 50 bin liralık bir arabayı yağmurlu havalarda korkarak sürecek değilsiniz..

19. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu gün opel forumlarını açarsanız bu tür sıfır diye millete satılmış boyalı parçası değişmiş araç sahiplerinin konuları var mahkemelik olmuşlar opelle sen hem sıfır araba al hemde boyalı çıksın hatta parçası değişmiş olsun..

20. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynen öyle. Sivas'ta nissan bayii vardı. nissanın pick-up ları gemiden inince tır ile değil kullanılarak getiriliyormuş ve plazaya getirildiğinde km sıfırlanıp araç sıfır araba gibi satılıyormuş. sonra da kapandı plaza

Düzenleyen : Tolga58

Bu Sayfayı Paylaş