Ya arkadaslar kimileri elantradan iicin gaza basinca cok bi seriligi yok rampada sollamada ani cikislar yapamazsiniz diyor 132 beygirlik bi arac bunlari yapamazmi ya tork mu az 130dan sonrA salliyo diyorlar bilgilendirme yaparsaniz sevinirim
Diyenler kim elantraya binmemis kisilermi ? Hocam atmosferik olarak su anda hacimde en guclu motorlardan , bu cikamazsa sollamaya digerlerininde yurumemesi lazim HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bende oyle dusundum bu arabada onu yapmazsa otekiler ne yapsin. Ben surmedim bu aeaci o yuzden ne yapar ne eder bilmiyorum:RpS_cool:
kardeş bu durum birazda aracın torkuyla alakalı. onu diyenler muadil dizel araçla kıyaslıyorsa hata yapıyorlar. dizellerin torku benzinliye göre yüksektir. sen elantrayı muadili benzinli araçlarla binerek kıyaslayacaksın. (benzinli Corolla,civic,astra,megane vs.)
Benim aracım otomatik bir önceki dizel era idi era kullandı isen farkı anlayabilmen açısından şunu söylerim elantrayı aldığımda çamlıca gişelerden geçerken bir era yanımdaki gişeden geçiyordu ve aynı hizada idik ben bastıkça oda bastı bir nevi kısa mesafe deneme yapmış olduk ama çok yavaş bir şekilde arayı açtı bir müddet ama daha sonra farkı kapatıp geçtim ama geçmem uzun sürdü diyebilirim zaman tutmadım sadece o an farkı net görebilmek için plansız yapılmış bir hareket idi ve eranın performansı benden iyi çıktı, aslında çok iyi bildiğim bir şey idi ama görmek istedim fakat uzun mesafe olduğunda era ile yüksek sürat devam edemiyorsun ama elantra güven verdiği için gazıda bırakmıyorsun bu seferde gözün yakıt ibresine gidiyor benzin ve dizel farkı ortaya çıkıyor sen erada güvensizlikten basamıyorsun elantrada yakıt korkusundan,fakat tahminim manuel vites elantra ile era rahatlıkla geçilebilir diye düşünüyorum sonuçta otomatik vitesteki kayıplar olmayacak rampaya gelince iş değişiyor her zaman rampada diesel motor daha atak olur (tabi tork eğrisindeki grafiğe uygul kullanırsan) benzinli motorda farkı kapatabilmek için nerede ise tamamen dip gaz gitmek zorunda kalabilirsin ve sürekli vitesle oynayacaksın. Buradaki bu fark evet tork değerlerinden çıkıyor Era maksimum tork 240 nm 110 bg Elantra maksimum tork 158 nm 132 bg Era Turbo besleme Elantra Atmosferik besleme Aslında bence bunlar araç alımında kriter olmamalı yani fark çok değilse ve performans düşkünü değilsek bunlar önemsiz şeyler. Diğer araçlara göre kıyaslamak gerekirse evet ben bu kıyaslamayı çok rahat yaparım çünkü aynı sınıftaki arabaların çoğunu kullandım desem pek yanlış demiş olmam ve sonuç ortada sanırım anladınız. Elantranın ani hızlanmalarına gelince otomatik olanlar için doğrudur çok atak değil hele sakin kullanırken ekonomik çalışan şanzıman 60 km 6 viteste oluyor kickdown yaptığında hızlanmak için üç vites birden düşürüyor ki tepki almak zaman kaybına sebep oluyor ve tork konvertörünün kaybını da işin içine kattınmı erayı arıyorsun tabi ki ama bir kez devirli kullanmaya başladınmı veya h-matik konumda kullanınca ortaya bambaşka bir araç çıkıyor ve motor tam anlamıyla çıldırıyor, bu motorda manuel şanjıman olsa kim bilir nasıl olur diyorum o zaman ,manuel kullanmadım hiç o yüzden hep merak ederim Şu sallama işine gelince onu diyen çok fena sallamış o lafa başka yorum yapılmaz zaten
158 nm tork ve 132 hp beygir ile yokusta cikamiyrsa ya surucude bir sorun vardir, ya da arabada teknik bir ariza.... Tabi bir "alex" degil rampada ama, o kadar da olu olamaz yani
Ustadlar cevaplar icin tesekkur ederim. Cok surat yanlisi degilim amaoyle söylentiler duyunca merak ettim.
Valla klima açık ve lpg' de giderken, otomatik viteste rampada zorlandığı tek an 1 saniyelik vites küçültme anı...Onun dışında yokuş yukarı çıkarken bazen frene bastiğim oluyor, bir anda tırmanıyor çünkü... Ama arkadaşların dediği gibi bi era dizel rampada beni geçer diye düşünüyorum, tork farkı var.. Kısace rampa ve kısa hızlanmada dizele geçilirsin.. Benzinlilerinde çoğunu geçersin..
Hocam hiç kafana takma sen başkalarının söylediklerini alıp kapının önüne koydun mu milletin ağzının suyu akıyor elinde sürekli bezle geziyorsun :RpS_razz:
Her ne kadar elantra olmasa da, yaklaşık 10 yıllık dizel serüveninden sonra atmosferik-tam otomatik ve lpg bir araç aldım. benim aracım elentra kadar güçlü de değil ama ona yakın (152 nm-125 hp) Evet rampalarda bir dizel gibi istekli değil, ama açıkçası ben o kadar da rahatsız olmadım, sadece biraz daha devir çevirmek istiyor (ki yıllarca dizel kullandığım için bana şimdilik tuhaf geliyor), ama doğru devirde kullandığınızda hiç de öyle ölü gelimyor bana.... elentranın vitesin ibilemiyorum, ama benimkinde manuel kullanmak için direksiyonda kulakçıklar var, baktım rampada devri düşüyor bir ya da iki vites düşürüp 4000-5000 rpm devir çevirttiğim zaman beni üzmeyecek şekilde gidiyor. Ha, şunu da eklemem gerek, kimse ile yarışmam, kapışmam, yani rampada arkamdan selektör yakan bir iolursa gurur yapıp da inatlaşmam, hanikapışsam ne olur onu da bilemiyorum, ama arkadaşların dediği rampada dizeller ile baş etmek zordur. Önemli mi bence değil....