Arabam.com yeniden bir elantra testi yapmış. Hyundai Elantra Navigasyon 1.6 D-CVVT TUNE O yolunu bulur! - HY Süspansiyona sert demiş, konfora yönelik değil demiş... Bu testlerinde suyu çıktı..
Peki serdar hocam elantranin tumseklerden gecerken forumda çogu kullannicinin bahsettigi arkasini atma veya ziplama her ne derseniz sebebi sizce nedir. Servis bagimsiz olmayan suspansiyon diyor. Ben ise suspansiyon sisteminin (amortisor ve yay) sert oldugunu dusunuyorum. Bazi arkadaslar yumusak oldugundan zipladigini attigini soyluyor.
Arka atma olayına kısmen katılıyorum. Ama elantra' nın süspansiyonuna " sert değil, konfora yönelik değil " diyenler nasıl arabalara biniyorlar merak ediyorum. Son yıllarda üretilmiş en yumuşak süspansiyon bana göre elanra
Her güzelin bir kusuru vardır elentra'nında kıçı zıplamış ne olcakki..yeterki virajlarda sağa sola savrulup şarampol şarampol diye bağırmasın
Bence bu testleri biraz kopyala-yapıştır yazıyorlar.. Belli bir ezberleri var, boşluğu doldurup yayına....
yakıt tuketimi için testte yazaılanlar doğru mu? 1,6 cc ve otomatik için biraz düşük geldi. Ya test ortamı uzun yoldu ya da başka bişey. Son günlerde, yakıt tuketimi bilgisi hakkında üretici firmalar ile ilgili söylentiler de bu kadar da ayyuka çıkmışken aklıma geldi. Kullanıcılar olarak bu verileri yakalayabiliyor musunuz?
SERDAR HOCAM bu yazınızı tam anlayamadım acaba sonatanın süspansiyonları sert mi yumuşak mı tam anlayamadım
Bu testi bundan aylar aylar önce yaptılar ben arabamı ilk almaya çalıştığım zamanlardı twitterdan takip ettim testi test biteli neredeyse 4 ay oldu. o zamanlar kalabalıktı ortam şimdi sıkıntıya düştüler elimizde hazır test var verelim yayına dediler herhalde...
Hocam resimden de anlarsın zaten bu sonuç Mersin Kocaeli Gölcük Arasında yakalandı! gerçekte şehir dışında yarım litrelik bir far oluşuyor aşağı yukarı gerçek ortalama 5,9 - 6 lt civarı Benim aracımda prime plus otomatik.
Ben şehir dışına hemen hemen hiç çıkmıyorum. Otomatik vites yeni elantra benzin tüketimim 8.7 litre / 100 km ort. Bunu pompada' da görüyorum. Ortalama şehir içi benzin 0,40 kuruş yakıyor.. Gazda ise 10 litre civarı yakıyor. Gaz ortalama değeri 0,250 kuruş İstanbul gibi bir şehirde bence daha' da az yakmaz..Gaza dikkatli basan biriyim.