Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra Süspansiyon Değişimi

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda cafy tarafından 20 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Bugün 2012 model Elantramın Kayseri-Gürpınar Hyundai yetkili servisinde garantiden Ön arka amortisör ve yaylarını değiştirdiler. Hepsine ilgi ve alakalarından ötürü çok teşekkür ederim. İlk izlenimlerime göre;
    1-100 km'lik eve dönüş yolum boyunca aracı epey sıkıştırdım. Değişimi sıcak asfalt dediğimiz yollarda çok fazla hissetmedim ancak aracın viraj kabiliyeti bariz arttığını gözlemledim.
    2-Daha önce Kayseri-Yozgat arası gittiğim bozulmuş asfalt yolda arkasını sallayan ve gezinen araç artık daha hızlı gitmeme rağmen daha stabil hale gelmiş.
    3- Elantra eski süspansiyona göre %30 civarında daha sert bir hale gelmiş ancak konforunda aman aman bi değişiklik olmamış.Sadece çok bozuk yolda artık sert bir süspansiyonunun olduğunu size belli etmeye çalışıyor.
    4-Deneme sürecinde aracın hızını 120km den aşağı düşürmedim hatta 80le bile gidilmeyecek bazı bozuk asfaltda bile aracı çok hızlı ve sert kullandım ama yinede arkasını savuramadım.
    5-Şunu belirtmekte fayda var araca spor süspansiyon takılmadı sadece 2013 model Elantra süspansiyonu takıldı o yüzden aracında bu değişikliğe gidecek arkadaşlar kesinlikle çok farklı bir araca dönüşeceğini beklemesinler. Elantra değişmiyor sadece sorunu çözülüyor.
    6-Yaşadığım yerde kanalizasyon çalışmaları ve çukurlar var eski süspansiyonda bu çukurları ben nerdeyse hissetmezdim araba akıp giderdi ancak şimdiki süspansiyonda hakikaten yollar bozukmuş diyorum :)
    7-Sonuç olarak sıfır yada ikinci el Elantra almak isteyen arkadaşların artık çekinmesine bence gerek yok şu anda bu değişikliklerle araç bence iyi durumda.
    8-Son olarak şunu belirteyim Elantraya 16jant ve 205 taban lastik küçük bunu arabayı ilk aldığımdan beri söylüyorum servisteki elemanlarda bunu kabul ediyor. Jant lastik değişiklikleri İLE bence Elantra kusursuz hale getirilebilir.

mgk19 bunu beğendi.
  2. atahansonmez

atahansonmez Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    Atahan Sönmez
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bu değişimi talep ettiniz de mi yaptınız yoksa bir geliştirmemi ben geçenlerde servise sordum yok Accent bluelarda iyileştirme var elantra için herhangi bir yazı gelmedi demişlerdi. birde benim tek sıkıntım arka taraf kasislerden çukurdan geçerken aşırı sallıyor bu yönde bir değişme oldu mu ? Jant konusunda haklısınız ben 17inc taktıktan sonra gerçekten çok fark etti orjinale kolay kolay dönmem.

3. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Belirli bir aralıkta üretilen Elantralarda bu sorun varmış aynı serviste benden başka birisininde değişimi yapılmış.Ben hatta üstüne basa basa sordum ben istedim diye mi yapıldı yoksa gerçekten sorun olduğu için mi değişim yapıldı dedim.Onlarda sorun olduğu için değiştirdiklerini bu konuda bir aracın daha değişiminin yapıldığını belirttiler.
    Arkayı sallama olayı vardı düzeldi.İşin özeti benim araba salıncak gibiydi çok sallanıyordu ama artık oldukça stabil gidiyor sertleştiği için çok fazla da sallama yapmıyor.Bir müddet daha kullandıktan ve yeni süspansiyon araçta oturduktan sonra daha net cevap veririm galiba bazı sorulara.

4. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bilgi için teşekkürler.Belli ki eski süspansiyon çok yumuşak.çünkü bagajı açıp elimle araca bastırıyorum sanki amotisör yokmuş sadece yay üzerinde duruyor gibi çok fazla ve çabuk yaylanmaya başlıyor.Arka lastiklerden biri çukura denk gelince bayağ sallıyor arabayı.Bu ay sonu aracın bakımı var olmadı bende değişim isteyim bakalım ne diyecekler.

5. rodya

rodya Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba,
    Belli bi aralıkta üretilen araçlarda olma ihtimalinden bahsettiniz. Acaba hangi aralıkta oldugunu biliyor musunuz?
    Teşekkürler

6. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Bilmiyorum.Benim aracım 2012 model mayıs ayında almıştım.

7. yasarkaymaz

yasarkaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim araç türkiyeye ilk gelenlerden 2011 temmuz çıkışlı(2011 mayıs üretimi).Açıkcası bende bazen çukura girince arka tarafın sallandığını hissediyorum ama bunun arkalarda bağımsız süspansiyon olmadığı için diye tahmin ediyorum.Bir servise soralım bakalım...

8. yasarkaymaz

yasarkaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar az önce hunko servisini aradım.(Türkiyedeki en kaliteli servis ödülünü almış bir firma.herkese tavsiye ederim.)
    Süspansiyon sistemi değişiminin accent blue larda olduğunu elantrada herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.
    Ama şunu eklemek isterim kesinlikle hyundai müşteri memnuniyetinde bir numara.
    Arkadaş vw golf tdı highline aldı baskı balata kaydırıyor.Performansı törpülüyor.Servis sıkıntı yok demiş göndermiş.

9. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Elantra İçin İstanbulda Bir Değişim Olursa Arkası Geleceğini Söyleyebilirim. Bende Gittiğimde Elantalarda Böyle Sorun Yok Blulerdar Oldugunu Söylediler.
    Bilgi İçin Teşekkürler.

10. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2011 model aracımın süspansiyonunu, bana teklif etseler bile değiştirmeyi düşünmüyorum, çünkü yumuşak olmasından memnunum. Bu tabi kendi görüşüm, bazısı da sert karakterli süspansiyonu seviyordur.

Açıkçası çukur tümsek gibi yerlerde yumuşak süspansiyon adamı yormuyor, ama mesela opellere binince ( sert süspansiyon ) daha çok sarsılıp yorulduğumu hissediyorum.

Konuyu açan arkadaşımın ilk mesajında 6 numaralı maddesi var. Onu dikkate aldım ve böyle karar verdim.

Paylaşım için teşekkür ederim.

11. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Konuya ilgi gösteren arkadaşlara şunu söyleyebilirim iki gündür böyle biniyorum araca ve süspansiyonun oturduğunu hissediyorum.Sertlik konusuna gelince kesinlikle opel falan olmuyor araç.Eşimle beraber bugün işe gittik bilerek hızlı gittim tümseklerden falan pek farkı yok eskisinden dedi. Bence de konfor olarak çok aman aman fark etmedi ama aracın virajlarda salınımı azaldı.Bana kalırsa daha da yumuşayacak çünkü gün geçtikçe amortisörler alışıyor.Sonuç olarak beklide benim arabamda fabrikasyon sorun vardı ve değiştirdiler.Çünkü dediğim gibi spor bir süspansiyon değil 2013 model Elantra süspansiyonu takıldı.Belkide sizin araçlarınızda sorun yoktur.

12. kankiii

kankiii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    oğuzhan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    ne gariptirki bende aracımın sert süspansiyonundan şikayetçiyim isterimki bozuk yolda bile halıda gider gibi olsun çukur ve kasislerden geçerken çıkan o ses içimi cız ettiriyor bir elantra kullanıcısı olarak süspansiyon konusunda elantranın çok başarılı olduğunu düşünmüyorum

13. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Aracınız kaç model yani elantranın süspansiyonu oldukça yumuşak bana kalırsa ama o halıda gider gibi süspansiyona sahip aracın henüz bu paralara üretilmediği de ortada.

14. kankiii

kankiii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    99
    Ad Soyad:
    oğuzhan
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    aracım 2011 model 2012 trafiğe çıkışlı 10.000 km de üst sınıf araçlarla kıyaslama yapmak tabiki doğru değil ama geçenlerde ford fokus kullandım daha iyi gibi geldi eğri oturup doğru konuşmak lazım

15. cafy

cafy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAFER Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    66-YOZGAT
    Valla ben Elantradan sonra başka araç kullanmıyorum bilerek, çünkü elantra da sevmediğim özellik başka markada daha iyi olabiliyor ama örneğin focus demişsiniz bana kalırsa bagaj hacmi , iç ferahlığı ve rahatlığı bakımından Elantra ezer gerçer...

16. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    13.05.2013 tarihinde bende süspansiyon değişimi için aracımı servise bıraktım komple alt takım değişecek inşallah düzelir.

focu örneğine gelince birazdaha sert bir süspansiyonu var eğer fiyat ve donanım olarak kıyaslarsanız daha pahalıdır focus. dün bmw nin yeni kasa 5 serisinden bir araca bindim ben böyle bir araç görmedim abarttığımı düşünmeyin gerçekten yer uçağı. ve çukurkarı hissettirmiyor bile. ha böyle olsun istiyorsanız bu bmw nin parası kadar bir para dökmeniz lazım ve ayrıca hyundainin süspansiyonları hep yumuşak üretilmiştir ve bir değişimede giilmemiştir bakalım yeni takılanlar nasıl olucak

17. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    şimdi okuduğum yorumlara göre bende bir yorum yapmak istiyorum. en son mesjlarda arkadaş yorum yapmış focusun süspansiyon daha iyi diye. neden iyi birincisi biraz daha sert ikincisi bizdeki gibi torsiyon çubuğu yok o bağımsız. ve şunuda söylemeliyim iş yerinde 2012 focus kullanıyorum ve arkadaşlarımda öyle kalkıp elantraya bindiklerinde senin aracın 5 gömlek daha üstün diyorlar. şunuda eklemek isterim 13.05.2013 tarihinde servise komple alt takımın değişmesi için bıraktım inşallah halolmuş bir şekilde döner

18. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    hocam demişsinki 2013 elantraların süspansiyoni ile değişti nerden anladınız benim aracımda şuan serviste değişimde. size servismi söyledi bunun böyle olduğunu?

19. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Sonuçları bekliyoruz.Bende ertuğrul plazaya bir boşluğumda gidicem.

20. ghostdisco

ghostdisco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    MEHMET B.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    zaten cuma günü yola çıkıcam alır almaz. biraz da bozuk yollar olucak deneme fırsatım iyi olucak. sonuçlarını yazarım

Bu Sayfayı Paylaş