Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Elantra, kaputtan ses geliyor.

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda neurosurgeon tarafından 28 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. neurosurgeon

neurosurgeon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaslar bir suredir düşük viteslerde gaza yavaşça bastığımda önden cik-cik-cik şeklinde bir ses geliyor, motor devri biraz yükselince kesiliyor. Daha önce otomatik vitesli bir araç kullanmadığım için bunun normal olup olmadığını bilmiyorum. Acaba vites kutusundan mı geliyor diye düşünüyorum. Ayrıca yaşadığım şehrin yolları şimdiye dek gorduğum en kotu yollar, bu yuzden resmen arazide gidiyor gibi kullanıyoruz arabayı. Amortisörlerden falan geliyor olabilir mi? Sinopta hyundai servisi olmadığı için gosteremedim, yardımcı olursanız sevinirim.

2. murtezasahin

murtezasahin Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    ilginç. bence otomatik vitesle alakası yoktur. kesinlikle servise götürmelisin.

3. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hımm ben de aynı sesi duydum ve biraz gözlemden dinlemeden sonra teker arasına sıkışan taşlardan geldiğini anladım. Araç içinde resmen motor içinden geliyor gibi oluyor ancak camı açıp dinlediğinizde tekerlerden olduğunu farkedeceksiniz. Aracın direksiyonunu iyice çevirip teker aralarına bir bakın derim. Yaşadığınız yerde mucur felan da çoksa girme olasılığı çok yüksek bir de aralıklar çok farklı her boy taş giriyor ve ses yapabiliyor.

4. neurosurgeon

neurosurgeon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Taş konusuna ben de dikkat ettim, ama değil. Taş girdiği zaman ses araba hızlandıkça giderek sıklaşıp sonra yavaşça kaybolur, ama bunda durum öyle değil. Gaza hafifçe basınca 1500-2000 devir arasında ses geliyor, tekerlerin hızlanmasıyla birlikte hızı artmıyor. Sonra 2500 deviri görünce aniden kesiliyor. Devri yükseltmeden 2200 devir civarında tuttum aracı, bu sefer ses kesilmeden devam etti. Anlamadım ne olduğunu, en kısa zamanda servise bir göstereceğim. Sonucunu buradan paylaşırım, Teşekkürler.

5. kubidoctor

kubidoctor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BENCEDE OTOMATİK ŞANZIMANLA ALAKASI YOK GİBİ BU DURUMUN.MEKANİK BİR OLAY GİBİ GELİYOR BANA.VİBRASYONLA İLGİLİ PARÇALARDAN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR AMA YİNEDE SERVİS GÖRMELİ DERİM..BENDEDEAYNI ARAÇTANVAR HERHANGİ BİR SES GELMİYOR.

6. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu ses bende de var. Motordan geliyor bu ses....

Özelllikle yokuş yukarı devir biraz düşük kalırsa " cik cik cik " şeklinde ses başlıyor. Belli bir devri geçince susuyor.

Varmı servise gösteren ya da yaptıran ??

7. yasarkaymaz

yasarkaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim arabadan da 1700-2000 devir aralığında gaza basarsam bir ses geliyor.tespit ettiğim kadarıyla gösterge panelinden geliyor.İlğinç olan aynı devirde gaza basmassam ses gelmiyor.

8. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba;
    Genelde Dur Kalklarda Cık Cık Cık Diye Sesler Gelir. Bu Otomatik Elantralarda Vitesde Oluyor Hiç Bir Problem Yok Korkulacakta Birşey Yok İçiniz Rahat Binin. Eger Seyir Halindede Geliyorsa Sıkıntı Başka Yerde Ama Dur Kalklarda Gelen Ses İse Dikkat Edin Araç İçinde Vites Kutusundan Gelir.

9. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Evet Orhan, dediğin sesi biliyorum. Dur-kalk esnasında frene basıp çekince vitesin altından gelen klik sesi o...

Kullanma kılavuzunda da yazıyor.

Onda sorun yok ama konuyu açan arkadaşın anlattığı ile benimki aynı... Seyir halinde giderken, mesela yavaşladık ve bağlantı yoluna girdik..O yolda eğim varsa düşük devirde kuş gibi cik cik cik ses geliyor bir süre motordan ( yada vitesten )

Belli bir deviri geçerse yapmıyor. Sabit o devir ve viteste tutarsak o cik cik cik kayış sesi gibi bir ses çıkıyor..

10. slaytube

slaytube Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Uğur AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    75-ARDAHAN
    Aynı sorun benim 2011 Elantra'da da var. Aracım manuel. İleri ya da geri kalkışlarda ön taraftan ve her iki lastikten de tık şeklinde yüksek bir ses geliyor. Düşük vitesde gittiğimde gaz verdiğimde ve ayağımı gazdan çektiğim esnada bu sesi hep duyuyorum. Servise anlattım ama kendilerini ikna edemedim.

11. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yahu Bu Sesler Bende Neden Yok Bu Yorumları Okuyunca Kendi Aracıma Bindiğim Zaman Müzik Dahi Açamaya Başladım Ki O Sesler Mevcutmu Diye :( Bence Bir Olayın Üstüne Ne Kadar Düşerseniz Sorunu Daha Çok Büyütür 5 Yıl Garantili Bence Tık Sesinimi Duydunuz Direk Servise Gidin. Vallaha Ben Artık Teybi Açamaya Korkar Oldum Kulagım Sizin Anlattıgınız Sorunlarda :( Ama Gelgelelim Hiç Karsılasmadım Bu Sorunlarla :(

12. Senolkdz

Senolkdz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Senan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Merhabalar,

2013 otomatik elantram var. Özellikle motor soğukken ve 1500-2000 devir arasındayken, dinamonun yanından (galiba yandaki kayışlardan) cızırtı geliyor. Tıpkı kısa devre yapan elektrik kablolarının sesi gibi. Gaza yüklenince kesiliyor ses. Servis elektrik kontrolü falan yapmış herşey normal gözüküyor dedi. Kayışların altındaki bilyelerden falan geliyor gibi.

Ayrıca merak ediyorum, acaba sizin araçlarda da gaza basınca motor sesi dışında bir inilti sesi oluyor mu? Daha önce vites küçülürken yığılma oluyordu. Servis şanzumanı söküp İstanbul'a göndermişti. Şanzuman bilyesini değiştirmişler İstanbul'da. Yığılma düzeldi şükür. Ama ses devam ediyor. Bana bu ses normal değil gibi geliyor.

Bir de motor ve lastik sesi dışında. (Kapalı camlardan gelen yol sesini de saymıyorum. Cam açık mı kapalı mı belli değil, onun sebebini de forumlardan öğrendiğim kadarıyla camların ince oluşuymuş). Bir türlü kesemediğimiz müthiş uğultu var. Lastiklerden mi acaba deyip hazır kış da gelmişken eskileri söküp kışlık lastik taktım, rot balans ayarlandı. Servis öndeki teker poryasının biri arızalı dedi değiştirdik. Ama uğultu, azalmasına rağmen geçmedi. Çok sinir bozucu, sanki su borularının içinden su geçiyormuş gibi.

Sorunların düzeleceğini sanmıyorum o nedenle borcu bitince satacağım.

Bu Sayfayı Paylaş