Selam öncelikle bu forumun en çok ariza yaşayani benim heralde başınızı ağrıtıyorsam kusura bakmayın... 91 excel im var manuel araç dün debriyaj seti degistirdim (valeo marka) ama araba gitmiyor. Eski hali bile daha seri daha ataktı. Ustaya gittim bir sorun yok diyor herhangi bir ayarı falan var da gözden mi kacti dedim öyle bir ayar yok diyor pedalı vs. ayarladi ama yok nafile. Debriyaj seti degisen arabanin atlayip zıplaması gerekmez mi? Ben mi yanliş biliyorum. Bizimki bağırıyor ama gitmiyor gitmesi için önüne 2 tane beygir bağlamak lazim neredeyse. Sorun neden olabilir? Malumati olan varsa ve yardimci olursa çok sevinirim. Saygılar.
Debriyaj seti değişen çok araba gördüm, ama atlayıp zıplayanını hiç görmedim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif İşin şakası bir yana, debriyaj dışında motordan kaynaklı olabilir sorun...
Debriyaj seti değişen çok araba gördüm, ama atlayıp zıplayanını hiç görmedim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif İşin şakası bir yana, debriyaj dışında motordan kaynaklı olabilir sorun... [/QUOTE] ) yani eskiye nazaran daha iyi olmasi gerekmez mi? motordan kaynaklanan bir sorun olsa eski baski balatada da yaşamazmıydım?
Eskiye nazaran daha iyi olması gerekir, ya da en kötü ihtimal aynı olması lazım. Bir başka ustaya veya servise gösterin aracınızı, debriyaj seti usulüne uygun takılmamış da olabilir.
debriyaj seti üç parçadan oluşur. baskı balata ve bilya. asıl biten balatadır ama diğerlerinin de arıza çıkarma olasılığına karşı genelde set halinde değiştirilir.
ayrıca benim aracın debriyaj bir noktaya kadar boşda basıyor sonra doluya basıyor yani pedalda boşluk var bence bu debriyaj balatası bittiği içinmidir acaba.debriyaj takımı değiştirsem sorun gidermi acaba ? Düzenleyen : hyundai_hyundai
takım olarak değişmeden sadece debriyaj balatasını caktırsan kurtarır mı acaba.sattığım excel debriyaj balatası bittiğinde usta cakalım orjinaline gerek yok demişti.
arkadaşlar,93 model excelim var arabamı alalı 2 hafta oldu yeni lpg taktırdım.sabahları banzinde çalışırken çok zorlanıyordu şimdi1 marşta alıyor .şimdi sorunuma gelelim,araba gaz yemiyo gibirolentetde çelışırken gaz yemesinde sorun yok fakat viteste zorlanıyo belli bir gaz yedikten sonra araba gitmiyo yalnız mesela 2, viteste ısrar edersen bi süre sonra araba açılıyo 3,vitese at gene nazlı gaz yiyiyor ..acaba sorunum karbüratör den olabilirmi
Büyük ihtimal depriyaj baskı balatanı usta veya çıraklar takarken greslemiş yağlamış olabilir benim araçta başıma geldi baskı,balata ve volan cilalanmış gibiydi ve araç bağırıyor gitmiyordu .Tekrar değiştirince düzeldi.