arkadaşlar daha 4 aylık olan dizel getzimin bu hafta sonu yagını ve suyunu kontrol ettim.yağ seviyesi bi önceki kontolüme göre epeyi düsüktü üst çizgiden yaklasık yarım veya bi parmak altta idi. Servise uğradğm . yok fabrika yağı az koymustur. yada alısma sürecinde yağ azalabilir .sorun olmaz dediler. tamam ozaman biraz yağ ekleleyin ozaman dedim . Gerek yok ayrıca olmaz dediler,neymis o yağ özelmis yağ bozulurmus falan filan dediler sizce bu durum normalmi ve yağ eklemeye gerek varmı saygılar,, Düzenleyen : hakan84
Ben de ilk aldığımda yaklaşık 6 ay içinde biraz azaltmıştı ve ben de dizel motorlar için olan Castrol Magnatec'den alıp tamamlamıştım. O yağ hala durur, o günden beri neredeyse hiç azaltmadı, bakımlarda da değiştiği için hala duruyor. Suyu konusunda birşey diyemeyeceğim, yaklaşık iki yıl önce de radyatör kapak contasından olan kaçak nedeniyle su azalması oluyordu, garantiden kapağı değiştirdiler.
ben servisin neden yağ eklemek istemedigini anlamadı. yağ değisimine kadar yağ koyulmaz dediler. Sadece Yoksa bende üzerine yarım yada bir lt yağ eklerdim . Ki hala öyle düsünüyorum.yağ eklersem castrol olsun diyorum acaba 10-40 mı 5-40 mı daha uygun olur.arkadaslar tesekkürler..
yağ ekleme yapacaksanız fabrikanın koyduğu yağın aynısından koymanız gerekiyor, sebebi ise yağ markaları ve ürünleri arasında farklı kimyasal katkılar vardır. birinin katkısı diğerinin katkısını etkisiz bırakabilir. bu nedenle yağ eklerken aynı numara ve aynı marka yağ eklemeniz gerekir. belki servisin elinde aynı yağdan olmayabilir, bu nedenle eklememiş olabilirler, eğer minimum çizgisinin altına inmemişse yağ eklemeseniz de sorun olmaz, fazladan aşınma meydana gelmez.
aracım daha 4800 kmde evet dediginiz beni gayet aydınlattı . Simdilik yag eklemeden vazgectim. Yag cubuğu 3/2 seviyelerinde