Arkadaşlar sıfır araçlarda yağ eksiltme olurmu.Mesela 10 bin kmde değişmesigereken3.5 litre yağdan 1 litresi eksilirse normal diye bir fabrika verisi varmı acaba.Bence yağ yakmayla yağ eksiltme farklı şeyler diye düşünüyorum.Yağ yakan arabanın eksozundandevamlı mavi duman çıkar.Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim...
Evet olur, bu yağ yakma değildir, pistonlar kurum bağlayıncaya kadar yağ eksiltir, bu durum dizel motorlarda daha çok belli olur, yani dizel motor daha çok yağ eksiltir...çoğu araç kitaplarında bu yazar.
ben arabayı aldığımda adam demişti yağ eksiltebilir 2-3bin km sonra 1 litre yağ koy diye de araba 5500km de en son yağ çubuğunu haziran ayında çıkardım. Marifetmiş gibide söylüyorum dimi
benim araç da 9000 km oldu hala yağ ilave ettirmedim.. era 1.5 crdi modeli var.. acaba tam sentetik yağmı ekletmemiz gerekiyor? ve yağ yenileme sırasında bor maddesi ekleyerek yakıtı düşürebiliyormuşuz diye duydum. bilgisi olanınız varmı?!
Sentetik yada yarı sentetik olabilir ama ilk tercih tabi'ki sentetik, viskozite olarak'da 10W/40'ı tavsiye ederim...Bor Power'i hem ilk aldığımda hemde bakımdan sonra koymuştum, yakıt olarak bariz bi fark göremedim ama çekiş ve sessizlik konusunda mükemmel işe yarıyor...
%5-20 yakıt tasarrufu sağlar Soğuk havalarda kolay çalışır. Kompresyon ve çekiş gücü artar Rahatsız edici motor seslerini keser Yağ yakmayı önler Egzoz dumanının azaltır 100.000 km ömürlüdür Her türlü yağla uyumludur TÜV, BAM, ASTM onayına sahiptir Sürtünmeyi milyonda bire indirir Yağ ömrünü iki kat uzatır Motor performansını %9-15 oranında artırır
100.000 km ömürlüdür derken nasıl yani, motor yağı zaten yılda bir defa değişmesi zorunlu, en azından garantili arabalarda.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif
3 - 4 kullanımdan sonra esas madde silindirlere takılıp kalıyor ve yağ değişiminden etkilenmiyor, bu arada bor power yağ katkısı değildir, yani direk olarak yağa bir etkisi yok ama yağın içinde çalışıyor, yani nano bilyalar yağla birlikte hareket ediyor...
Çoşkun abi peki moturun kurum bağlaması kaç bin km gerekir + lepegeli araçta motor kurum bağlarmı.Bide abi motora revizyon yaptırmış olsam yansayi parçalarla orjinal gibi olurmu bazı arkadaşlar yan sanayi parçadan revizyon yaptırırsam yağ eksiltmeyi kesmiyeceğini hatta daha çok yağ eksilteceğini söylüyor cevabın için şimdiden teşekkürler abi saygılar...
bor power kullanacak arkadaşlar bildiğim kadarı ile yeni "0" araçlara bor power uygulanmıyor en az 8000-10000 km.den sonra uygulanması tavsiye ediliyor. araştırmadan koymayınız derim.
yanlış hatırlamıyorsam klavuzda10.000km de 1.5lt yag tuketmesi normal deniyordu..bizimki 15.000km de 1lt eksiltiyor.. coşkun abi şimdi biz C.C. yaptıkya kurum kalmadı mı motorda..şimdi düz mantık gidersek kurum olmadıgı için daha cok yağ eksilecek ama borpower eklediğimiz içinde daha az eksiltecek.?