Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Aracım SuperB...Daha İyisi Sizlerin Olsun.

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda zinarturgut tarafından 28 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba arkadaşlar. Gerçi forumda önce muhabbeti dönmüştü olayın Coşkun Abi ile autoshow fuarında gömüştüm aracı ve resmen vurulmuştum. Fakat fiyat falan derken vazgeçmiştim fuar sonrasında almaktan. Perşembe günü nedense şöyle bir geldiler bana. Gittim aracı test ettim. O kadar süper bir araçki inince dizlerim titriyordu. Alacam bu aracı dedim ve aldım. Henüz plakası çıkmadı. Temmuz bandrolü nedeni ile geziyorum Geçici plakayla. Aracın özelliklerine gelince...

1- Araç Skoda SuperB
    2- 1.4 TSI 125 HP motor var
    3- Elegance donanım paketi(En full donanım)
    4- Ekstra olarak 10 hoparlörlü ve amfili ses sistemi.
    5- Aktif görüş sistemli (AFL) BiXenon
    6- AFL sis farları (hangi tarafa dönerseniz veya sinyal verirseniz oranın lambası yanar.
    7-6 ileri manuel vites
    8- ESP+ABS+EDL+ ıvır zıvır bir sürü şey
    9- Park asistanı(araç kendini park ediyor. siz sadece gaza frene basıyorsunuz)
    10- Görüntülü park sistemi(kameralı değil. teypten izliyorsunuz.

ve daha sayamadığım bir sürü şey. Fiyatı söylemeyecem. Şimdi sizler karşısına VW ve diğer markaları alıp birde siteden donanımı inceleyin. Bu araba sizin için kaç para eder? Karşınızda aracım...

Coşkun Abi bu aracı senle gördüm sevdim. Seninde fikirlerin etkili oldu. İnşallah binmende nasip olur arabama...

Düzenleyen : zinarturgut

2. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hayırlı olsun zinar, hyundai den çok çektin .. umarım bu aracın hayırlı uğurlu ve sorunsuz olur..

kazasız belasız sürüşler.. skoda nın da bana göre en güzel aracını almışsın..

3. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    çook güzel araç bende sevmiştim bu aracın özelliklerini duyunca. Fiyatını bana p.m atarmısın. senin donanım listen güzel o donanımla kaça geliyo net merak ettim. hayırlı olsun kazasız sorunsuz inş..

4. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu arada aracın arkası jaguar XF e benziyor.

5. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araçla ilgili yorumlarıma gelince. 1.4 bu kasayıda çekerse yuhhh artık dedim ama klima son kademede açıkken bile sorunsuz kalkıyor araba. Her viteste aracı tekletmek yok. 100 km'ye 11 sn'de çıkıyor. Sürüş konforu ve dinamizm olarak tek kelime demem. Bana Hyundai CRDI'yi aratmadı asla. Normalde TSI motorlar gürültülü olur ama bu motor araç içine ses sığdırmıyor. Rolantide çalıştığının bile farkında olamıyorsunuz aracın. İçerdeki yalıtım süper. 6 ileri vitesin en büyük avantajı sessizlik ve yakıt. 6. vites 140 ile giderken aracın içinde ses neredeyse yok denecek kadar az. Vites geçişleri çok rahat ve sorunsuz. Gaz pedalı dipten vidalı. Buda konforlu bir yolculuk sunuyor. Yakıt tüketimi olarakta şu an aracım 489 kmde. Aracı alırken 100 TL yakıt almıştım. Ve hala çeyrek depo yakıtım var. Zorlamıyorum tabi motoru. Yani tüketimde şimdi bile süper. 8-9 litre civarındaoluyor herhalde. Ama 11 litre yaksada helal olsun.

Konfora gelince. Bu aracın beni en çok etkileye noktası zaten konfor oldu. Önde ve arkada o kadar geniş diz mesafesi varki anlatamam. S320'de anca vardır belki. Heleki arka. Ben geride araç kullanıyorum ve koltuğumu bırakıp arkaya geçtim. Yayla gibi. Ayaklarımı uzatabiliyorum araçta. Bagajda çok geniş. İnanın arabayı sürsem mi arkada mı otursam arasında kararsız kalıyorum. Şaft tüneli olmasa arka koltuğun önünde çok rahat uzanır yatarım. Arkada oturmakta çok zevkli kullanmak kadar. ESP sayesinde aracı yoldan çıkarmak imkansız gibi. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Hala o kadar heyecanlıyımki aklıma pek başka bişey gelmiyor. Allah daha iyisini sizlere nasip eder inşallah... Fiyat hakkında görüşlerinizi bekliyorum...

6. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    55 bin var mıdır.. tahmini fiyat yazıyorum bir yere bakmadım ama 50-55 civarında fiyatı vardır diye düşünüyorum..

tutturabilcem mi bakalım.. skoda nın sitesine girip bakmak var ama biraz heyecan yapalım :D

7. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Allah daha iyisini sizlere nasip etsin inşallah. Sağolun. Fuardan beri aklımdaydı. Eski aracıda satalı çok olmuştu. Ne alsam diye düşünmedim bile. Sabah uykudan kalktım. Canım sıkkındı. Gittim aldım aracı. Allah herkese nasip etsin. BMW 5.20 olsa bu kadar heyecan yaşamazdım emin olun... Passat almak isteyen tanıdıklarınıza söyleyin. Sadece bir kere test etsinler bu aracı. 70.000 lira aynı donanım passata vermeye gerek yok. Fiyatı duyunca şaşıracaksınız.

8. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    zinar söyleseene fiyatı çatlatma adamı :D

illa sitesine mi sokacan bizi ehehehe

9. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Tamam söyliyim fiyarı. Liste fiyatı ben almaya gittiğimde 56.800 civarıydı yanlış değilsem. Kusurat tam aklımda değil. Tam net olarak 54.000'e aldım aracı. Üzerinde 10 hoparlörlü ses sisteminide resmen hediye ettirdim. 1.800 Tl tutuyordu onlarda. Şimdi bu fiyata göre karşılaştırın. Passat'ta bu donanım hemen hemen yok ve araç passata 5 basar bence. Bu fiyata bu aracı aldım...

10. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    50 bin lira üzerinde parayı benim bir araca bağlamam imkansız.. neden imkansız param yok :D

ama o fiyatlarda araç baksam kesinlikle skoda ya bir uğrar bakardım büyük ihtimalle de tercihim skoda olabilir..

zamanında skoda favorit glx kullandım.. kıyaslayalım mı senin araçla :p
    şaka tabi..

ama o araçla çok mutluydum sorunsuz ve sağlamdı.. vw ortaklığıyla üretilen bir araçtı.. skodaları o yüzden hep sevmişimdir...

kesinlikle o fiyatlarda bir araç bakıyor olsam başka markaya yönelmeden skodaya dalarım.. audi ye karşı bir sempatim sevgim var ama göz göre göre de kazıklanmak istemem..

11. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Abi passat 1.4 TSI 122 HP Exclusive baktım. Sağdan baktım, soldan baktım, yandan baktım, tersten baktım arada VW'nin geçebileceği bir yer görmedim. Üstünede 3 HP fazla buldum. Donanım ve konfor olarak Passat ölçüşemez bununla. Kendi aracı diye demiyorum. Ama kesinlikle Bu fiyata alınabilecek bir araba. Fazladan 16000Tl neden vereyimki sırf adı VW diye. Passat alacak olanlar bi daha düşünsünler...

12. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    zinar katılıyorum sana.. en azından skoda yı aşağı yukarı bilen bir insanım.. kalitesini de görüyoruz yani.. göz var nizam var...

skoda zamanında çarpık bacaklı lakabıyla ünlüydü.. nerelerden nerelere geldi tabi vw in katkısı var bu işte yoksa biraz zor yükselirdi..

alman otosuysa alman otosu kaliteyse kalite konforsa konfor karizmaysa karizma.. al işte sana skoda superB..

gerçekten iyi tercih yapmışsın güle güle kazasız belasız kullan.. sık sık tekrarlıyorum ki nazar mazar değmesin..

13. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Amin. Allah kimsenin binbir güçlükle aldığı aracına nazar değdirmesin.
    Bide bir özellik daha var. Daha doğrusu tatlı bir karşılama. Aracın kontağı yarım açtığınızda tüm ibreler sona dayanıyor sonra tekrar sıfırlanıyor... İnce ama güzel bir ayrıntı. Detaya önem verenler için...

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Hayırlı uğurlu olsun.

1.4 tsi koskoca süperb'ye yetmiyor.Eğer dizelini almıyorsam 1.8 tsi alırım.
    100 tl yakıt 500 km yaptı ve hala yakıt var diyorsunuz Abicim bu arabanın kilosu 900 kg mı?1.4 80-90 hp lik bir araç bile bu rakamı zor tutturuyorken Süperbnin hemde tsi motorun bu rakamı yakması bana ilginç geldi

15. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    era satıldımı

16. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2.0 dizel benim için gereksizdi. 1.8 alacak olsaydım zaten direk 2.0 tercih ederdim. Ama 1.4 ile 1.8 arasında tam 20.000 TL fark vardı. Sadece motora bu parayı veremeyeceğime göre kendim için en mantıklı seçimi yaptım. Yakıtına gelince. Sonuçta yalan söyleme gibi bir durumum söz konusu değil. Şöyle bir örnek vereyim. 1.9 Caddy otomatik ile ortalama tüketimim çoğu zaman 5 litrenin altında oluyor. İnanılmaz gelebilir ama ben ayağımın hafif olduğunu düşünüyorum ve dikkatli kullanıyorum tüketim açısından. Bende şaşırmadım değil ama durum bu. Ayrıca 1.4 motor için şaşırdığımı ve aracın bu kasayı kaldıracağından şüphelerim olduğunuda yazdım. Benim içinde sürpriz oldu. Fakat 1.4 motorun Passat'ı kaldırdığını düşünürseniz bu bir şehie efsanesi olmaktan çıkar bence...

17. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Era duruyor. Şirket aracı olarak devam ediyor hayatına. üzeri logolandı:) Ama iş için onu kullanacam yinede.

18. darkblue

darkblue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    1.4 125 beygir..

alman düşünür herhalde bu motor kaldırır mı kaldırmaz mı diye.. zaten artık düşük motorla fazla güç alma devri.. mühendisler bunun için çalışmıyor mu...

bakarsınız bir süre sonra aynı araca 1.3 motor koyarlar 110 beygirlik .. olur mu olur :D

19. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracın net ağırlığı 1452 kg. 60 litre kapasitesi var yakıt tankında. Uzunlukta 4.8 metreden biraz fazla. Şehiriçi 8.6 şehirdışı 5.5 yakar diyor katalog. Ruhsat çıkmadığı için net bilgi veremiyorum ağırlıkla ilgili. Donanıma göre artıyor sonuçta. 10.5 sn 0-100 km'si. Son hız 201 diyor... 200 nm tork var ayrıca...

Düzenleyen : zinarturgut

20. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    BMW yeni 3 serisinde 1.3 litre 3 silindirli 170 HP motor kullanacakmış. Teknoloji bambaşka bişey. Adamlar o kadar çalışıyorlar boşa değil emin olun...

Bu Sayfayı Paylaş