Arkadaşlar 1.5 kia rio aldım 2007 ger ekten temiz kullanılmış araç 146 binde ve iç akşamdan bu belli oluyor . İlk aracım olduğundan çok bilgi sahibi değilim nasıl bilirsiniz yakıtı nasıldır. Mesela . Birde alakasız olacak ama eurodizel harici normal dizel kullansak bir zararı olurmu araç için Teşekkürler şimdiden yorumlarınızı heyecanla bekliyorum.
İyidir güzeldir. Enjektör temizliği ve ayarı kontrol ettirin. Km bence gelmiş. Eurodizel ve normal dizel diye bir şey yok. Tüm dizeller Eurodizel. Başka tip satılması artık zaten yasak. Sadece markaların katkıları var.
hayırlı olsun, dizel accent blue var bizde de en önemlisi dizeli aldığınız yer güvenilir olmalı bunu biliyorum, ağır vasıta dizeller gibi değil bu crdi, bakarsan taş gibi sağlam, bakmazsan kezban gibi trip yersin
Sağolun arkadaşlar aldığımda 1 depo shell g-power aldım sonrasında eurodizel hepsi aynı dediler Aytemize gittim gayet uygundu 5.71 TL den normal dizel yakitla fulledim bence az yakma yada cokendi yakma gibi bir fark yok . Fakat yanılıyor da olabilirim ama sanki aracın sesinde çekisinde az bi fark etti. Gibi şuan piyasadaki en ucuz yakıtı satıyorlar. Emin değilim devam etsemmi etmesemmi ama çoğu insanda Emirhan kardeşimin dediği gibi mazot mazottur hepsi denetleniyor. Farklı birşey satmaları büyük risk vs diyor banada mantıklı geldi .
2007 model Rioyu çok iyi bilirim. O kasaya büyük ve güclü bir motoru vardır. Kasa olarak sağlam bir arabadïr. 1.5 CRDi zaten çok bilindik bir motor özellikle iyi bakımlı ise 250-300 bin km sorunsuz gidiyor.
araç dizel ve kilometresine göre iyice bir kontrol edilmeli. yakıt ve turbo sistemini ilk 6 ay boyunca hassas olarak kontrol ettirin. değiştirmediyseniz yağını ve filtrelerini değiştirin. özellikle yağ filtresini hyundai ya da kia olarak orjinal temin edin. sizin aracın motoru sağlıklıysa hiçbir şekilde siyah duman atmaz.
Hayırlı olsun Km orjinalse motor iyidir, turboyu ve Enjektör değerlerine baktırın, frenleri kontrol ettirin, bu araçlarda fren merkezi sıkıyor genelde