Arkadaşlar hayallerimi süsleyen arabaya 28200 tlye sahip oldum. 2006 sonata 2.0 crd dizel. aracı alırken ustaya götürdüm bişey bulamadı. sonrasında serviste ücretsiz check-up vardı baktırdım. 1- plaka lambalarından biri patlaktı değiştirdiler. 2- arka rotiller değişecek dediler (175tl) 3-polen filitresi (50tl) şükür başkada bişey yok. sağ arka çamurluk çizikten boyanmış aldım kabul ettim ben bu saydıklarımı yaptırmaya çalışırken sürücü tarafının camı bozuldu motor sesi var ama cam inip kalkmıyor servis 650tl dedi ustanın biri telefonda 30-40 tl ye yaparım dedi.ayrıca servisin diğer verdiği fiyatlarada çok pahalı ben yarı yarıya aşağıya yaparım dedi. adam kayseride hyundai üzerine nam yapmış. son olarak sol amartisör keçeleri yağlanacak gıcır gıcır ses geliyo ciğerime birşey batıyor sanki. bu arada ilk defa dizel kullanıyorum normal motorinmi yoksa euro dizelmi tavsiye edersiniz. bu ikisini karıştırınca ekranda sarı bi lamba yandı? aracın km sinide yazıp sözlerimi bitiriyorum. aracım 188.000de. biliyorum çok soru sordum ama bunları tek tek cevaplayan bir abimiz çıkarsa çooook dua edeceğim. çünkü aracı fazla tanıyan yok. kayseri il emniyet müdürünün makam aracıda bundan onamı sorayım yani
Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin kapi cami olsun amortisor olsun ufak isler. Yetkili servis fiyat olarak her zaman yuksektir. Tercih meselesidir.
28.200'e bedava almışsınız, araç kaç km'de acaba? ağır hasar kaydı v.s. var mı? 650 istenen camın komple sistemi, servis onarım yapmaz bu tip parçalarda. komple değiştirir.
abi aracın hasar kaza kaydı falan yok detaylıca hem servisten hemde tramerden sorgulatık. bakımları 150 binde yapılmış. şuan 188 binde. tek kusur arka rotiller ve çizikten dolayı boyanan sağ arka çamurluk başka sıkıntı yok. şu amortisör sesi kesilip camıda bi yaptırabilsem... elimden gelse yatakodasına kadar sokacam arabayı o derece sevdim yani. ama şu yakıt işini çözemedim. babam bp diyor başkası opet diyor. normal dizelle euro dizeli karıştırdım bir kaç sefer, ekranda bi lamba yandı sanırım. eurodizel istiyor bu. sezop ve admin iyi niyet temennileriniz için teşekkürler onur duydum sağolun.
Guzel genis aile arabasi. Otomatik vitesmi bilmiyorum ama bir chip tuning yakisir aracina. Hem yakit azalir hemde performansin daha da artar. Iyi guklerde kullan.
sezops kardeşim sağol daha iyisi senin olsun, varsa Allah kaza bela vermesin evet triptonik vites. Buu chip tuning dediğini saha önce hiç duymadım. valla gülme ama çömezim işte. bakayım internetten bi araştırayım kayseride veya konyada bulursam neden olmasın... (edıt: chip tuning nedir buldum öğrendim. kayseride yapan biriyle konuştum. 750 tl fiyatı duyunca önce yerime bir oturdum sonra yaka düğmemi çözdüm... anca adama kibarca teşekkür edebildim abi ben aslen konyalıyım kayseride memurum. yılda memlekete gidiş geliş x 2 en fazla 3000km yol yaparımkiii bununda 2000-2500km si uzun yol. sanırım bana gerek yok. ama ince düşüncen için çooook teşekkür ederim. ben camlara flim yerine ona benzeyen perdeler görmüştüm 120 tl falan şimdilik sadece onu düşünebiliyorum...)
ALLAH güle güle kullanmatı nasip etsin sizin sorunlarınız ufak şeyler çözülmeyecek işler değil boya meselesine de fazla takılmayın bende aracımı alalı 2 ay oldu aracımda nokta dahi çizik yokken aracı komple boyaya verdim cammeselesi bence kronik bir sorun bu aracımı almadan 2 tanae aynı sonata araca baktım 2 sininde sol arka merkrzi kilidi çalışmıyor şu anki aracımın ise hem ön hem arka sol merkezi kilidi çalışmıyor anahtarla kilitleyebiliyorum bozuk olduğu için
sağolasın emrex Allah daha daha iyilerini sana nasip etsin. kullanıcı olduğum için boya takıntım asla yoktur. 28200 e bu araba mükemmel ötesi hedefim 2023 de 2013 model sonata inşaallah bi de şu yakıt konusunda olur verseniz ustaa?
Kullanmanız gereken yakıt eurodizel dir. Yakıt alacağınız yer ise şehrin en çok satan yerlerinden biri olmalı ben genelde opet kullanıyorum ama memnun olmadığım opet istasyonu da var zamanla kendine bir yer belirlersin zaten sürekli almak için. Ayrıca hayırlı olsun aracın güle güle bin