Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Aracım Fiat Fiorino 1.4 Eco Safeline

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda SerialKiller41 tarafından 18 Haziran 2023 tarihinde açılan konu

1. SerialKiller41

SerialKiller41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    311
    Ad Soyad:
    Koray Yunus
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Her ev almaya niyetlendiğimde yeni bir araba almayla sonuçlanıyor bu işin sonu. Enteresan bir durum ama malesef ki ülkemizde durum böyle. Geçen kasım ayında Peugeot 2008 almak nasip olmuştu bu ayda sıfır fiorino aldım allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Bu konuda hem araçlar arası karşılaştırma yapacağım hem de fiyat bilgileri ve araç kazançları hakkında bahsedeceğim.

Aldığım araç Fiat fiorino 1.4 Eco safeline Benzin+ fabrikasyon Lpg
    Fiyat:560 bin TL
    Normal araç özellikleri dışında sadece kalkış desteği bulunmakta bunun dışında extra birşey bulunmamakta.
    Bayide her zamanki gibi seramik+cam filmi+3d paspas eklemeleri mevcut.

Araç bendeki i20 ye göre çok hantal özellikle lpg de motor çok bağırıyor. Yakıt tüketimi şehir içi lpg de 9lt civarında, dikkatli kullanırsam eğer 8lt görüyor. Kullanımı çok rahat sanki arabanın dışındaymış gibi heryeri görebiliyorsunuz. Koltukları,vitesin konumu direksiyonun yumuşaklığı tam olarak şöför için tasarlanımış bir araç. Ticaret yapıyorsanız tam yük taşımalık araba şehir içinde günde 300km yapsan yormaz.
    Ortalama tüketim:0.90krş/KM
    Sigorta fiyatı:8500TL
    Kasko fiyatı:6700TL

Gelelim 2022 kasım ayında aldığımız peugeot 2008' e bu araç active skypack 1.2 puretech modeliydi bu aracı 760.000TL'ye bayiden sıfır olarak almıştım liste fiyatını ödemiştik ek olarak para istememişlerdi. O dönemde Sigorta ve kasko fiyatları

Sigorta fiyatı:6000TL
    Kasko Fiyatı:10.000TL

Araç Kredi faizi ile birlikte 960.000TL'ye geldi bize şuan aracın piyasası 1.3 milyon civarında. Zaten bu araç diğer araçlar ile karşılaştırılacak bir araç değil hem segment hem kalite olarak her 2 araçtan da 3-4 gömlek üstün halde. Ancak şunu diyebilirim 7000km kullandık araç sorunsuz ilerliyor konfor olarak üst bir araç tek şikayetim yakıttan yana şehir içi 8.5lt benzin yakmakta km/2TL gibi bir oranı var

Gelelim benim yadigar 1.2 Style panoroma 2015 model i20 Aracıma. 2018 yılında almıştım o zamanlar 57.000TL ye 50.000 km'deydi araç şuanda 117.000km'de fiyatı 650.000-700.000TL arasında normal bakımları dışında arızalar veya diğer bakımlar;

Sağ ayna led sinyal çatladığı için orjinaliyle değiştirdim
    Baskı balata değişti
    Arka fren balataları değişti
    Şuanki problem sağ arka amortisör takozu ve kulesi patlamış durumda sipariş verildi oda değişecek

Ortalama şehir içi 6.0LT benzin yakmakta şehir dışı 5.5Lt benzin yakmakta ortalama tüketim 1.5TL

Sigorta fiyatı:2500TL
    Kasko fiyatı:3200TL

İçlerinde en çok beğenerek bindiğim araba i20 hem seri hem araba tam hakimsin park etmesi kolay motor sesi çok az ve gerçekten sorunsuz bir araba.

Fiorino Ort Tüketim : 0,90Krş
    İ20 Ort Tüketim : 1,5TL
    Peugeot 2008 Ort Tüketim: 2TL

Kredi maliyetleri
    Fiorino: 244.000TL %1.67 Faiz
    Fiorino: 100.000TL %1.99 faiz
    2008 : 250.000TL 1.67 Faiz
    2008: 50.000TL 2.10 Faiz

Gelelim niye bu kadar araba aldım. Her ev bulduğumda bankaya gittiğimde 250.000TL kredi vermekteler malum kiralar ev kredisi kadar artık bulunduğum şehirde ortalama 15.000TL kira ödüyoruz ev sahibiyle uğraş yok evi satıcam yok kira az geldi vs vs artık çileden çıktım bende araç alıp bekletip satıp ev almaya karar verdim şuanlık plan iyi gidiyor aynı zamanda araçlarda amaçlarına göre kullanılıyor.

Bayi maceraları;
    Araç Renault bayiden Fiatın kendisinden daha ucuza alınmıştır. Renaultta Fiat,Fiatta Renault, Hyundaide mercedes bulmanız daha kolay. Birtek Peugeot bayi kendi markalarını ağırlıkta satıyor. Fiata gittiğinizde 2024'e kadar sıra vermemekteler. Hyundai aynı şekilde, mercedes alacaksanız arada komisyoncuya 150.000tl civarı yedirirseniz bir sonraki ay aracınızı alabilirsiniz.(Bayi eklemeleri hariç)

ai_torcuk ve fume bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hayırlı olsun , kazasız belasız güle güle kullanın inşaallah.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,162
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Hayırlı olsun...Araba artik bir yatirim araci

4. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ev almak nasip olursa inşallah mutlaka Dask ile birlikte sigorta yaptırın.

Bu Sayfayı Paylaş