Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni araç

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda Col_Kartali tarafından 24 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. Col_Kartali

Col_Kartali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okan Erol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Arkadaşlar merhaba

2 hafta önce yeni hyundai accent admire 1.5 crdi aldım 2005 model 130 bin kmde,

Arabayı pazarda bir galericiden aldım,söylediğine göre sahibi yeni araba almış galeriden bunuda galeriye satmış, 2 farklı ustaya gösterdim temiz dediler, aslında fiyatı çok cazip geldi diye aldım 14.400 TL'ye aldım.

Geçen hafta motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi değiştirdim shell 10 40 yağ koydular herhangi bir yağcıda 140 tl bayıldım normalmi bilmiyorum yağı çok kötüydü arabanın.

Eski sahibi triger kayışı değiştirmiş ama ne zaman bilmiyorum, sorgulattığımda araba 2010'da 100000 kmde muayeneye girmiş son 5 yılda 30.000 km ancak gitmiş. Trigeri kayışını vs değiştirsem mi bilmiyorum.

Arabanın bagaj kiliti yok, radyo anteni yok ve vitesin ordaki kılıf yırtılmış, bunlar haricinde birde arkayı üçleyince ses yapıyor arkadaş amörtisor takozu değişmesi lazım dedi.

Kartal-Pendik-Tuzla bölgesinde bildiğiniz sağlam usta varmı, daha önceki arabalardan tecrübelerime göre usta herşeydir. Birde parçaları nerden almam gerekir.

Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınız hayırlı olsun. Aracınız 2005 model olduğuna göre ; 2008-2010-2012-2014 de muayene tarihleri olması gerekmiyor mu? Fiyat bana çok makul geldi. Açıkcası kıllandım biraz.Bakıma gelecek olursak parçaları orjinal alın. Hatta servisten alın. Trigerden emin değilseniz bence değiştirin. 150 lira civarı bişeydi parça. maksimum 250 tl ye halledersiniz. İstanbulda oturan arkadaşlar usta tavsiyesinde bulunurlar.

3. Col_Kartali

Col_Kartali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okan Erol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sağolasın, Aracın içine felan bakınca çok temiz o yüzden km oynandığını sanmıyorum gelen mesajda buydu.

Mesaj: (1/2) T.C. ULASTIRMA VE DENIZCILIK BAKANLIGI muayene verilerine gore ***Y657 aracin Muayene Tarihi-Km: 12/07/2014 128554KM, 05/06/2012 121771KM, 21/04/2010 111223KM, EK BILGI: KM sorgusu ucretsizdir

Plâka değişmiş Sakarya'dan istanbula alınmış o yüzden bir önceki muayene gözükmemiş olabilir. Kartal oto sanayi yanında Hyundai servis var oradan alırım parçaları işe yakın.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

4. Col_Kartali

Col_Kartali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Okan Erol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar dün aracımın ne kadar yaktığını hesaplayayım dedim, evin yanındaki Turkuaz benzinlikten depoyu fulledim, işe gittim geldim, tekrar aynı yerden depoyu fulledim.
    İstanbul'da Pendik güzelyalı mh.den kartala gittim, Evde, iş yerimde E5 üzeri olmasına rağmen trafik daha az olduğu için sahil yolunu tercih ediyorum yolumun üstünde nereden baksan 7-8 tane trafik lambası var ama yinede iş saatleri E5den daha hızlı :)
    100 km geçmeden ve normalde 2000-2200 arası devirde vites değiştiriyorum.
    Toplamda 27,7 km yapmışım ve 2,02 LT mazot yakmışım x 3,96 TL/L (bugünkü zamdan önceki fiyat) = 8,00 TL mazot yakmışım.

Yani km'de 0,073 LT yakıyor 100 km'de 7,3 Litre yakıyor buda aracın fabrika standartlarına uygun. Buna göre 1 km'de şehir içi 29 kuruş yakıyor.

Bence yakışı normal zaten işe dolmuşla gidip gelsem (Gebze-Harem) günlük 4-5 lira dolmuş parası veriyorum, birde sabah akşam o dolmuşun tıkış pıkışlığını katınca kendi arabamla gidip gelmek paha biçilemez. :D

Bu Sayfayı Paylaş