19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Araç Hakkında Yardım

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 30 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar hayırlı hafta sonları herkese bu sene aralık ayında hyundai getz'e geçiş yaptık 1.5 dizel makyajlı performansı tatminkar . Sattığımız pejo kusursuz üstüne bunu aldık hatamız yüzünden pek sanayiden çıkamadık araç ilk sahipleri tarafından haşat edilmişti bizimde acelemiz vardı velhasıl aldık jantına lastiğine kadar berbattı.
    Araca jant takımıydı lastik takımıydı , akslar değişti , baskı balata değişti , diskler balatalar , ön rulmanlar , amortisörler , ön takımı felan derken 5 ay içinde 5 bin liraya yakın masraf ettim baştan topladım gibi hiç bir sorunu skıntısı kalmadı keyfi masraf bile yok şuan . Bu aracı sene sonu değişmeyi düşünüyorum ama bu kadar masraf etmişkende satıp tekrar sorunlu araç almaktan korktuğum için biraz daha binebilirim düşüncesindeyim.
    Limitim 35 bin tl civarı olucak dizel tercihim , boya değişen takıntım yok araç düzgün boyanmış ise tabiki tavan boyalı istemiyorum .
    Aklımdaki araçlar seat leon 1.6 referance 2006 model üzeri tercih dizel yada lpg
    -vw golf 5 kasası hoşuma gidiyor , birde 2012 model üzeri yeni kasa polo çok var o fiyatlara
    tabi 35 milyara bu araçlarda hasar kayıtsız olmasını yada değişensiz boyasız aramıyorum . Düzgün toplandığı sorunu olmadığı taktirde alabilirim . Amcamda 2007 leon aldı 40 bine yakın hasar kaydı var ama araç düzgün daha bir sıkıntı çıkarmadı henüz o yüzden orjinallik takıntım yok heleki istanbul trafiğinde aktif kullanan biri olarak
    Bir yandan böyle kaliteden yana kullanmak isterken şansımı diğer yandan o paralara orjinal kmsi düşük daha düşük segment araç mı baksam diyorum 1.6 mj linea gibi felan ama daha yaşım genç 45 yaş üstü emekli amca gibi linea albea alıp yazlıkta felan kullanmayacağım sonuçta . Son olarak hyundai blue baktım 1.6 dizelleri çok namert görünüyor ama hiç incelemediğimden kalite açısından nasıldır bilmiyorum .

Araçtan beklentim iç trimlerin bakalitlerin kaliteli olması , iyi bir süspansiyon sistemi çünkü getz yolu çok hissettiriyor çukurları vs ve virajlarda tedirginlik yaratıyor . Bu sorunları aşmak istiyorum en başta her türlü tavsiyelere açığım teşekkürler

2. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Emre şimdiden hayırlı olsun diyorum, forumda arkadaşlar sağolsun artıyı eksiyi yol testleri olsun konu açıp paylaştı onları oku, blunun arkasının gezdiğinden şikayetleri var diye aklımda kalmıştı.

3. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Teşekkür ederim abi şimdiden bakalım kısmet işi , şuan aracımın bir sorunu yok dolayısıyla masraf edebilceğim araçlar çıkarsa karşıma değişime gitmeyeceğim hazır keyfimi kaçırmıyım . Blue ile konulara baktım heralde stock olarak beni tatmin etmeyecek virajlarda güvensizlik hissi yaşayacağım gibi . Leon kullanıyorum devamlı performans olmasada süspansiyon çok iyi çukurları hissetmiyorum diyebilirim tok araç . Süspansiyonlar havalı gibi tıs tısst sesler geliyor çukurlarda . Viraj konusunda esp desteğiyle çok memnunum getz ile 80 km ile döndüğüm keskin virajda hafif dışa kayma eğilimi gösterirken ön taraf leon ile 100 110 km hızla gayet keyifli koltukta kasılmadan giriyorum yanı sıra viraj içerisinde olası engelden kaçma olasılığı çok güvenli , getz ile kıyaslanmaz ama viraj içinde bi engele gelsem manevra ile kaza riskim çok yüksek

Bu Sayfayı Paylaş