Aracımı satıp borçları dağıttıktan sonra 20-25 liralık otomatik bir araç arayışına girdim ancak hiç birinin içime sinmeyeceğini anlayınca arayışa devam ettim. Aramalarım sonucu fiyat / donanım / güvenlik olarak 29-32 bandında yeni düz vites jazz bulabileceğimi gördüm. Hatta bir tane 29a kaçırdım aracı sattığım gün ucu ucuna. Joy ve Fun modeli var. Fun daha dolu, cam tavan - hız sabitleme vs... Aracın 2009-2011 otomatigi tutulmuyor i shift sanzıman yuzunden, 2012 de cvtye donulmus ama 41-42 lira en ucuzu. Hanıma da durumu anlattım kabullendi gibi. İlk defa araba kullanacak otomatik istiyordu. Jazz eski kasa otomatik alabiliriz ama güvenliği değil dedim (bebek var) ancak 4-5 lira daha versek yenisini alırız eski arabamızla aynı güvenlik donanımına sahip ve Euroncap 5 yıldız ancak manuel dedim. Diğer araçta 2 sene boyunca VSA(bilinen adıyla esp) üç kez devreye girmişti. Yalnız birisi çok barizdi eşim bile anlamıştı, mutlaka kazadan kurtulmustuk. O da farketti ne önemli bir şey oldugunu. Bunları insan kullanınca VSA sız bir araca binmek zor geliyor insana. GÜVENLİK (En boşunu da alsanız standart, sattıgım Civicte de öyleydi Hondanın bu tutumunu seviyorum) ABS fren sistemi Acil durum fren desteği (Brake Assist) Değişken kodlu Immobilizer EBD – Elektronik fren gücü dağıtımı Güvenlik alarmı (Sesli uyarı sistemi) ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları Önde Aktif kafalıklar Ön emniyet kemerleri uyarı sistemi Arka emniyet kemeri uyarı sistemi Aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri Tüm koltuklarda 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri Perde hava yastıkları Sürücü ve yolcu hava yastıkları Yolcu hava yastığı iptal fonksiyonu Yan hava yastıkları Sustalı anahtar Uzaktan kumandalı merkezi kilit VSA (Araç Denge Kontrol Sistemi) TEKNİK ÖZelLİKLER Motor: 4 silindir Hacim (cc): 1339 yakıt türü: Benzin Maksimum güç: kW@Dev/Dak (PS) 73 / 6000 rpm (100 PS) Maksimum tork: 127 Nm / 4800 rpm Şanzıman: Otomatik Sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT) Süspansiyon (Ön): McPherson kol Süspansiyon (Arka): Yarı sabit aks Uzunluk (mm): 3900 Genişlik (mm): 1695 Yükseklik (mm): 1525 Aks mesafesi (mm): 2500 Ön tekerlek izi (mm): 1476 Arka tekerlek izi (mm): 1459 Ağırlık, sürücü hariç (kg): 1107 Lastikler: 185/55 R16 Yakıt deposu (lt): 42 Bagaj hacmi (lt): 399 Maksimum sürat (km/s): 175 hızlanma 0-100 km/s (sn):11,4 Yakıt tüketimi (lt/100 km) Şehir içi (lt): 6,9 Şehir dışı (lt): 4,7 Birleşik (lt): 5,5 CO2 emisyonları (g/km):128 DIŞ DONANIM 16 inç alüminyum alaşımlı jant Ayarlanabilir fasılalı silecekler Dikiz aynalarında sinyaller PanoRamik Cam Tavan Katlanabilir yan aynalar Isıtmalı ve elektrikli yan aynalar Otomatik yanan farlar Ön sis farları Yağmur sensörlü silecekler İÇ DONANIM 60:40 oranında yukarı ve aşağı katlanan, eğim verilebilen esnek arka koltuk düzeni 12V güç soketi Arka kapı içlerinde cepler Arka sol koltuğun altında evrak saklama gözü AUX girişi Çift bölmeli torpido gözü çok fonksiyonlu direksiyon Deri direksiyon Derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon Elektrikli ön camlar, sürücü tarafı sıkıştırma kontrollü Elektrikli arka camlar EPS – Elektrik kontrollü direksiyon sistemi Hız sabitleyici (Cruise Control) Hıza duyarlı müzik sistemi Direksiyondan kumandalı müzik sistemi Koyu renk arka camlar Küçük boy yedek lastik Kapı içlerinde cepler Ön koltukların arkalarında cepler Orta konsolda bardak tutucuları Arka kol dayanağında bardak tutucuları Önde harita lambaları Polen filtreli otomatik klima Radyo/CD/MP3 çalar Altı adet hoparlör Soğutmalı torpido gözü Usb girişi Yol bilgisayarı ve çoklu bilgi ekranı Dijital bilgi ekranı Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu *** Aracı eşime sürdürmeyi düşünüyorum şehir içi 5 gidecek 5 gelecek günde 10 km yapacak. Yılda 4-5 kezde 600 km git gel 450 kmsi otoban uzun yolumuz var. Yani araç ağırlıklı olarak şehiriçi kullanılsa da, uzun yola otobanada çıkacak. Bir tane ilan gözüme kestirdim bir parçada işlemi var. 32500 yazmış. 30-31 verirse almayı dusunuyorum sizce manuel 2009 üstü Jazz bu paraya değer mi? Benzinli lpgsiz binilebilir mi? Dedikleri gibi az mı yakıyor.. Araç hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
Bu paraya tek kapı A3 bile alabilirsiniz onun haricinde ben olsam getz yada golf4 bakardım iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi
Tek kapı araç olmaz. Golf4 ün aynı doluluktakini aynı fiyata bulabileceğimi sanmıyorum. Getz düşünmüyorum ama bu aralar i20 gözüme takıldı. Onada bakıyorum. Aslında i20 ye bakma nedenim Jazz dan daha iyi oldugunu dusundugum icin değil fiyatı daha uygun bulabilirim. 1.2 manuel bir i20 işimi görür. 1.4 otomatik benzinli buldum ama en son 31750 diyor.