Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Arabam Için Yardım Lütfen. (15. Gt Sporty -1996 )

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda m.e.krkmz63 tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. m.e.krkmz63

m.e.krkmz63 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    mehmet emin korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 7 ay önce 1996 model hyundai accent 1.5 Benzin/ Lpg aracım için sizlerden bazı konularda bilgi/ fikir almak istiyorum. Şimdiden hepinize Teşekkür ederim.

1- Motor yağı konusunda binlerce teori var benim şu ana kadar forumdan edindiğim bilgiler ve önceki yağ tecrübelerimden çıkarak her ne kadar ustalar yumurta kasaya önermese de Castrol GTX 20-50 Lpg denemeyi düşünüyorum arabam 320.00 km de ve Şanlıurfa gibi hava sıcaklığı 50 dereceyi bulan bir bölgede yaşıyorum. en son kullandığım Elf 10-40 motor yağı ilk yağ değişiminde her ne kadar memnun kalsam da bu fazla sürmedi bu sefer bunu denemek istiyorum bu konuda bilgilerinizden faydalanmak isterim

2- buji kablosu konusunda sorun yaşadığıma inanıyorum forumda bir arkadaşımız mobis marka kablo olması gerektiğini söylemiş. Denemek istiyorum ancak bulunduğum bölgede bu kabloya ulaşamadım internetten satın alıyım dedim ancak mobis kablo yazınca bir sürü tür çıkıyor model veya özellikle aramam gereken ibare nedir.

3- Ön gögsümde çatlakları geçtim resmen parçalanmalar var bende yenisini almak pahalıya mal olacağı için kendim onu bir ustada söktürüp önce sert yapıştırıcılarla bir birine tutturup sonra altan sağlam tellerle destekleyerek kaynatcam sonra iç kısımdan mastik ile komple bir sıva yapcam bu şekilde bir zerre sağlamlaşacağına inanıyorum. sonra üst kısmını önce zımparalayıp sonra bir astar kullanacam sprey astarlar var nette onlardan kullanmayı düşünüyorum en son üstüne 3-4 kat olmak şartıyla plasti dip mat siyahla boyamayı düşünüyorum tahminen bana maliyeti 200-300 tl arası olacaktır. çok ucuz değil ama çıkmadan iyi olacağına inanıyorum. bu konuda fikriniz nedir acaba denemeye değermi.

4- arabamın motorundan " çıt çıt çıt " ses geliyor ustaların bir yok fincan sesi biri yok piyano tuşu biri bilmem ne dedi neyse en sonra bir serviste orginalleriyle değiştirdim ufak parçalardı ilk ses kesildi çok güzeldi ancak parçalar orginal hyundaiden alınmasına rağmen çok erken bozuldu şu an yine ses geliyor bunun kesin çözümü nedir acaba.

5- son olarak arabamda spor hava filtresi var orjinalini takınca araba düşük devirde tekleme yapıyor. bunu gazda da benzindede yapıyor. bunun sebebi ne olabilir acaba orjinal hava filtresinin kutusunda hava kaçırmamı var yada motorda mı bir sıkıntı vardır.

2. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    motor yağı 20w50 deneyebilirsin sıkıntı olmaz

küçük parça dediğiniz lifterler değişmiştir yağ eksikse lifterler yine aynı sesi yapacaktır ( birde sabah ilk çalışmada yapıp keser o ses mi ? )

normal filitreyi takınca akış metrenin fişinide takıyormusunuz eyer takmassanız devir düşüklüğü yaratabilir

orjinal buji kabloları mavi bi kutuda mobis hyundaı yazar 100 lira bişey olması gerek

3. m.e.krkmz63

m.e.krkmz63 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    mehmet emin korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Öncelikle alakan için teşekkür ederim dostum.

evet lift olabilir ilk yapıldığında öyle oluyordu ilk çalışırken ses oluyor ama bir kaç dk sonra kesiliyordu ancak şimdi yağı yenilediğim zamanda bile o sesi yapmaya devam diyor hiç kesilmiyor o ses yağın kalite veya cinsiyle alakalı olabilirmi

normal filtrenin kutusunun üstünde bir soket var onu kastediyorsanız evet akışmetredeki soketi kastediyorsanız onu iki filtredede takıyorum.

peki buji kablolarını satın alabileceğim bir link varmı bildiğiniz

4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    lifter sesini yağ kalitesindende yapar servise bi danış faturalarınla birlikte onlar halleder

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lifter sesiyse eğer(ki tariflerin onu gösteriyor) yağın kalitesiyle değişir, ben 1.3 yumurta kasada 20-50 castrol kullanırken sabah yaklaşık 1 dakika ses geliyordu, sonra kesiliyordu.

aracın 320 bin kmde olduğu için motorun başka aksamlarında sorun olmadığından emin olmalısın, mesela yağ pompası sağlıklı çalışıyor olmalı.

evet buji kablosu kesinlikle orjinal olmalı, internette güvenilir siteler var, orada telefon numarası da yazıyor, telefonla konuşup senin aracın için hanigisi uygunsa onu alabilirsin.

göğüse sürdüğün mastik sertleşen birşey olmadığı için, zımpara yapılmaz diye düşünüyorum, onun yerine plastik üzerine sürülen, oto boyacıların kullandığı sertleşen macunlar var. o macunlardan çatlaklara sürüp zımpara yapabilirsin.

üzerinde spor filtre varken lpg ayarı yapılmışsa orjinal takınca teklemesi normal, orjinal filtre varken lpg ayarı tekrar yapılmalı.

m.e.krkmz63 bunu beğendi.
  6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    41 plaka toprağım taaa Şanlıurfa'lara gitmiş.
    Hayırlı olsun aracıniz, lifter sesini sadece yağdan değil yan sanayi yağ filtresinden de yapabilir. Orjinal filtre ile deneyin.
    MOBIS yani Hyundai orjinal parçasıdır.

m.e.krkmz63 bunu beğendi.
  7. m.e.krkmz63

m.e.krkmz63 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    mehmet emin korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    @yanlayanaccent @gogo17 biraz önce deneme yaptım aracım ilk etapta o lif sesleri yok motor fazla ısınınca yapmaya başlıyor yağ ve yağ filtresini değişcem umarım düzelir sonucu sizinle paylaşırım.

@Yusuf Saolasın bende yaklaşık 4 yıl izmitteydim kesion bizi :D özel bir şehir kocaeli. ailem burda onların yanına yerleştim şimdi, aracıda orda almıştım servis olarakta fertan renault yetkili servisinde yaptırıyordum biraz tuzlu ama iyi insanlardı :)

Mobis orginal hyundai parçası oluyor demek oke bunu öğrenmem iyi oldu bundan sonra ona dikkat ederim ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Bu Sayfayı Paylaş