Merhaba! sitenizi biraz geç duydum hemen üye oldum.Fakat neden bilemiyorum yeterince yararlanamıyorum. Bir o yazıyı okuyorum. Bir bu yazıyı okuyorum. 2010 model team abs dizel accent arabayı 4-5 ay önce aldım.Ana sayfadaki arama motorunu da kullandım ama merak ettiğim konuları belirteyim arkadaşlar hangi forumda bulacağmı ayrıntlı yazarlarsa çok müteşekkir kalacağım. 1-Sıfır aldığım bu modelde yapmam gereken bir şey varmı? (yağ değşimi gibi Araç:6000 km. de) 2-Araçı kullanırken hemen hareket etme diyorlar bunun bir mantığı varmı?özellikle hareketten sonra duracağın zaman biraz (4-5 dk)rölantide çalıştır diyorlar. 3-Boya konusunda yapmam gereken bir şey var mı?( pasta cila gibi birde bunu ben yapabilir miyim?) 4-Benim 6000 km.aracımda ücretsiz yağ değişimi, hava filtresi (Teknik konuları hiç bilmiyorum özür.....) gibi bakımları serviste yaptırma hakkım varmı? 5-Sitede yumurta kasa diyorlar benim araç yumurta kasa mı? accent le era aynı aaba değilmi ? Not:Sayın site yöneticileri ; cevap yazmadan önce o kuralları okudum. Ve aykırı davrandığımı biliyorum sizden ricam bir kerelik bu davranşımı hoşgörüyle karşılamanız. Sorularımı direkt sizlere sorabiliyor muyum? Sizlerle nasıl iletişime geçebilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim. İYİ Kİ VARSINIZ. Düzenleyen : memu
Aramıza hoşgeldiniz. 1- yağını suyunu ara ara kontrol edin, başka bir şey yapmanıza gerek yok. Birde sıfır araçların lastiklerine fazla hava basıyorlar, lastik havalarının kitapçık ile uyumunu kontrol edin. 2- Aracınız aşırı beslemeli (Turbo) dizel.Bu nedenleufak tefek kullanım farkları var.Turbo pervanelerini tahrik eden mil yağa ihtiyaç duyar, soğuk motorda ve ilk çalıştırmada bu yağlama sağlıklı değildir. Aracı bu durumda yürütebilirsiniz ancak yüksek devirlere çıkmamanız önerilir. Aynı şekilde uzun soluklu kullanımlardan sonra boğaz kelebeği olmayan dizel motorlarda aracı stop etsenizde turbo mili dönmeye devam eder ve o an yağlama yoktur. Bu nedenle stop etmeden önce 1 dakika kadar rölantide çalıştırmanız daha sağlıklıdır. Bunları yapmazsanız turbonuzun ömrü kısalır. 3- Keyfe keder cila yaptırabilirsiniz. 4- Her 10.000 yada 15.000 (kitapçığınızda yazar) yetkili servise gitmek zorundasınız. Aksi taktirde aracınız garanti dışı kalır. Yetkili servislerde her işlem ücrete tabiidir. Ücretsiz hiç bir işlem yapılmaz. 5-Yumurta kasa dediğimiz accentler 2000 yılından sonra üretilmedi. 1995-2000 Yumurta kasa 2000-2003 Milenyum Kasa 2003-2005 Admire kasa 2005-Günümüz Era Kuralları okumuş olmanız ve üslubunuzdaki güzellik bile bizim için yeterli. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif