Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yeni Accent Era Aldım Acemi Sürücünün Bilgilerinize Ihtiyacı Var.

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda osmanak1992 tarafından 15 Ocak 2016 tarihinde açılan konu

1. osmanak1992

osmanak1992 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Osman Ak
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Herkese merhabalar. Eskişehir'de yaşıyorum ve 1 ay kadar önce ilk arabamı almış bulunmaktayım. Aracım 2010 Hyundai Accent Era 1.5 crdi. 85000 km alım aracımı. Geçen haftada filtrelerini, yağını değiştirdim antifirizi yeniledim şöförlükte acemiliğimi atmaya çalışıyorum. Konuya girmeden önce bu forumda internet üzerinde çok fazla arama yapmış durumdayım. Çeşitli okuduklarım arkadaş çevremden bilgiler vs derken aklım çok fazla karışmış durumda. O yüzden yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
    1-) Aracımda yakıt problemi sorunum var. 50 lira mazotla 150 km bile gidemiyorum. Çevre yolunda rahat trafikle gidiyorum bunu da belirtmek isterim. Sizler yakıt tasarrufu konusunda neler yapıyorsunuz aracınızı nasıl kullanıyorsunuz ve güncel değerlerinizi lütfen yazar mısınız?

2-) Aracı kullandığım devirler de problem var. Bazılarına göre aracı 1500 devirde kullanmam gerekli. 2000 2500 arasında vites değiştirmem gerekliymiş. Bir diğer görüşte aracı 2000 2500 devir de kullan 3000 devir civarı vites değiştirmem gerekliymiş. Siz dizel kullanıcıları nasıl kullanıyorsunuz aracınızı.

3-) Diğer sorum ise yokuş aşağı giderken aracı boşa almalı mıyım yoksa viteste mi tutmalıyım.

4-) Aracı kaldırırken herhangi bir problem yaşamıyorum. Ama 2. vitesten 3'e yada 3'ten 4'e geçerken araç öne doğru sarsıyor. Bunu aşma için debriyaj gaz olayını nasıl ayarlamalıyım.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Lütfen bilgilerinizi bu acemi arkadaşınızla paylaşmaktan çekinmeyin. Hatta bu acemi sürücüye vereceğiniz başka tavsiyelerinizi de dikkate almak isterim.

2. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hosgeldiniz
    1- Tam olarak bilmiyorum ama hava akis metresi turbo gibi onemli organlara baktirmakta fayda var
    2-sehir ici 1500de kullanip 2000 2500 de degistirebilirsiniz. Sehirdisi yola cikinca 2000 2500 de kullanip 3000 de degistirebilirsiniz. Ama bu daha cok arabaya alistikca kendi yonteminizi stilinizi belirlersiniz. Araci dinlemelisiniz hissetmelisiniz biraz. Ilk baslangic icin soylediklerim uygulanabilir
    3-viteste tutmak herzaman temkinli davranmanin bi diger yoludur
    4- vites degistirdikten sonra ya debriyajdan ayaginizi yavas yavas cekiceksiniz yada ayaginizi debriyajdan cekerken sag ayaginizda gaz pedalina sadece agirligi ile basarak hafif gaz vererek yani devam ederseniz atmalar biraz daha azalir. Yine alisma sureci diyelim birazcik deneme yanilma ile zamanla yerine oturur.
    Hayirli olsun kazasiz belasiz binin :)

Note4 cihazımdan Tapatalk ile gönderildi

3. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
    1. 50 lira yakıtla 150 km görece olarak fazla sayılabilir, ancak yakıtın litresini kaça aldığınız, malum hava şartları, acemilik durumunuz falan da hesaba katıldığında çok da kafaya takılıp dert edilecek bir tüketiminiz yok. Arabaya alıştıkça zaten azalacağını göreceksiniz. Benim tüketimim tamamen şehir içi 6.2lt./100km.
    2. Devir olayı da tamamen ihtiyaca göre şekillenecek bir durum, bir kalıba sokmak anlamsız ancak bu araç 2000 devirin altında kullanılmamalı bence, ben genelde 2000-3000 devir arasında vites değişimi yapıyorum, yokuş aşağı uygun bir yolda gidiyorsam gaza basmayıp vitesi büyütebildiğim kadar büyütüyorum ki araç kompresyona girip hızı düşmesin. Sollama yapacaksam yine hızıma göre 3500 devire kadar vites değiştirmediğim de olabiliyor, yine dediğim gibi kalıp işi değil bence bu işler.
    3. Hareket halindeyken boşa atmanızın hiçbir faydası olmaz, aksine tüm yükü frenlerinize bindirirsiniz ki eraların frenleri de pek sağlam sayılmaz.
    4. Aracı kaldırırken gaz-debriyaj kombinasyonunu nasıl ayarlıyorsanız, sorun yaşadığınız viteslerde de aynı kombinasyomu yapmaya çalışın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

hoşgeldiniz
    1- yakıt epey fazla aynı motoru kullanıyoruz ben yazılım ile 170 tl yakıt ile 830 km yol yapıyorum ki daha ışık yanmamış oluyor ışık yakmadan yakıtımı alırım.
    kullandığın filtreler orijinal olsun kac numara yağ koydun araca ben castrol magnatech 5-40 kullanıyorum
    2- motoru dinlemelisin bu zamanla olur hangi devirde daha sessşz daha sakin çalışıyor mesela ben her viteste 2000 devirde kullanırım 2500-3000 arası vites yükseltir 1700 altına düşünce tırlamaya baslar zaten vites dusururum.
    3- hızına göre vitesde in gaza basmazsan yakıtda minumumda harcarsın
    4- zamanla alışacaksın o duruma

5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

hoşgeldiniz
    1- yakıtınız çok fazla, şehir içi bile olsa acemi bile olsanız 100 kmde 7 litreden fazla yakmamanız lazım. bildiğiniz b ir ustaya aracı şöyle bir gösterin.
    2- her vitesin devri farklı olduğu için şu devirde vites değiştirin demek zor, onun yerine şöyle ayarlayın: bir üst vitese geçtiğinizde devir 1500'ün altına düşmesin.
    3-yokuş aşağı boşa atmayın, hem tehlikeli hem de yakıtınız artar.
    4- vites yükseltirken gazdan ayağınızı tamamen çekin, debriyajı tamamen bıraktıktan sonra gaz verin, araba hiç bir yere fırlamaz.

6. terries

terries Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    terries seirrert
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Yakıt olarak ben 50 tl mazotla max 180 km gidiyorum git gel 8 km bol trafikli motor yolun son 4/3 kısmında ısınıyor.
    motor yağı 10/40 vardı yeni 5/40 koydurdum.

vites deviri 2000 2200 de vites değiştiriyorum 1750 civarı sabit gidiyorum

195 50 15 lastik jant

1 ve 2 vitesler zaten kronik zor geçiyor.+ geri vites bide siz acemi olunca 2. vitesi düşünemiyorum çok çırtlatırsınız.+ geri vites çift kademeli 2 kez dırt dırt olmalı.

gaz pedal işi anlatılmaz çok deneme yanılma yapmalısınız. gazdan ayağınızı tamamen çekin vitesdeyken korkmayın.bu mantığı kavradıktan sonra gerisi gelir.

Bu Sayfayı Paylaş