Merhaba arkadaşlar 2002 model accent ls aracımızın bakımlarını yaptıracam babam serviste yaptırıyordu ancak bir iki seferdir bakımını ustamızda yaptırıyoruz ama yedek parçadan huylanıyorum. Yağ filtresi, mazor filtresi, hava filtresi, polen filtresi ve tireger seti değiştireceğim. hyundai bu parçalarda orjinal parçayı hangi firmaya yaptırıyor veya hangi markaları önerirsiniz. Veya dışardan almak yerine servisten alsam bu parçaları çok fazla fark olurmu arada ?
Dışarıdan birebir aynısını arayıp bulmak zor marka marka değişir. Yağ filtreleri eskiden asaştı şimdi fil. Servisten alın filtre türevi parçalar dışarısıyla hemen hemen aynı fiyat kafanız rahat olur uydu mu uymadımı sorunu yok. Trigeri uyumlu gates dayco gmb vs bilindik bir marka alın serviste oldukça pahalı sanırm. Ama filtre vs çok uygun.
Servis dışarıya parça satıyor ancak , parçalar orijinal ve kendi kullandıkları parçadır , tedarikçilerden her hangi bir parçayı servis kullanmaz , ama dışarıda da kaliteli parça bulabilirsiniz , servis sonuçta servistir oradan yapacağın alımda sadece işçilikten kurtatırsın.
Dışarıdaki filtrenin kalitesini bilmem ama yağ filtresinin orjinal olması çok önemli forumu araştırmanızı öneririm. Ben era'ma yağ 10 hava 20tl ye alıyordum dışarıda bile daha ucuzu yoktu. Ama polen 45 tl idi onu yan sanayi 10tl ye alıyordum.
Ben olsam triger hariç tüm parçaları servisten alırım. Sanayide birebir aynı denilen parçalar arasında malzeme farkı var. Triger yanılmıyorsam 150 civaridir. Dayco iyidir.
Bosch, fil filtre, parts-mall filtre ye güvenin. Servise boşa tomarla para dökmeyin. Ben bosch ve fil kullandım sorun yok
Arkadaşlar merhaba 94 elantra otomatik vites aracım için sol aks iç lalesi arıyorum. Eskişehir de bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.