Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yedek lastiğimi taktım tekrar eskisini takmalımym?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda filito tarafından 17 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Araç lastiklerim fabrika çıkışı 1.5 sene felan oldu kullanıyorum. Araç 40000 km de. Lastiklerden arka sol patladı az önce değiştim. Yedek lastiği taktım. Sıfır olduğu için sürüşte çok fark olur mu bilmiyorum. Sürekli Köye gidiş geliş yapıyorum yol da viraj ve yagmurlu genelde. Eskisini onartıp taktırmalı mıyım yoksa yenisiyle devam mı etmeliyim?

2. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yedekte bulunan lastiğiniz onarım görmemiş ve stepne bölümünde bir yıldan fazla beklememiş ise patlayıp onarılmış lastiğinize göre daha güvenlidir. balansını kontrol ettirip onu kullanın.lastikçiler bu işi iyi bilir zaten.

3. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben olsm patlayanı kullanırım..1.5 yılda 40 bin..çok aşınmıştır diğer 3 ü...stepne ise daha yenidir..bariz diş farkı frenlemelerde abs yi daha çok ve çabukçalıştırır gibime geliyor..biri yeri tutarken diğeri kayar ve abs hemen bir lastik için devreye girer..iyi hoş abs de bunun için ama stabil kullanmak varken abs yi durmadan çalıştırmak nasıl bir sorun doğurur teknik açıdan abs yi iyi bilen yazmalı..

4. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mdx78.. Ben yanlış bilmiyorsam tarif ettiğiniz anda stabiliteyi korumak için devreye giren sistem ABS değil ASR olması gerekir. ABS kilitlenmeleri önler; ASR münferit lastik kaymalarını önler. Yanlışım varsa memnuniyetle düzeltebilirsiniz.
    filito.. Zaten diğer 3 lastiğin ömrünün bitmesine az kalmış. Hatta önümüz kış, tavsiyem tabi mümkünse kısa bir süre içinde diğer 3'ünü de değiştirin. Değiştirene kadar stepneyi kullanmanızda bir sakınca yok. Lastikler değişince onu yine stepne olarak kullanın. Bu arada patlak lastiği tamir ettirin. Belli olmaz tedbirli olmak gerek.

5. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    asr den emin değilim..ama siz giderken ani fren yaparsanız, lastiğin biri diğerine göre farklılık gösterirse ve bir lastik kayma yaparsa abs o lastiği (kayanı)salar ve devreye girmiş olur. sonuçta abs iki lastiğinde(hatta 4)aynı anda belli bir ahenkle durmasını sağlar..

sonuçta asr ve abs beraber çalışırmış: abs frende çalışırken asr yürürken çalışıyor herhalde..belkide frenlemelerde de lastik kayması ile abs ile beraber

ASR (Acceleration Slip Regulation - ivme kayması kontrolü) sistemi, frenler ve motor yönetim sistemini birlikte kontrol ederek, tahrik tekerleğinin çekiş yeteneği kaybolduğunda bu durumu algılayarak tekerlek hareketini yavaşlatmakta ve kaymalarını önleyerek, sürücüye yanal ve uzunlamasına dinamik kontrol yeteneği sağlamaktadır. Bu özellik, özellikle çekiş yeteneğinin azaldığı kumlu, karlı, yağmurlu yol koşullarında yararlı olmaktadır.
    Sistem, yol yüzeyinin durumuna göre veya performansın fonksiyonu olarak en uygun sürüş kontrolünü sağlamaktadır.
    Hangisi olursa olsun, sistem motor tarafından gönderilen torku azaltmak yoluyla devreye girer veya ABS ile koordineli olarak her bir tekerleği bağımsız olarak frenler.

Düzenleyen : mdx78

6. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dediğiniz gibi sistemler benzer çalışır Daha somut bir örnek verebilirim: Yağmurlu havalarda, seyir halindeyken sadece bir lastiğin su birikintisi üstünden geçtiğini düşünün. Direksiyonda bir kasma hissedilir. İşte ASR devreye girdiği zaman o tekerleği serbest bırakır ve kasma büyük ölçüde azalır. Yani 4 tekerlekten biri kayma eğilimindeyken de serbest bırakabilir. Bunu yazdıktan sonra arkadaşlardan "ASR patinajlarda devreye girer" diyenlerde olabilir. Evet kaygan zeminlerde araç patinaja düşerkende devreye giriyor doğrudur.

7. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ok..saol bilgi için;
    abs bu kaymayı frenlemede önleyebiliyor sadece..zaten ilk mesajımda frenleme diye bahsetmiştim..(sizide, cevabınızdan dolayıyanlış anlamadım merak etmeyin, kusura bakmayın düzeltmeler için)
    saygılar

8. filito

filito Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sedat
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Teşekkür ederim bilgileriniz için arkadaşlar. Şu an diğer 3 lastiği değiştirmem maddi olarak mümkn görünmüyor. En iyisi patlayanı tamir ettirip yedeği kullanmaya devam etmek görünüyor Tayanç arkadaşın dediği gibi. Merak ettiğim arabanın dengesinde bir problem yaratıp yaratmayacağıydı. onun cevabını da yazdıklarınızdan az çok çıkardım. Teşekkür ederim tekrardan.

Bu Sayfayı Paylaş