Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yedek Depodakİ Pasli Su Ve Kaçak

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda getzcrdi tarafından 31 Ekim 2025 13:13 tarihinde açılan konu

1. getzcrdi

getzcrdi Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Mehmet sofu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar merhaba
    Hyundai getz 1.5 crdi üç silindir aracım 2-3 haftada bir yarım litre kadar su eksiltme yaptı.
    Bugün yedek depoyu açınca suyun paslı olduğunu gördüm.
    Normalde Antifiriz kullanıyorum ama eksildikce su koyduğum için Antifiriz özelliğini yitirmiş.
    Su kaçak testi tamirci yaptı ama bir kaçak bulamadı.
    Geçen sene motoru yaptırdım üst kapak revize ve conta da değişti.
    Usta bana kırmızı mürekkep at suya, o zaman nerden kaçırdığı belli olur dedi ama korkuyorum zarar verir diye.
    Aracın çekişi çok güzel, duman atma yağ yakma yok sadece bu sorun var.
    Radyatör ve hortumlar geçen sene değişti.
    Bu paslı suyun nedeni nedir, kırmızı shell Antifiriz koysam sorun olur mu sistemi temizletip?

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,319
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam önceki koyduğunuz ve nisbeten özelliğini kaybettiğini söylediğiniz antifriz işlevini tam olarak yapmıyor ki motor içindeki su kirlenip paslanmış , zamanla taşırma kabına gelen su kirli ve orada pas tortusu bırakıyor. Ben geçen hafta , 2 senedir değiştirmemiştim i20 2013 arabamın antifrizini ( mavi hazır karışım PO idi) , Shell istasyonundan 1L konsantre mavi antifriz aldım , 5 L de marketten su aldım , tamirciye gittim , radyatörün kapağını açtı , yedek su deposunun da kapağı açtı , radyatörün alt tapayı çıkarttı ve eski karışımı tahliye etti , numune aldı temiz pas yok dedi ama yedek depo dahil tümünü boşalttıktan sonra tapayı kapattık , radyatöre 1 L konsantre maviyi boşalttık ve üzerine market suyundan doldurduk , araba rölantide fanı açana kadar çalıştı , hava kabarcıkları çıktı biraz da ara ara hortumları sıktı ve eksiğini tamamladık ve yedek depo L ile F arasında bıraktık , zamanla seviyeyi kontrol ediyorum. Eğer siz şimdi bir kırmızı antifriz kullanırsanız kaçağı arttırır ve hatta yeni kaçak noktaları ortaya çıkartırsınız , mevcut kaçak noktasını bulamıyorsan , yedek depoyu çıkartabilirsen çıkart ve içini porçöz ve bir miktar kum katarak çalkalayıp temizleyebilirsin , sonra da yukarıda bahsettiğim şekilde yeni bir hazır karışım yada 1/1 karışım ya da 1/2-3 karışım konsantre mavi antifrizle işi tamamlayabilirsin. Kaçak devam ederse , küçük bir yerden sıcak ortama çıkıyorsa anında buharlaşıp kayboluyordur , radyatör boğaz kısmına lehimli yerlere yoğunlaş.

mcgc ve MAERKEK bunu beğendi.
  3. getzcrdi

getzcrdi Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Mehmet sofu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Çok teşekkür ederim, eski tamircim sağ olsun BSG diye bilinmedik bir marka full Antifiriz ekledi, ya usta yarısını su koymuyor musun napiyosun dediğimde hayır abi bu Antifiriz de gerek yok sen bana bırak diyip koymuştu. Daha önce SHELLin Antifirizi vardı keşke hiç değiştirmeseydim o Zaman 2bin km yol yaptım eksilme yoktu. Neyse ben yedek depoyu sökerim ama yeni Antifiriz koyarken havasini alamamaktan korkuyorum yeni tamircime yaptırayım

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    306
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Yeni koyulan antifiriz bu kadar kısa sürede paslı bir görünüme bürünüyorsa,hızla tüm sistemi temizleyip kaliteli bir antifiriz ekleyip, daha büyük sorunlara neden olmadan tedbir alın acilen.Yeni motorum ömründen gidiyor her gün.

5. BySciaa

BySciaa Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    eski suyu boşalttırıp mavi antifiriz eklettirin tam temizletttirme sonrası pasın tıkadığı yerler varsa oralar patlyabilir dikkatli olun

MAERKEK bunu beğendi.
  6. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    218
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Sistemi temizlemek için motoru çalışma sicakligina gelinceye kadar çalıştirip, kaloriferi de sicak konuma alarak termostatin acildigina emin olacak sekilde yapmalisiniz.

En az 4-5 kez tertemiz su koymalisiniz ki tum sistem temizlensin.

Sonra antifriz ve petrollerden alacaginiz saf su ile karisim yaparak sistemi tamamlamalisiniz.

getzcrdi bunu beğendi.
  7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,360
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hortumların üzerinde bahçe hortumu kelepçesi varsa muhtemelen bu noktadan kaçıyordur, ısıyla daralan kelepçe olması lazım.
    crdi motorlarda pas olayı metal geçiş borularından dolayı oluyor, boru değişmeden pastan kurtulmanız çok zor.

Son düzenleme: 2 Kasım 2025 12:22
    hsmsrn ve getzcrdi bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş