Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yazlık lastiklere geçiş yaptim mecburen..

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda akıncıatıcı tarafından 2 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kış lastiklerim karli ve yağmurlu yolda harikalar yaratıyor . karda hiç yolda kalmadim :) sonuna kadar farkini gösterdi de . fakat söz konusu fren yapmaya gelince işler degisiyor . hiç iyi değil ıslak yolda daha da durum vahim( katli zemin hariç) biraz sert fren yapinca hemen kaymaya başlıyor. Kuru zemindede iyi değil . çok uğultu ve titreşim oluyordu araçta nedeni de yönlü ve deseni tırtıklı olması. Normal kış lastiklerinden daha farklı bir yapisi var, diğer kuş lastikleri ince kılcal kanallari olan desenlere sahip. Benimkilerde ise durum daha farklı daha geniş ve derin kesitlere sahip busebeple karda ve yagmurda cok iyi cekise ve tahliyeye sahip fakat konfor çok kötü , bide 5cm lik voglant profosyonel sport yay taktirdim aracima konfor hic kalmadi istanbul yollarinda yazliklar cok sukur baya baya konforu degistirdi.çünkü yazlik lastiklerini taktim frenler mükemmel fark etti. İslak yolda bile çok çok iyi fren yapıyor yol tutuyor. Yaza kadar beklemek istemedim . iyiki degistirmisim ve çekiş bile arttı aracim simdi daha seri oldu . kisliklar baya araci tutuyordu. Simdi daha iyi oldu.

2. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    5 cm yayda oldukça konfor kaybı yaşarsın 3.5 alsaydın daha iyi olurdu 5.cm almaktansa 3.5 cm alıp jantın ebatını büyütmek daha faydalı olurdu

3. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    zaten 14'' jant ve lastik almıstım. 3.5 cm yay bulamadım . buldugumda cok pahalıydı eibach 500 tl civarıydı. 5cm yaylar voglant marka sport yayları sans a buldum satıcının elinde kalmıs kutusu biraz yıpranmıs bir urundu uygun fiyat verincede tereddüt etsemde fiyat uygun oldugu için sansımı denemek istedim. iyiki almısım pişman değilim fakat istanbul yolları cok bozuk bide yeni tasındıgım semtin yolları berbat diyebilirim buda cok etkiliyor beni. aracım cok tatlı durusa sahıp oldu. yayları takan ustam iyice gömülür dedi fakat sport kit oldugu için sadece 5cm düştü diğer sahin doğan a takılan yaylar gibi bir yay değildi. sanki yumurta kasam kırıldı süpriz yumurtadan çıkan spor bir araç gibi oldu frenler fark etti yol tutuş harika oldu virajlara giriş ve cıkış mükemmel oldu ( tabii kışlık lastiklerle değil tabiki) neyseki yazlık lastiklerim konforu baya baya düzelti ( nokian line serisi ) yoksa yayları uzulerekde olsa değiştirmeyi düşünmeye baslamıştımki vazgectim :) sorun kış lastiklerindeydi iyi olmasına karsın eksileride var. en onemliside frenlemeden dolayıydı ve aracın gitmesinide biraz engelliyordu şimdiki lastiklerle arac biraz daha seri oldu. iyi lastik secimi ile 5cm yayda iyi sonuc veriyor. konfor orta seviye oluyor eskisi gibi olmasada ama lastikde önemli faktör bunu tecrübe etmiş oldum. spor yay bence her aracta olmalı cok güvenlik arttırıcı bir özellik bunu tecrubelerime dayanarak söylüyorum ki uzmanlarda aynı fikirde.
    kışlık lastiklerim 175-70-13 pirelli carwing serisi
    yazlık lastiklerim 185-60-14 Nokian Line serisi

Bu Sayfayı Paylaş