Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yazılanlara katılıyor musunuz?

'Sohbet' forumunda SİNAN BARAN tarafından 17 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    <H1></H1>
    <H1>Mağluplar ligi!</H1>

Mayıs satışlarının analizini yaparken daha çok pazar payını arttıran markalar ve satışlarını önemli ölçüde çoğaltan modeller üzerinde yoğunlaşmıştık. Ancak son sözü söylerken de bir başka yazıda kaybedenleri de irdelememizin iyi olacağını söylemiştik.

Bu sebeple bu yazıda yine Mayıs sonu satışlarını göz önünde bulundurarak geçen seneye göre düşüş yaşayan markaları inceleyeceğiz.

Hem adet olarak hem de pazar payı olarak en dikkat çekici düşüş Hyundai’de göze çarpıyor. Geçen senenin ilk 5 ayında % 11,5 olan pazar payı bu sene aynı dönemde % 8,2’ye kadar gerilemiş görünüyor. Bir başka deyişle yaklaşık 7.000 adet araç daha az satabilmiş Hyundai.

Geçen yıl açıklanan vergi teşvikinin getirdiği rüzgarı da arkasına alarak akıllı kampanyalar ve doğru stok yönetimi ile çok ciddi sıçrama yaratan Hyundai, bu sene aynı yönetsel beceriyi göstermekte zorlanıyor gibi görünüyor. Elbette başarıyı da başarısızlığı da kişilere bağlamak doğru bir yaklaşım değildir ancak Hyundai’de yaşanan dramatik düşüş akıllara yıllardır Hyundai markası için üst düzey yöneticilik yapan Kurthan Tarakçıoğlu’nun bu sene görevinden ayrılmasını getirmiyor değil.

Uzaktan takip edilebildiği kadarıyla Hyundai’deki kan değişimi beklenen sonucu vermemiş gibi görünüyor. İlk 5 ayın sonuçlarına göre böyle bir hüküm vermek aceleci gibi görünebilir, bu nedenle bekleyip takip etmekte fayda var. Zaten Hyundai yöneticileri de kan kaybının farkında olmalılar ki son dönemde yoğun reklam kampanyaları ve özellikle i20 model ile yeniden hareketlenme çabası içine girdiler.
    Sonuçlara göre değerlendirme yapmak ise işin en kolay yolu.

Çınar NOYANBence : Yazarın atladığı ve göz ardı ettiği bir nokta var o da hyundai satışlarının geçen yıla göre düştüğü doğru fakat hyundai binek otoda reno'dan sonra hala 2.sırada üstelik 5 aydır fiyat indirme kampanyası yapmadığı halde.

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ilk 5 aylık binek oto şatış rakamlarını paylaşayım dedim

ford ve vw bile o fiyatlarla 14binden fazla araba satarken hyundainin 16bin araba satması başarımı başarısızlık mı acaba?
    ayrıca cin olmadan adam çarpmaya kalkan hyundai, bu bayi ve servislerle, bu fiyat politikasıyla devam ederse bugünleride arar

3. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Çoşkun Hocam söylediklerinize kısmen katılıyor olsam da durumu biraz tersten yorumlarsak hyundai bu uçuk fiyat politikasıyla dahi 2.olabiliyorsa adamlar her durumda araba satmayı başarıyorlar demek değil mi?

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bence sebebi yeni aracların piyasaya sürülmüş olması..
    özellikle i20 nin TR de üretilmesinin duyurulmasının ardından birçok kişi üretimi bekliyor..
    diğer yandan yeni araclara "ilk çıkan pahalı olur biraz bekleyelim" düşüncesi ile yaklasanlarda yok değil..
    şu an tereddut aşamasında kabul görüldükten sonra tekrar aynı seviyesine ulaşması muhtemeldir...

5. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar, reno'nun avantajı Hyundai de Megan sınıfı araç olmayışı, yoksa reno bile 2.likten kurtulamaz...

6. zekicengiz

zekicengiz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben yıllarca avrupalıların arabalarını kullandım ve bol miktarda avrupa kazığı yedim.(Tofaş Renault ve Ford)Hyundaihiç araç satmasa bile değiştirecek olursam kullandığımdan başka bir model olur yine Hyundai alırım. Çevremdeki araç almayı düşünenlere de Hyundai tavsiye ederim. İstatistik yalanlarına da inanmam. Yola çıktığım zaman oldukça fazla miktarda Hyundai görüyorum. Hyundai alıp da memnun kalmayan kişiye rastlamadım. Ama diğer araçlardan değişik konularda binlece şikayet duydum. Diğer markalara göre verdiğimiz paranın karşığını fazlası ile aldığımızı düşünüyorum. Bu kalitede bu fiyata daha iyi bir marka bence yok. Selamlar.

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Aynen öyle hocam,2006 dan bu yana elantra getirilmiyor.Bu sınıfta hyundaı hata yaptı bence getirmeliydi elantrayı....

Hyundaı bayisinde sordum biraz konuştuk o sınıfta aracımız olmadığı için yeni kasa accenti getirecekler dediler...Yani şu anki era üretilmeye devam edecek ama yeni gelecek olan accent,elantra sınıfında satılacak dediler,o yüzden eski kasanın üretimi durmayacakmış.Birde yeni accentte türkiyedede VERNA ismiyle satılacakmış

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Fiyatlardan kaynaklanıyor bu satıştaki düşüşler.....Hyundaı yaklaşık 6-7 aydır sürekli fiyatları yükseltiyor.Mesela era dizelin Start donanımı bile 26 bin tlden satılıyor style donanımı 35 bin tl...Herkes bi adım geri atmaya başladı tabiki.

Hyundaı bir an önce fiyatlarını 5.000 lira düşürmezse ve bir an önce elantra sınıfındaki vernayı getirmezse dediğiniz gibi hali duman olacak

9. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Abi i30 ve megane 3 aynı sınıf değil mi?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif

10. Misafir

Misafir Guest

E pes yani Mustafa, İ30 çıkalı kaç gün oldu daha, insanların yarısının İ30'dan haberi yok...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. Misafir

Misafir Guest

Bak hala Elantra'nın sınıfındaki Verna diyosun, Verna Era'nın Tr dışındaki adı, Verna dediğin Era zaten...

Düzenleyen : Coşkun Uçar

12. Misafir

Misafir Guest

13. levo35

levo35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yeni elantra avrupaya İ40 olarak gelecek arkadaşlar. Yeni sonata ise İ45 olarak çok kısa bir süre sonra gelecek. Yeni accent ise türkiyeye gelirse eğer Î25 olarak gelir. Assan Ya İ30 sedan getirecek 2011 de ya da yeni elantra/İ40. 2sini aynı anda getirmeyeceği kesin. İ40 çok ama çok fazla iddaa lı geleceği için i40 tercih edilecektir. satışlarının düşüş nedeni ise kesinlikle fiyatlardan. Hyundai tercih etme sebebiniz neydi? Bizde 96 yılından beri hyundai var fakat tamamen şans eseri tanıştık. piyasada hyundai görmek mümkün değildi. 2005 elantra tercihi ise tamamen fiyatındandı. rakipleri ile arasında çok fark vardı fiyat olarak. kalite olarak daha iyi durumdaydı. şimdi fiyatlar eşitlenince tercihler kayacaktır. Honda Ceo su ''hyundai nin yapımıyla başa çıkamayız'', toyota ceo su'' en büyük rakibimiz hyundai'' açıklamalarından sonra assanın vergi sistemlerini bilerek önlem almaması çok kötü bir durum. yurt dışı fiyatları hala rakiplerinden ucuz fakat burada aynı durum geçerli değil. En basit örnek ix35 için geçerli. yurt dışında eski tusconix35 ten sadece 500-1000 dolar arası dahaucuz. peki burada? 17 bin lira kadar fark var. Yeni kasa farkını vergilerle hesaplasak en fazla 2000 dolar fark yapar. 13-14 bin liralık fark nereden kaynaklanıyor? Tamamen bayi ve assankar etmeye çalşıyor bence!
    Şimdi bazılarınız donanımı daha fazla aynı fiyatta diyeceksiniz ancak kaç kişi türkiyede buna önem veriyor? kaç kişi ne kadar ne aldığını bilip karşılaştırabiliyor? En azından bir süre daha bilinçsiz gidecek bu iş.
    Son olarak buradan assan a sesleniyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttp://www2.hyundai.com.au/Cars/i45/Introduction/default.aspxşu güzelim aracın fiyatını 65 bin liradan 80 bin liraya çıkartırsanız, inşallah batarsınız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    Düzenleyen : levo35

14. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    i30 sedan diye bir sey yok onu ben vermisdim sedan oalarak ama tamamen feyk cikdi.... yeni era ve elentra ise CIN de uretiliyor,ciN BEJING de ortak fabrika kuran hyundai buraya tam 1 milyar dolar yatirim yapti.....hyundai nin yurt disi fiyatlari okadar uygun ki anlatamam ozelluklede anavataninda turkiyede 0 (sifir) era fiyatina ix35 alabiliyorsunuz,korede genesis in satis fiyati ise tl bazinda 70000 bin tl gerisini siz dusunun artik

15. levo35

levo35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    i30 sedan sahte olaysa i40 gelecek demektir :) Ben yurt dışındaki daha az vergili fiyatlarından çok yurt içinde yeni fiyatlandırmadan şikayetçiyim. Ne demek istediğimi yeni sonata/İ45 gelince net anlayacaksınız. İ45 tam donanımlısı için 80 bin lira fiyat koymazsa assan bende başka birşey demiyorum. halbuki en fazla 68 bin lira civarı olması gerekli. benim şikayetim bu yönde. assan cin olmadan adam çarpmaya kalkıyor. Belkide genesis ve sonrasında gelecek olan genesis dna lı araçların satışına çok güvendiği için fazla kar etmeye çalışıyor. Ama bu şekil davranırlarsa bir sonraki tercihim maalesef hyundai olmayabilir(yeni sonata için eriyen biri olarak).Assan ın astronomik kar tutumuna göz yumamayacağım. Herkes bu durumu kavrarsa bence iyi olur. Kasa yenilendi, isim yenilendi, fiyat uçtu. YEMEZLER

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yahu canım abim,sen anlamamışsın.Vernanın accentin yurtdışındaki adı olduğunu taaa 2001 yılından beri biliyorum.Demek istediğim bu değildi.Accent era satışa devam ederken bu aracı ülkemizde verna olarak tanıtıp satacaklar.Yani sanki farklı bir araç gibi tanıtarak elantra sınıfında satışa sunacaklar.Yani accent farklı verna farklı bir araç olacak.Anlatabildimmi?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Halbuki bunu yapacaklarına şu anki erayı kaldırıp yerine bu yeni accenti getirseler.Ve ekstradanda yeni elantrayı getirip satışa sunsalar çok daha iyi olur...

17. Misafir

Misafir Guest

Nası olcak o iş, ikiside aynı sınıf araç...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eranın satışları gayet iyiyken ve araç tutulmuşken yeni accenti Türkiye'ye getirmek stratejik açıdan yanlış olur.Eranın Türkiye'de üretildiğini de unutmayalım.Hyundai'nin yapması gereken belirli segmentlere özellikle C sedan ve hafif ticari araç sınıflarına yeni modeller getirmesidir.Ayrıca Hyundai i serisi ile kaliteyi artırıyor ama fiyat da artıyor.Hyundai marka değeri ve reklam konularına biraz daha eğilmeli.Reklamda otomobil dans edince bir şey zanneden bir çok insan var ülkemizde.Halen bir çok insan Hyundai'yi ucuz,basit,çürük araba üreten bir firma sanıyor.Alman,Amerikan ve Japon ile aynı fiyata araba üretirsen insanlar diğer markaları tercih eder ne yazık ki.
    Düzenleyen : ilkercan

19. Misafir

Misafir Guest

<div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">katılıyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

Düzenleyen : Coşkun Uçar

Bu Sayfayı Paylaş