Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yaz geliyo lastik değişiminde aman dikkat

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda blue55 tarafından 22 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Dun havalar ısındı diye yazlık 4 lastik aldım biraz da bir tanıdık vasıtası ile ucuza aldım diye sevinirken başıma bir sürü iş geldi. Havalı tabancayla sö kerken saplamalardan iki tanesi kırıldı. Lastikleri degistirdikten sonra kırılan saplamaları değistirmeye sanayiye gittim o kadar sıkıntılı ve masrafli bir iş ki anlatamam. Allahtan ustam isini cok iyi yapıyo. Havalı tabancayla sıktıkları icin saplamalaedan baska bir tanesi de poryanın icinde döndügü ve kırılamadıgı icin spiralle kesip cıkardık tabi jant kapagını kırmak zorunda kaldık toplam maliyet 3 takım bijon 60 tl iscilik 100 tl anlayacagınız bize 4 lastik 5 lastik parasına mal oldu kırılan jant kapağını hesaba katmadım. size tavsiyem lastik degistirdiginiz zaman kesinlikle havalı tabanca ile sıktırmayın bijonları

2. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun. Kötü bir durum. Ben de bu ay sonunda yazlık lastiklerimi taktıracağım. Dikkat etmek lazım uyarı için teşekkürler.

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Gecmis olsun. Bu yasadiginiz olayin sebebi havali tabanca degil. (havali ) cirak yada (çıkma) ustalar malesef. Benzer durumu bir kac kere tecrube ettik.
    Sebebi bijonu once eline alip yuvasinda 4-5 tur cevirmeye erinmeleri. Takiyorlar tabancanin ucuna ittir gitsin nasil giderse. Bir daha cikartabilene ask olsun.

Abimin h100 de basimiza geldi sineye cektik. Arkadasin arabada uyandik ama :) lastikciye o sekilde takinca bozulur dedim bu bozulursa parasi benden dedi. Sana zahmet sok lastigi dedik bijonun biri kirldi. Verdik anahtari eline gitti yaptirdi.

Sonucta metal yorgunlugu olabilir ama bijonlar arabanin tartismasiz en saglam parcalarindan birisi. Yanlis takilmadiktan sonra, tabi buna gevsek takilmada dahil uzun yillar dayanir. Ama imkan var ise araba 10 yillik oldumu bir takim alip degistirmek en sagliklisi

tapatalk ile gonderildi.

4. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    aracınız eraysa lastikçiyi suçlamayın. eraların saplaması zayıf benim eranınkide kırılmıştı zamanında

5. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benimde kirilmisti getz de saplamalar vidasi ile 10 lira orjinali . yan sanayi 5 lira idi. Degistirmeye 10 lira vermiştim 2-3 ay önce geçmiş olsun

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    eralarda kronik bir sorun bu benimde 3 sefer başıma geldi. eraların saplamaları malesef çok zayıf

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Benim de elantrada başıma geldi. Bi kere fazla sikmadan bi kere de yalama yaptirmadan. Ortaokula giden çocuğa havalı sıkma verirsen öyle oluyor. Başka yere balansa gittim adamın bijon anahtarı kırıldı sokerken.

Tepetaklak

8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bu bijonların havalı tabanca ile sıkılması ve başımıza bir yerde lastiği kendimizin değiştireceğini düşünün , benimde bir lastik sökme girişimimde 4 lü anahtarım kırıldı ben her zaman elle sıkılmasından yanayım bir gün sökeceğimizi de düşünmemiz lazım , havalı ile sıkılanı sökmek mümkün değil.

9. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ben ayagimla yukleniyorum aciliyorum :)

HTC One cihazımdan gönderildi

10. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Eralarda bu sorun çok rastlanmıştır ama asıl sebep Muratın dediği gibi cakma usta veya çıkma çıraklar bijonu elle tutturmadan direk havalı tabanca ile sıkmalarıdiş kaptımı bijonun yapacağı hiçbirşey yok kırılırda yalamada olur

11. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    tabancadan değil o durum ne olacak lastikçiler çırağa veriyor işi bijonu tuturmadan saplamaya makinayla bi sıkıyor birde çok devirli makinalar o bijonda sarıyo bidahakine işini iyi yapan ustaya gidin derim bi ara bi müşterimizin doblosunda aynı olay olmuştu 3 lastikte saplaması sarmıştı 3 tane poyra değiştirmiştik :D geçmiş olsun...

12. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    ustayı suçlamayın aracınız era ise yazmışsın kardeşim bunu yapan da usta ne alakası var sen bile öğrenmişsen hassas olduğunu onlarda bilir ve ona göre işlerini yapmaları gerekir. bedava mı yapıyolar bir bijonu elinle tuttturmak ne kadar zahmetli olabilir ki sen tabancayla taktırabilirsin yolda umarım lastiğin patlamaz.

13. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bijon'nun malzeme çeliği aşırı sert ve Havalı sıkma tabancasının tork'u fazla ise kırılmayacak bijon yoktur,,,,,,Tabanca sıkma sonuna geldiğinde fazladan sıkmaya zorlanmamalıdır.

14. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Tork tabancası ile sıksa hiç bir şey olmaz... Doğru olan Tork değerine ayarlanıp sıkmaktır aslında... geçmiş olsun...

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Silindir kapagini elle sıkan usta var bizde lastik icin tork tabancasinin varligindan haberleri yoktur.

tapatalk ile gonderildi.

efendy06 bunu beğendi.
  16. aytskal

aytskal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ayt Skal
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Bu tabancaların tork ayar tipte olanları var ancak iyileri gerçekten kat kat pahallı.Usta gidiyor nalbura bana bir havalı tabanca ver diyor ve alıyor.Metrik 6-8 yada 10 saplamanın alaşımı döküm yada çelik (Örnek verdim alaşımı yada metrik değerini bilmiyorum) tork değeri aşağı yukarı bellidir zaten.Bu tabancaları bende kullanıyorum.O son paso sıkma sesi gelmeye başlayınca çok yüklenirseniz saplamayı kırar yada cıvata kestirirsiniz.Birde çok sıkmak kesinlikle iyi sıkmak değildir.Torkla sıkmaktır makul ve profesyonel olanı.Bu işten ekmek parası kazanan lastikçi bence bunu uygulamalı.

Bizim firmada Genç Mekanik Bakım teknikeri arkadaşlarda maalesef aynı hatayı yapıyor.Birden yüklenip sıkıyorlar.Sonuçta ya yalama cıvata ya kopuk saplama cıvata yada deforme olmuş pasolar.Ne kadar uygulanabilir bilemiyorum ama bağlarken bir miktar WD 40 yada pas sökücü uygulama malzemenin kulanım ömrünü uzatacaktır.Lastikçiler bence en azından bunu uygulamalı.

17. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    abartma istersen beddua eder gibi. malzeme dandikse usta ne yapsın. 4 yıl era kullandım bir kere başıma geldi onuda usta el ile sökerken kırıldı. ve bana dediği şey eralarda bu sorun hep oluyor dedi. sizin yorumu görünce aklıma geldi yazdım

18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Zaten arabanin bir yeri bozulunca ustalardan tepki olarak " hay Allah burasinin da bozuldugunu ilk defa gordum " demezler.

Hemen etiketi cakarlar. Bunlarin hastaligi bu bunlarinda derdi bu. Vs vs

Her arabada kronik sorunlar olabilir. Ama her sorun kronik degildir

tapatalk ile gonderildi.

brky.getz bunu beğendi.
  19. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sadece era değil genel olarak hyundainin bijonları hassastır, torku uygun sıkılırsa biraz daha uzun dayanır. Tabi serviste bile tork anahtarı görmedim. En son sökerken benimde kırıldı biri, en son serviste sıkılmıştı bijonlar. Lastikçide iki tane farklı tabanca vardı biri normal biri böyle kamyon bijonu gibi sıkanlar için onunla zor söküldü. Elle sıktırdım bundan sonra sadece elle sıktırırım. Parçacıdan bijon-saplama aldım çoğu hyundai içindi diğer markalar pek yok h100 accent falan yazıyordu kutularda. Lastik değiştirenlere önerim bijon anahtarıyla söktürüp taktırsınlar, kabul etmeyen yere iş yaptırmasınlar servis bile olsa bu şartı koşmak lazım işlerine gelirse.

20. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla bende bugün 4 lasitk taktıracaktım, duyduğum iyi oldu dikkat ederim.
    Bfgoodrich in 175/65/14 lastiki 99*4 = 396 TL (pazarlıksız) taktırcam baya tavsiye ettiler, nettede araştırdım ama...

Bu Sayfayı Paylaş