İnşaatına 90 gün önce başlanan 3. boğaz köprüsünün ayakları yükselmeye başladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün şantiyesi Kaynak: Yavuz Sultan Selim Köprüsü - Yaşam - Habertürk Galeri | Sayfa: 1
Anlamadığım neden beton yaparlarki birçok ülkede çelik demirden yapılıyor,biz daha mı iyi biliyoruz diye hep merak etmişimdir.
Ülkemize hayırlı olsun. kazasız belasız biter inş... GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi
bitsin ama bence bu akıcı trafiği istanbul umarım kaldırır içinden bir ses avrupa'ya geçmek çok zor olacağını söylüyor
Tırlar ve avrupadan gelen transit yol buraya yönleneceği için 2.ci ve 1ci köprüler biraz rahatlar düşüncesindeyim.Tüp geçitte biterse (Yol Olan ) daha da rahatlar. Tabi bu rahatlık ne zamana kadar devam eder onun hakkında yorum yapamayacağım
yorostan cekilmiş inş faydalı olur ama oranın güzelliklerini gözüncede böyle bişey yapıldktan sonra o kadar güzellik gidicek ona yanıyorum :RpS_ohmy::RpS_sad:
ormanlara yazık olur. ama çok rahatlar diye düşünüyorum trafik akışı. benim düşüncemse denizin üstünden değil de altından geçmesi daha iyi olmaz mı trafiğin? ormanlarda kesilmemiş olurdu ??
Sanirim bir tane de araclar icin yapiliyor deniz altindan.Kopruden sonra oralara imar izni verilmezse dogal bu guzellikler korunur .
Olay Trafiği rahatlatmak falan değil. Trafiği rahatlatmak amaçlı olsaydı ilk projede olduğu gibi Beykoz Sarıyer arası olabilirdi. Ayrıca neden tüp geçit olmadı? Tamam ihtiyaç ama alernatif ve daha çevreci yöntemler varken neden köprü? Amaç tamamen rant sağlamak. Çünkü devletin tek gelir kaynağı satmak ve vatandaştan alınan ağır vergiler. Her köprü yapılışından sonra İstanbul nüfusu 10 sene içinde % 100 arttı. Oradaki su kaynakları ne olacak. Ağaç kestiğimizin 5 katını dikeceğiz diyorlar (Hadi inandık.) Oradaki diğer hayvan popülasyon nu nasıl koruyacaksınız? İstanbul'un oksijen kaynağı Kuzey Ormanları ve şu an kıyım yaşanıyor. Yazık!
Ayrıca daha önce bu konu ile ilgili yazdıklarımı tekrar aktarıyorum. Köprünün maliyeti yaklaşık 6 milyar dolar. elde edilecek rant ise 350 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Ayrıca 1. köprü yapıldıktan sonra İstanbul'un nüfusu 10 sene sonra 2 katı artmış. Yine 2. Köprü yapımından sonra yaklaşık olarak 2 kat nüfus artmış. Şimdi 3. köprü demek sadece yol yapımı demek değil oraların imara açılması demek yani tekrar bir nüfus artışı. Ayrıca yılın yaklaşık 350 günü İstanbul'a rüzgar kuzeyden eser ve Kuzey ormanlarının ürettiği oksijen ile nefes alırız. Yapılacak kıyım ile maalesef kuzey ormanlarımız su havzalarımız yok olacak. Ayrıca kestiğimiz ağaçtan fazlası kadar ağaç dikiyoruz yalanına kimse inanmasın. Tut ki gerçekten kestiğinden çok ağaç diktin orada yaşayan diğer canlı türlerini nasıl geri getireceksin? Tüp geçit gibi Alternatif çözümler varken en kolayına rantı en yüksek olanını tercih etmek gelecek nesilleri düşünmemek onları yok saymak değil mi?