Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yatak sarması

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda muyi61 tarafından 13 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    arkadaşla herkese selamlar 97 model sonatam var araç 275000de ben ağrı dayım buralar malum baya soğuk sabah aracı çalıştırdık yaklaşık 3 dakika sonra arkadaş baya bi gaza yüklendi ilk başta farketmedim ama araç sanki dizel gibi ses çıkarttı şöyleki rölantide durum çok normal araç sessiz çalışıyor ama gaz veripte 2500 devirden sonra sanki dizel araç gibi ses çıkarttı araç otamatik aracın gidişinde hiç sorun yok canavar gibi gidiyor yağına baktım 2 litre kadar azalmış burda ustaya gösterdim yatak sarmış dediler açıkçası burdaki ustalara güvenim yok arkadaşın arabası sağlamdı adama sıfır motor yaptılar eğer yatak sarmışsa bunun masrafı çok olurmu bana 4000 liradan bahsettiler yatak saran arabanın motoru kitlenmezmi ne bileyim araç canavar gibi gidiyor işte bu konuda acil cevaplarınızı bekliyorum allha emanet olun arkadşlar

2. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    arkadaşlar bi şey söyleyecek olan yokmu çevresinde tanıdığının başına gelen yada bu konuda bilgisi olan en azından ortalama masrafı söyleyin

3. cenker_baba

cenker_baba Guest

merhaba biraz sabırlı olmanız gerekmez mi? hemen cevap verebilecek durumda olan arkadaşlar zaten yazacaktır. bilgisi olan arkadaşlarımız her an ekran başında olamayabiliyor.

4. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    arkadaşım haklısın herkesten özür diliyorum kusuruma bakma

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

estağfurullah geçmiş olsun inşallah masrafsız yada az masraf ile halledersiniz.

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yatakk sarma tabiri adi ustunde "sarmak" isinan krank yataginin formu bozulur krank etrafina sarar ve 2 sekilde sonuclanir. Ilk olaraka yatak sarmaya basladiginda hararet yukseldiginde fark eder stop edersiniz motor sogudugunda kitlenmis olur donmez. Digeri harareti fark etmez devam edersiniz artik arabanin gucu motoru cevirmeye yetmez oracikta kitlenir buyuk ihtimal sekmanlar pistonu coktan cizmis olur baya agir bir motor tamiri soz konusu olur.

Ama sizde sarma falan yok anladigim kadari ile. 2500 devirden sonra ses yukseliyorsa belki egzoz sistemi sorunlu belki subaplar sorunlu yada baska seyler ama kesin birsey var 2 litre yag eksiltmesi sorun teskil eder. Sekmanlar artik kaciriyor demektir. Araciniz icin saglam bir usta bulun referans ile gidin ama sizin anlattiginiza bakarsak saglam bir bakim gerekecek arabaya.

Benzin ve lpg ayri ayri denedinizmi fikir sahibi olursunuz.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

7. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sezops cevabın için asıl araç hiç hararet yapmadı dediğin gibi iyi bi bakıma ihtiyacı var bu ses 2500 devire doğru ortaya çıkıyor ya viteste 3000 3500 devir arası değişiyor acaba neden olabilir otomatik tecrübem vardır allaha emanet ol

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Belki sadece bakimsizliktan. Rulmanlarin kasnaklarin sesi olabilir. Burdan kesin sonuc ancak usta ve tecrubeli arkadaslarin yorumlarindan gelir. Benim tecrubem bu kadar. Ama iyi bir usta arabayi taş gibi yapar.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

9. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benimde bi kaç sene önce başıma gelmişti ustanın biri motor gitmiş dedi hiç inanasım gelmedi çekişinde filan problem yoktu dedim farketmez bitmiş işte motor dedi başka ustaya götürdüm şarj dinamosu klima kompresörü filan triger seti vb gibi kayislarin filan bulunduğu 6 tane filan rulman kayışlar filan değisti düzeldi ve verdiğim ücrette cüzi bi miktardı demem o ki iyi bir ustaya götürün yok yere masraf acmayın kendinize belki sizin sorun biraz daha ciddi olabilir ama bi ihtimal olarak söyliyim dedim

10. karaduman205

karaduman205 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ali osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yatak sarma olayı yağsız kalan motorda ana ve kol yataklarının yüzeyinde bulunan kurşun kalay kadmiyum alaşımın grank yüzeyine sıvanması olayıdır grank ve piston kolunu korumak için böyle yumuşak bir alaşım kullanılmıştır. Şimdi anlaşılan sizde böyle bir durum yok. Çünkü 2000 devire kadar sorun yok... Sizin bence yakıt sorununuz var bu sorun lpg dede oluyorsa lpg ayarı olabilir sorun hem benzinde hem lpg de oluyormu.. Eyer oluyorsa aracın yağını boşalttırın boşaltırken yağı tülbent benzeri bir şeyle süzdürün metal talaşı var ise geçmiş olsun.... Motor bitmiştir ayrıca yağ filtresinden de çıkan yağı muayene edin .... Eyer yağ temizse ateşleme ve v kayış kasnakları klima kasnağı alternatör bakılabilir... Sonuçları paylaşırsanız seviniriz.... Kolay gelsin....

TAPATALK 2 ile gönderildi.

11. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    sonuçlardan haberdar ederim tabi ağrıdayım ışte ağrıda usta yok maalesef yakıt olayı pek iyi değil burda aklıma gelmişken bu wurth enjektör temizleyici katmistim depoya bu sabahta aracı calistirdiktan bir süre sonra hafif motor ısınınca p konumunda araca gaz verdik ama baya verdik arkadasin tavsiyesi üzerine egzostan siyah siyah attı ama duman değil pislik sanki ondan sonrada motoru stop edince egzostan kara duman geldi 5 saniye kadar acaba bu yaptığımiz bu iş zarar vermişimdir

12. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    görüş bildiren arkadaşlar teşekkür ederim saolun

13. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Güncel

14. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Bence motor ömrünü doldurmuş siyah duman ve yağ yakması ona işaret ama aracınız yatak sarmasına gelince yatak saran araç piston ve kadehler vurma yapar tak tak ses yapar bu ses genelde soğukken daha belirginleşir birde çalıştığı sürece su kaynatma vs. yapar bi ara başımıza gelmişti multijet albea hararetten dolayı yatak sarmış çalışır vaziyette suyu şişiriyordu ve aracın radyatörü ısınmıyor motoru ısınıyordu. Güvenilir bir usta bulursanız o derdinize derman olacaktır en azından yatak sarmamışsa bile bi ihtimal sekmanla ucuz maliyetle kurtulabilir geçmiş olsun...

15. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    abicim saolsın cevabın için aracta yağ yakma yağ eksiltme hararet yapma olayı yoktu ne yaptıysa wurth marka enjektor temizleyiciden sonra oldu aracın gidişinde hiç bir sorun yok enjektor temizleyici siyah duman attırdı sadece yoksa normalde siyah duman atma olayı yok işte ne olduysa würtden sonra oldu

16. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    karaduman 25 nickli üyeden alıntı :hem benzinde hem lpg de oluyormu
    az önce dediğinizi denedim benzinde ilk mesajda belirttiğim gibi dizel sesi gibi ses benzinde geliyor fakat lpg de çok az geliyor ne olduysa würthden sonra oldu

17. MEGFB

MEGFB Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Melih Kulakcı
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    WÜRTH le hiç bir alakası yoktur soğuk havada araba tam ısınmadan gazlamaktır yataklarda problem var motor ustanız doğru söylemiş en az 1000 lira gibi masrafı var ve yağına dikkat edin bu aşama da fazla hareket ettirmeyin imkanınız varsa direk yaptırın daha fazla masraf olabilir ve buji kablolarını çekip sırasıyla kaçıncı pistonda arıza olduğunu öğrenebilirsiniz

18. karaduman205

karaduman205 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ali osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sayın megfb buji kablosunu çekince ne gibi bir değişiklik oluyor biraz detaylı bir biçimde açıklarsanız bilgi ve tecrübenizden faydalanmak isterim . Merakımdan ve öğrenmek için soruyorum ...

TAPATALK 2 ile gönderildi.

19. mustafa11

mustafa11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    mustafa ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    geçmiş olsun ...

20. muyi61

muyi61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    HÜNKAR YURTYAPAN
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    cevap yazan tüm arkadaşlardan allah razı olsun bana hyundaı sonata parçaları bulabileceğim site yada parçacı söylerseniz memnun olurum artık yaptıracaz banada artık yatak sarmış gibi geliyor gelişmeleri burdan size yazarım lütfen yedek parça konusunda yardımcı olun yeterli tüm arkadaşlara kazasız belasız günler dilerim

Bu Sayfayı Paylaş