Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yaşam boyu tek plaka !

'Sohbet' forumunda mehmetgs tarafından 4 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    <DIV =haberOzet id=ctl00_ekoIcerik_HaberOzet>Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl ortasında ''tek plaka'' uygulamasına geçmeye hazırlanıyor...

Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor. Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak. Başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

<HTT face="Verdana"></HTT>BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME
    İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor. Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı. Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak.

<HTT face="Verdana"></HTT>İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA
    Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak. Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor. Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.

Alıntıdır...

Sanırım Cep telefonu Numarası yada Ev telefonu numarası gibi :)
    cep telefonumuzu değişsek dahi numara değişmiyor ya basit olarak o mantık ...

2. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir arabaya gene birden fazla plaka çıkarılabilecek ...
    değişen pek bişey olmayacak yani
    Düzenleyen : Bor34

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bize anlatılan tam tersi idi..yani bir arac trafiğe ilk çıktıgında plakası neyse hurdaya ayrılana kadar aynı kalacak..plaka aracın şase numarası gibi olacak..şimdiyse tam tersi söyleniyor..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

4. accent eracı

accent eracı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Atilla yüceer
    iyi gibi gözüküyor ama bunun altındanda bir çapan oğlu çıkmasın vergi vesaire gibi

5. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence bu yanlış bir uygulama. her araca bir plaka verilmeli ve hiç değişmemeli o plaka.

6. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bu memlekette kendi adına ne varsa bir okadarda vergisi var...
    Benden VETO..!

7. Misafir

Misafir Guest

Hemen Kapalım Plakaları ;O zaman :D

8. Hafizs

Hafizs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kessin hükümetin burda bi kaymak payı var.yoksa kesinlikle kılını kıpırdatmaz.illaki bişey çıkacak

9. qpower

qpower Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese zorunlu olursa kötü olur.Aslen samsunluyum iş dolayısıyla giresunda yaşıyorum.Buraya ilk geldiğimde plakam 55 diye kaç kere gereksiz ceza yedim.Zorunlu olarak plakamı diğer arabalarımda 28 yaptırmak zorunda kaldım.Türkiye'nin kendi içinde kuralları var.Hangi ilde yaşıyorsan o ilin plakasını takacaksın.

10. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Millet olarak ne hale geldik işte göstergesi. Malesef yöneticilerin yanlış politikaları bizleri öyle bir hale getirdi ki her işin altında bir iş arar olduk. Haksız da değiliz. Yeni bir rant kapısı açacaklar kesin
    Düzenleyen : ultraviolet

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bendende VETO....

Herkesin plakası tc nosuna göre olacakmış,buda yine bir hükümetin vergi oyunu bence.

Arabası olmayan bir kişiye bile plaka tahsis edilecek ve o plakanın yıllık sabit vergisi ödetilecek.Yani adamın arabası olmadığı halde kendi üzerine kayıtlı plakanın vergisini ödemek durumunda kalacak.Bu benim tahmin ettiğim birşey ama bence amaçları bu....vergi vergi vergi...

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Açıkca desinler bari donunuza kadar alıcaz diyede bizde rahatlayalım. Ne diye dolanbaclı yollara gidiliyorki ?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley23.gif

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu işin sonunu biz vatandaşlar için pek hayırlı göremiyorum, inşallah yanılıyorumdur.

14. bulent35

bulent35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende Giresunluyum fakat aracın plakası 55 diye kimse kimseye ceza kesmez ben kaç hafta 35 plaka ile gezdim bi Allahın kulu çevirip de sormadı...Bu arada İzmirde görev yapıyorum plakamı 28 yaptırdım İzmirdede 2 kez ceza yedim fakat ben hatalıydım...Tezini çürütmek için söylemiyorum fakat polislerin çoğu orda Trabzon Samsun civarı yakın illerden istisnalarda mevcut izlenimimi dile getirmek istedim.

15. qpower

qpower Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam bir örnek vereyim.Yıkılan İş bankasını bilirsin eğer Gİresunlu isen.O binanın arkasındaki yola devamlı arabalar parkedilirdi.Abartısız 30 arabanın içinde sadece bana park cezası yazıldı.Benden önce oraya park edenler vardı ama onların camında ceza kağıdı görmedim.Yine aynı şekilde Bulancak merkezde hemde yaklaşık 5 dakika içinde park cezası yedim(balık alıp ücretini ödeyip geriye dönmek kaç dakika sürebilir)Sebeb? plakam 55 diye.Daha sayayım mı.Vukuatımız çok allaha şükür.

16. toros12

toros12 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim on sene kullandığım toros arabamın plakasını kendi istediğimiz bir plaka seçmiştik geçen sene sattım ve hundai accent aldım takipciyeden yeni arabanın plakasının son rakamlarının memleketimin plakası olmasını istediğimi söyledimm tesadüfen torosun plakası geri geldi
    yani bu uygulamaya hükümetten önce ben geçtim tabiki bu uygulamanın uzun vadede getirisi ve götürüsü tartışılmalıdır
    ben eski plakamı geri aldığım içim memnunum

17. Okan Bedir

Okan Bedir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben birşeyi merak ediyorum. Şimdi böyle olursa il plaka kodları iptal mi olacak yoksa herkes nüfus kütüğünün iline göre mi plaka alacak. Peki ya böyle olursa memleketinde yaşamayan birinin plaka kodu memleketinin plaka kodu mu olacakhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifNasıl olacak da olacak https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş