<DIV =g-container> <H1>Yarım milyon Honda'da kusurlu hava yastığı kaygısı</H1> <DIV ="g-container story-"> <DIV =text> Merkezi Japonya'da bulunan otomotiv firması Honda, hava yastıklarındaki arızadan dolayı yaklaşık yarım milyon aracı daha servise çağıracağını açıkladı. <DIV ="module "> <DIV class="image img-w226"> Geri çağırma açıklaması Civic ve Accord modellerini de kapsıyor Honda'nın bu açıklaması, dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Toyota'nın yüzbinlerce aracı geri çağıracağı açıklamasının üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden yapıldı. Honda firması, sürücü hava yastıklarındaki bir sorun nedeniyle yaptığı çağrıyı genişletme kararı aldığını söyledi. Sözkonusu arızanın ABD'de 12 kazaya yol açtığı düşünülüyor.
bir hava yastıgı sorunuda audi de mevcutmuş.. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=17262
Çağıran çağırana değil. Çağırttırıyorlar. Amerika'da araç satmak istiyorsa paşa paşa çağıracak tabii, hemde ücretsiz bütün kusurları düzeltecek, çağırdığı aracın garantisi çoktanbitmiş olsabile.
Günaydın diyim. Basiretsiz toplumlar ezilmeye mahkumdur. Amerika masaya vurdu paşa paşa geri çağırıyorlar. Neden? Vatandaşına önem veren bir mekanizma. Bizde olsa olsa hükümet araba üreticilerinden daha çok yakıt yakan araç talep ederki vergiden kasası daha çok dolsun. Neden? Yanddaşlarına önem veren bir mekanizma... Düzenleyen : MSC
aslında böyle olması gerekir birilerinin zorlamasıyla değil firmaların kendi istekleriyle çağırması daha etik olur ama tabi hiç bir firmada bu yükün altına girmek istemez toyotanın gaz sorununu 2005 yılından beri bildiğini itiraf ettiğini duymuştum eğerki kendi isteğiyle müşterisini düşünüp çağırmış olsaydı 2005 yılında yapardı bu hareketi... bende 3-4 yıl önce vw ne bulaşmıştım arabalarda durmadan sorun çıkıyordu 1.5 yılda 55 kere servise gittiğimi servis kayıtlarından öğrendim.bunun yanında vwnin diğer araç modellerindede baskı balata sorunları vardı benim araçta ve aynı model araçlarda klima radyatör turbo camdan içeriye su alması ön takım sesleri v.s gibi daha çok sıralayabileceğim problemler vardı Vw firması nedense hiç bir zaman sattığı araçları geri çağırmadı sorunlu araçların garantileri olduğu halde ücretli olarak onardı daha doğrusu onaramadı çünkü bir süre sonra aynı arızalar tekrarlanıyordu.Garantisiz binilemeyeceği için 2 yılı dolmadan sattım. Aracın çıktığı tarihten satıldığı tarihe bakarsak bu zaman içerisinde bu problemlerin iyileştirilmesi gerekiyor fakat aynı sorunlar 5 yıldır devam ediyor.Bunu yapanda bir alman devi sanılan vw firması Bunun için hyundaı 'deki süspansiyonmuş led lambaymış gibi ufak tefek aksaklıklar daha doğrusu aslında arıza olmayan şeylerin arıza olarak değerlendirilmesi kusura bakmayın afedersiniz ama beni çok güldürüyor. Çünkü mesela süspansiyonun bağımlı olması bir arıza değildir,bağımsız olacak diyede bir kural yoktur.Zaten bu sınıftaki çoğu firmanın aracı bağımlı süspansiyondur.Bu bir fabrika hatası değildir bu yüzden bunu bir arıza olarak göstermek bence yanlış...Bu biraz zevk işine giriyor sen beğenmiyorsun ben beğeniyorum gibi...