Arkadaşlar aracım 1,5 admire bagajda 2 adet 1000 wat kabinli jbl var ancak plaka ve bagaj kapağı ses yapıyor içerde bu sesi duymak imkansız ancak dısarda aynı durum söz konusu değil.Plakayı söktüm slikonla yapıstırdım ancak tam düz olmadığı için zamanla plakalığın şeklini almıs sanırım oda ses yapıyor Sizce ; 1-Aracın plakasını söküp yerine reklamcıda yapışkan plaka yaptırsam trafikte sıkıntı yaratırmı polisler acısından. 2- Bagaj için nerede yalıtım yaptırabilirim ve maliyeti nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.. .https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
cıft taraflı bant al bence plakanın arkasına tam olarak yapıstır harf cukurlarına da sılıkon sık taş gıbı olur ses de yapmaz ben oyle yaptım sımdı memnunum yani cıft taraflı bant 10 metresı 7 lıraya aldım sılıkon vardı zaten bı de oyle dene ıstersen
maalesef çok zor bir iş bu istediğiniz, bagaja komple yalıtım yapmak daha mantıklı, çünkü plakadan duyduğunuz o ses plakayı sökünce bile geliyor, en azında bir deneyin, plakayı söküp sesi dinleyin. bagaj içine yünlü malzeme ile yalıtım yapmalısınız,
bagajdan sesi engellemenin 2 yolu 1. plakayı çift rafalı bant ve yanalrını silinkonla yapıştırın 2.bagaj mumunun orayay köpük izalasyon cekin.
şimdi yalıtım malzemeleri genel olarak iki tiptedir, birincisi ve ucuzu poliüretan olanlar, laminant parkenin altına döşenen beyaz şilte mesela, ikincisi de bildiğiniz yün içeren ve ses yalıtımı çok daha kuvvetli olan malzemedir. eğer yalıtım yaptıracak yer bulursanız neyle yalıtım yaptığını inceleyin, hiç bir şey bulamazsanız, dediğim gibi hırdavatçıya gidip en kalınından laminant parke şiltesi alın, ucuzdur, metresi en fazla 75 kuruş 1 lira falan. bu malzemeyi bagaj içindeki saca doğrudan temas edecek şekilde tutturun. bagajdaki plastik kapakların tamamını söküp altına dediğim şilteyi geçirin, sonra plastikleri tekrar takın.
bagıjınız actınızmı bagaj kapağının altında delikler var onalrın içinde mum vardır özel tesisatcılarda satılır ses izalasyonu diyede gecer onu aracınıza göre kestirip o mumun üstüne koymanız aracın içindeki teneke sesini kesecektir ama plastik aksamda geliyorsa o izalasyon işe yaramaz kopmle bagajınıız elden gecmesi gerekir Düzenleyen : Doganyanmis
Sanırım bagaj yalatımı için en mantıklı malzeme cam yünü olur diye karar kıldım ufak bir araştırmadan sonra iyi ama bunu bagaja nasıl uygulayabilirim. http://www.evdose.com/tur/yapi/resim/yap0088a.jpg
bunun çok incesini bulmalısınız, kalınlaştıkça yapıştırmak zorlaşır. yalıtım güzel olur ama arabanın arkası yatak gibi olur dediğim gibi en kolay tutturma yöntemi bagajdaki plastik aksamları söküp, yalıtım malzemesini altına sıkştırmak,