merhaba arkadaşlar 99 gls yumurta kasam var su son günlerde sorunlarım artıyor bir kaç tamirci hatta araç lpgli olduğu için lpg ustalarına gösterdim her biri ayrı birşey diyince bende yaptırmak istemedim öncelik olarak sorunlardan biri şu yaklaşık 3 hafta öncesine kadar misal 10 tl gaz la 50 55 km giderken şimdi ise 30 km yi zor görüyorum bir kaç lpg ciye götürdüm gaz ayarına baktı gaz ayarı çok güzel çalışıyor bilgisayara bağladı ondanda sonuç alamadık bişey bulamadı hava filtresi bujileri buji kabloları daha 2 aylık neyse 2 sorunum benzin otomatiği arızalıydı değiştirdim şimdi ise benzinde tekleyerek çalışıyor stop edecek gibi olur ve motor sanki yerinden çıkacak gibi gürültülü ve titremeli çalışıyor gösterdim benzin filtresinide pompa ile değiştirmiştik halbuki tamirci benzinde kullanılmadığından enjektörlerde pislik olmuştur biraz benzinde kullan düzelir dedi 2 ay oldu nerdeyse bir sonuç yok 3 sorunum ise son 1 haftadır gaz yemiyor stop edecek gibi oluyor kalkışlarda ve geri viteste ve kalkışlarda arada sırada pat diye bir ses geliyor ama orta şiddetli bir ses ses ön yolcu koltuğunun altından geliyor egsozcuya gösterdim bişey yok dedi 4 üncü sorunum ise klima açık şekilde aracı kaldırmak aracı inip itmek gibi bişey ve harıltı yapıyor klima açık vaziyetteyken canımı çok sıkıyor bu olayla lütfen bir bilginiz veya yardımınız olursa sizleri bekliyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif Düzenleyen : Coşkun Uçar
Geceden akü kutup başını sökün, sabah sorunsuz bir çalışma olursa LPG ayarından. Yok eğer sorun devam ediyorsa; geri besleme valfi kanister enjektörler kontrol edilmeli.
+ kutup başını 3-4 saat sökülü bırakırsanız araç beyninin kaydettiği emisyon ayarları hafızadan silinir. Bu sayede araç fabrikadan çıktığı emisyon ayarları ile enjeksiyon ve ateşleme yapar. Eğer aracınıza gerekenden fazla yada azLPG enjeksiyonu yapılırsa yaklaşık 200km sonra araç bunu map eder ve benzinde kullanımda v.s. sıkıntı yaşarsınız. Forumda bu konuda, kanister konusunda ve geri besleme valfi konusunda bol miktarda döküman bulabilirsiniz. Unutmadan depo kapağıda arızalı ise yine aynı sorunları yaşarsınız.
aşağı inip sökeyim o zaman yalnız lpg li ama sıralı değil sadece + kutup başını çıkarmak yeterli olurmu hocam
+ kutup başını çıkarmanız yeterli olur. Sadece saat ayarınızı yeniden yapmanız gerekecek. LPG sisteminizide mümkünsü sıralı sisteme çevirin, eski tip sistemler tehlikelidir, problemlidirve çok yakar. Aracı sabah benzinde çalıştırıın.
hocam sıralı sistemi bütcem biraz düzelsin yaptıracağım ve benzinde çalıştırmada sorun yaşıyorum sorunumu yazdım tekliyor stop ediyor
inşallah bu kolay çözümle sorunu halledebiliriz kutup başını çıkardım yarın sonuca göre yine bir değerlendirme yaparız artık teşekkür ediyorum hocam
kutup başını söktükten sonra gaz yememe sorunu kalmadı devir ibreside artık rolantide iken normal seyrinde çalışıyor benzinde ise tekleme ve gürültü bitti gibi hissetmedim ama benzinde iken rolantisi baya düşüyor ve pis bir koku ile siyah duman atıyor.
teşekkürler hocam birazdan dışarı çıktığımda gaz ayarını yaptırrım da bu maf sensörü arızasınıda anca hyundai servis yapar onada gitmem 1 haftayı bulur artık
arka egsoz da su kaynıyor sanki fışır fışır ses nedir bu sesi bilen varmı forumda araştırdığım kadarıyla geri besleme valfi ile alakası olabileceği ihtimali üzerinde duruyorum ne yapmam gerekiyor arabayı aldım alalı hafta sonları araçla uğraşmaktan bıktım kaynakçılıktan tamirciliğeyatay geçiş yapacağım galiba
serdar hocam dün gece söylemiş olduğun kutup başı sökme yöntemini yaptım aracın lpg de çalışması düzeldi ve çekişide gayet iyi arabada tek kişi patinaj çekemez iken bugün 4 kişi kalkışıda güzeldi patinaj çekmeside ) ve benzinde çalıştırdığım sürede çıkan hırıltı ve çekişsizlik kayboldu ama siyah duman atıyor ve çok pis bir benzin kokusu geliyor servise gideceğim mecburenama servisede gitmeye korkuyorum bütçem su sıalar iyi değil onun için en ucuz şekilde sorunu çözmeye yada geçici bir süre idare etmesi için uğraşıyorum
doğrudur hocam servis harici çoğu kimse anlamıyor sadece gözle elle mantığıyla hareket ediyorlar bir sorun yok deyip yolluyorlar teşekkür ediyorum size iyi geceler görüşmek dileğiyle kendnize iyi bakın...
merhaba benim bir sorunum var 98 model yumurta kasa 1,3 ls lpg li aracım benim sorunumda aracımın bir anda çekişi düştü hersanah işe giderken kullandığım yokuş varorayıçıkarken anladım bir gün evvel sorun yoktu birgün sonra araba 3.vites çıkarken şimdi 2 ile zor çıkıyor debriyajına baktırdım birşey yok dedi usta sonra gaz dandır falan deyip geçişdirdi 3 yıldır kullanıyorumgazda aynı yolu hiç sorun olmamıştı.nedenolabilir fikri olan varmı ?