Merhaba Accent Era vardı sattım i20 aldım. 2012 model 1.2 sense paket i20 aracım. * Bu i20 lerde trigger seti zincirmi, kayış mı, kaç km değişmeli. Araç 70 binde * yağını filtreleri sanayide değiştirdim. Ama, bujiler değişmedi ( hangi buji kullanmalıyız) araca lpg takılı. Bujileri alabileceğim bi site varmı? *Son olarak hız sabitleme 2 gündür çalışmıyor, önceleri yeşil "set" yazısı gelirdi sonra düğmeyle sabitliyordum, artık set yazısıda gelmiyor, hız sınırlaması içinde aynı sorun var düğmeler hiç bir tepki vermiyor. Şimdiden sağolun
Yola çıktıktan sonra bir defa frene basmadan hız sabitleme ve hız limitleme fonksiyonları çalışmıyordu sanırım. Belki o nedenle çalışmadığını düşünüyorsunuzdur.
Aracınız hayırlı olsun aracınız 2012 ise düzenli servis bakımı yapılmamış mı , ayrıca bir yetkili servis sorularınıza daha kesin cevap verebilir , herhalde soru cevaba para almazlar , ayrıca bende 2013 1.2 jump var hız sabitleme gibi marifetleri yok. Sent from my iPhone using Tapatalk
Bende aynı aracın 2013 modeli var, benimde 2-3 gündür hız sabitleme çalışmıyor kornaya basarsam veya hız tahdit butonuna basarsam çalışıyor araç güneşte kalmıştı ondan olduğunu düşünüyorum. Triger konusu araştırdığıma göre zincirli degişimi 120000 km civarı.
Hız sabitlemenin arızası debriyaj müşüründen ( sensöründen) imiş debriyaj pedalının alt tarafında kablosu veya yerinden çıkmış olabilir. Benim aracın arızası bundan imiş.