Herkese merhabalar benim 1.5 Crdi admir im var sorum şu benim aracın yağ cubugundan baya duman geliyor bu aracın motoru bitik demek mi yağ değişimi Bayadır yapılmamış sanırım yağın özelliğide gitmiş bu o dumanın çıkmasına etki edermi eğerki bitik ise motor performans olarak nasıl olur benim aracının performansı gayet iyi gidişinde sıkıntı yok egsosdan duman atma da yok yorumlarınızı bekliyorum
Yağ değişimi bayagidir yapılmamış derken kaç sene veya kaç km den bahsediyorsunuz aracı yeni mi aldınız Venus V6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yağ eksiltme ve mavi egzoz dumani var mı ?Zaten dizel motorun yağ yakmasının gizli alametlerinden biridir performansının fişek gibi olmasıdır diye duydum . Büyük ihtimal segmanlardan aşağı da sizin motor kompresyon veriyor. Yoksa çıkan dumanın başka izahı yok . Başka bir ihtimal olarak karter havalandırmada mi bir sorun var diyeceğim . Dizelde bu sistemin nasıl çalıştığı konusuna pek hakim değilim. Benzinlide pcv valfi bulunur . SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayır yağ eksiltme veya duman atma yok performansı fişek gibi derken diğer aynı model ve marka dizeler nasıl onu bilmiyorum ama normalde motoruu bitik araçlar yolda nasıl gider normal mi yoksa gitmek istemez mi onu bilmiyorum
Siz bir ilk önce yağ ve filtre değişimi yaptırıp daha sonra tekrar durumu takipte olun . Bazı yağ yakan araçların bu durumunu gizlemek için yağın içine çeşitli katkı maddeleri ekliyorlarmış . Bu da orjinal yağı bozup baya kötü duruma getiriyormuş . Ekspertiz videolarında bunu görebilirsiniz .
Araci yeni aldiysaniz ve gecmisi konusunda tereddutleriniz varsa yag ve filtre bakimi yaptirin mutlaka.
aracı alalı 2 ay olmuş sıvı bakımı yapılmamış ve bize acaba sorun mu var diye soruyorsunuz. araç alındığında ilk yapılacak şeydir sıvı bakımları + triger vb kayış veya zincirlerin bakılması ve değişmesi
@Erhan 3509 , öncelikle aracın eski yağını boşalttıktan sonra motorun 1-2 lt bir gazyağı ile 3 -5 dak çalıştırılıp motorun temizlenmesi , bunun da boşaltılıp tekrar temiz yağ konulması sizin için iyi olur derim. Tapatalk kullanarak Nokia 3310 aracılığıyla gönderildi
Evet sonucu söylüyorum duman çıkışı çok büyük ölçüde kesilde hala duman var ama çok çok hafif motor için temizleyici koyduk değişim yaptık gerçekten azaldı bu kadarını beklemiyordum
Bunu genelde mazot ile yapıyorlar ahmet abi . Gazyağı biraz ince kalabilir . SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben geçmişte şahinim vardı , yağcı ara ara gaz yağı ile çalıştırır boşaltır yağ koyardı , belki mazotta tercih ediliyordur. Tapatalk kullanarak Nokia 3310 aracılığıyla gönderildi