Herkese iyi forumlar öncelikle... Önümüzdeki ay başı uzun yola çıkacağımdan arabamın ağır bakımlarını yaptırmak için bu hafta sonu sanayiye gittim egzos, üst kapak contası, yağ v.s. derken baya bi masraf yaptım anlayacağınız şuan arabaya harcayak param kalmadığı için bu konuyu burda öğrenip bi sorun olup olmayacağını bilmek istedim. Arabam 2001 model accent 1.3 lx. Torpidonun ordan gaza bastıkça ince tiz bi ses geliyo sanayide sorduğumda manifoltu boşalttıklarını ama soryn olmayacağını söylemişlerdi ama ses o kadar ince ve çok geliyoki fırsat bulduğum yerde istemeden boşa atmak zorunda kalıyorum.. Acaba sıkıntı motordamıdır veya yaptırmasam bi sıkıntı yaşatırmı? Bu konu hakkında bilgisi olan veya daha önce başına gelmiş arkadaşlar varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim....
İyigeceler. Üst kapak contası dediğiniz silindir kapak contası mı? Öyle ise, kayışları takarken gevşek bırakmışlardır. Ancak manifold boşaltma diye bir şey yoktur. Zaten manifoldun içi boştur. Şayet manifoltda bir sorun olsa idi bahsi geçen ses tiz değil oldukça bas bir ses olurdu. Sanırım değişmesi gereken bir bilya yada kayış gevşekliği sorununuz. Ses gaza bastıkça üst devirlerde kesiliyor mu?
İlginiz için çok teşekkür ederim... Bir haftadır yoğun çalışmamdan dolayı giremiyordum... Ses gaza yüklendikçe artıyor sanırım manifolt değilde katalizör demişlerdi, boş olduğu için çıkıyo demişlerdi ama ses gün geçtikçe artıyo... 1. viteste az çıkıyo ama vites yükseltip gaza bastıkça ses oldukça artıyo..
Sanırım katalizörün içi dağılmış, "boş olduğu" dedikleri bu anlamda söylenmiştir...çalışmasında problem yoksa sorun çıkarmaz.
Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim Coşkun abi... Arabanın çalışması ve yol almasında bi sıkıntı yok ama ses cidden çok acayip ve rahatsız edici umarım bi sıkıntı bi sıkıntı çıkarmaz çünkü uzun yola gidicem... Bide arka sağ amortisörü patlatmışım ankarada en ucuz nerde yaptırabilirim bilgisi olan biri varsa sevinirim...
Serviste sadece katalizörün boş olduğunu ve değiştirmenin gereksiz olduğunu söylediler ama fazla umaursamaz bi halleri vardı bende yeteri kadar harcama yaptığım için başka bi ustaya götüremedim inş sıkıntı yaratmaz bu katalizör değişimden başka bişey olmuyomuş doğrumudur acaba yani tamiri mümkün değilmi?
Katalizör temizlemekle olmuyor yenisiyle değiştirmek gerekiyor ama çok pahalı bir malzeme çoğu kişi bozulunca yenisini takmak yerineonu iptal edip boru kaynattırıyor
O zaman sıkıntı kaynattıkları borudan kaynaklanıyo yani o ince ses borudan geliyo ustada öyle demişti ama umursamaz olduğu için dikkate almamıştım umarım sadece ses rahatsızlığı verir. Yardımın için çok sağol...
Sorunu çözdük triger setinden geliyomuş ses kayış ayarını yanlış yapmışlar... Bu hafta inşallah triger yaptırıp kurtarıcam bu sesten...