Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yanlış takviye

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda gökhann tarafından 24 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. gökhann

gökhann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm dostlar.dün aküyü takviye ederken ters bağlantı yaptık.Sonra doğru bağlantı ile aracı çalıştırdıkçKAblo çıkınca stop etti.Biraz daha şarj ettik 500 m sonra araba durdu.Şu an çalışıyor ama farlar sisler teyp vs çalışmıyor.Acaba ne tür bir sorun olabilir.Akü tamamen boştu takviye öncesi.Aküm ise 1 aylık yeni aldım.Ters bağlama sonrası sigorta yada rölelerdemi sorun var acaba.Yoksa akü gitti mi?umarım daha büyük arıza yoktur.Araba gazada geçmiyor.Çünkü gösterge çalışmıyor.YAni elektrik gelmiyor gibi tabi bişeyler gümlemediyse.Şu an akü şarj oluyor.Acil cevaplarınızı bekliyorum yardım ederseniz sevinirim.Araba 98 accent gls.Teşekkürler

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    1 aylık aküyse eğer şarj-marş dinamosunda sorun olabilirhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif
    başka yeni bir akü ile aracı çalıştırmayı deneyin, araç çalışırsa akü değişecektir..Ancak 1 aylık akü neden biter?
    *araç uzunsüredir çalışmadıysa,
    *radyo yada tavan lambası açık unutulduysa,
    *kaçak varsa
    *marş dinamosu arızalıysa çabul biter..

3. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    usta senin sarj dinamon arızalı muhtemelen arac calışırken akünü sarj etmediği için arac biraz gittikten sonra stop ediyo yada sarj dinamonu ceviren kayısa bak oda kopmus olabilir

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,989
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. tazone77

tazone77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı calıstıramıyorsan tek cozumun var akuyu sök elektrıkcıde akuyu sarj ettır sonra akuyu tak aracla beraber gıt olçtur sarj varmı bı baktır o sana sıkıntıyı soyleyecektır

6. gökhann

gökhann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    farları açık unutmuştum o nedenle bitti

7. gökhann

gökhann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende öyle düşünüyorum ancak kafama takılan teyp gaz göstergesi neden hiç çalışmıyor.Saat bile yanıp yanıp sönüyor.Gaza basarsam araç boştayken saat çalışıyor.Ancak ayağımı gazdan çekip rölantiye bırakırsam saat göstermiyor ışığı sönüyor.
    Farların ve gaz göstergesi ile sislerin hiç çalışmaması acaba güç yetersizliğinden mi?yoksa onlar ile ilgili bişeyler mi yandı?Akü araba çalıştıktan sonrada elektriği diğer organlara aktarıyorsa akünün arızalanması da muhtemel değil mi.Akü şu an şarjda saat 4 te alacağım.BAkalım akü şarj olacak mı.Usta ölçtü volt tamam demekki amper yok dedi.
    Ustayı aradım şarj dinamosu gitmiş dedi ancak diğer çalışmayanları söyleyince gel bakalım o zaman dedi.Aldık başımıza belayı

Düzenleyen : gökhann

8. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    şarj dinamosu çalışmıyorsa aküyü şarj etmez. araba aküdeki enerjiyi bitirince stop eder ve durur. şarj dinamosu tamir olabiliyor. içinde diyot tablası veya kömürlerine bakılabilir. bunlardan biriyse değiştirilir. yok değilsede ben 130 gibi bir rakama almıştım eski yumurta kasama.

9. Bedri Baki

Bedri Baki Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben de geçenlerde farları açık unutmuştum ve akü bitmiş. Takviye alarak çalıştırdık, biraz dolaşıp geldim tam dolmadı herhalde ertesi sabah tekrar çalışmadı. Şu an sorunsuz çalışıyor.

10. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    diyotlar iflas...

11. tazone77

tazone77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aku kutup basları oksıt yapmıssa hem sarj tam olarak gerceklesmez kemde akımı organlara aktarmaz marsa basınca tık dıe bı ses gelır ancak senın anlatıgın kadarıyla sarj sıstemınde arıza var gıbı duruyor

Bu Sayfayı Paylaş