Değerli arkadaşlar artırdım ancak bir sonuç bulamadım malumunuz trafik yönetmenliğine göre yangın tüpü sürücünün hemen ulaşabileceği yanı ön sürücü koltuğunun altına montajı isteniyor.Yapılmasa ne olur tüvde "sürücünün ulaşamdığı yerde" diyerek hafif kusur sayılıyor. Era için montajı yapan yaptıran varmı resim video paylaşsa?
Değerli arkadaşlar; Benim derdim muayen değil ki? Keşke uygun yere montaj olmadığı için, düzenli bakımları yapılıp dolum tarihi etiketleri bulundurmadığı için muayenden geçmese... 1 yıl önce Konya Kulu makasa civarında bir araç takla atmıştı,yolunda giderken ne olduysa... Koştum ilk yardım çantası ve yangın söndürme tüpü alarak. Kişiler sıkışmadığı için hızlı bir şekilde oradaki çoban arakdaşla çıkardık ve araç 100 m ilerisine gödürdük.Araç alev almış ağırdan, yangın söndürme tüpü yetersiz kaldı yolda duranların ki ya yok ya da boş...İtfaye gelinceye kadar seyrettik... Binlerce lira harcayarak modifiyeler yapılırken,acaba bu malzemelere nasıl baktık? Kimimiz stepnenin oraya sıkıştırdık.Kimimiz muayeneden geçmek için eş den dosttan aldık.Kimimiz ise tüplerin yıllık bakımını yaptırmadık,İlk yardım malzemlerinin tarihlerini kontrol etmedik. Ya peki bir gün ihtiyaç olursa ne olacak? Ben muayaneden geçtim mi diyeceğiz?
Ben de bunu dert ediyorum ve cozum bulabilmis degilim. Keske muayenede bunun yaptirimi olsa ancak yok, hafif kusur bile yazilmiyor.