Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yan sanayi parça mı???

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Önal tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    herkese iyi akşamlar.... 25 eylülde aracımı 5500 km de edirne algurlar da bakıma soktum ilk başta bişey yoktu bugün arabamı çalıştırdım ve motor sallantılı çalışmaya başladı ve check lambası yandı hemen stop ettim yeniden çalıştırdım ve çok azda olsa sallantı dewam etti neyse dedim benzindendir biraz benzin aldım ve bi kontrol edeyim dedim yağını vs. hava filtresini bir çıkardım üzerinde hyundai amblemi vs yok sakura marka bişey endonezya malı çıldırmak üzereyken bide polen filtresine bakayım o da yan sanayii mi diye onun da üstünde hiç bi yazı yoktu ve şekli orjinalinden değişik diğer parçaları yağ filtresini yağı vs. orjinal mi bilemiyorum motor sallantılı ve sesi de sanki biraz değişik ne yapacağımızı bilmiyorum yarın önce merkezi arayıp şikayet edicem sonrada servisi arıyacağım.... iyice soğudum şuan arabadan nereye şikayet etsem ne yapsam....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yok mu acaba bilgisi olan ?

3. hyundai amblemi yoksa HMC vardır ( hyundai motor company) benim bazı filtrelerde hyundai logosu var bazılarında da HMC var şaunkinde ama logo var:)

4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yok hyundai falan yazmıyor sakura diye bişey eski filtre bende duruyodu verdiler onu taktım şimdilik onun üstünde hyundai ve kia amblemi falan var bunda hiç bişey yok polen filtresinde tazı bile yok acaba yağ doğru mu shell dediler ama ilk iş assan ı arıcam sonrada servisi eğer gözümün önünde yağını vs değiştirmelerini isticem tekrar olmazsa tüketici hakları vs bi araştırmam lazım bilgimde yok o dandik filtreyi de artık kim denk gelirse kafasına fırlatıcam yarın, çok hayal kırıklığına uğradım bunu beklemezdim hyundai den....

5. y.servis ise yamuk olmaz oda servisten servise dğeişiyor bazısı castrol kullanır bazısı shel..

6. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yetkili servis diye gittik sadece adı heralde yetkili valla yarın sabah ilk iş arıycam merkezi zannetmiyorum orjinal olsun bu filtreler sorucam bakalım zaten motorda bi garip titreşim var sallantılı çalışıyo daha 5700 km de yazık bişey olduysa yağa da inanmıyorum şu durumda faturaya da 5 lt yazmışlar yeni farkettim bu nedir 3.5 lt lik yere 5 lt nasıl sığdırıyolar suda yakmıyo bu git gel yine off off .....

7. eğer bir tedirginlik hissediyorsanız elbette gidin aracınızı riske atmayın ama yetkili servis sonuçta yamukluk yapmaz herhaldehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

8. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yarın gidicem artık öğrenicem orjinal olup olmadığını ama %99 değil semsert bişey diğeri gibi değil motorda bişey yoktur umarım check lambası yandı motor sesi de değişik sallantılı hafif yakıttan dicem ama 15 yıldır aldığımız benzinlik petrol ofisi 10 gün önce aldım benzini şimdiye kadar yoktu yarın gitsemde içim rahat olmıyacak güvenmiyorum....

9. dava acın o servise siz..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bişey elde ediceğimi bilsem açayım da olmıcak nasılsa yarın gidip haşlıcam o biçim ,triger dışında servise gitmicem aslında da garanti işte güler yüzlerine aldandık gittik o servise...bi şekilde hallederiz de nasıl resmiyete dökücez yan sanayi parça kullanıldığını onu bilmiyorum....

11. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bugün hyundai merkezi aradım ve sorunumu anlattım bazen parçalar değişebiliyor dedi fakat başka marka parça kullanılıcaksa serviste sizden onay alınması gerekir dedi baktım yağ filtresi de orjinal değilsiyah bişey tam gözükmüyorda bakalım onlar servisi arayıp ilgileniceklermiş telefon no mu istediler bekliyorum... ayrıca hava fitresinde motora giden borunun oralardan manifold sanırım metal bi parça var oralardan bi fıslama sesi geliyor motorda sanki titreşimli biraz içerden hissedilmiyor gerçi....ama aracın çekişi vs iyi kendi çıkan orjinal hava filtresini taktım güvenemeyip tekrar...

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hangi parçanın orjinal hangi parçanın yan sanayi olduğunu pek anlayamıyoruz, şöyle ki hyundainin orjinal diye serviste satılan yağ ve hava filtresi yerli malıdır, hyundai fabrikası kendisi üretmiyor, biryerlere ürettiriyor. kayışlar da da durum böyle, dayko, mando, ngk falan, bunlar hep yan sanayi üretici olarak biliniyor ama zaten orjinaller de aynı marka,
    yani adam sizin aracınıza başka araca ait parça takmadıktan sonra sorun olmaz, tabi çok dandik birşey takarsa sorun olur, ama o da servisin garantisinde nasıl olsa. bence çok tedirgin olmayın, "orjinal parça" lafı servislerin uydurduğu bir şeydir, aynı malı daha pahalıya satmaya ve insanları servislere çekmeye yarıyor. zaten yağda da durum aynı, serviste varille yağ kullanıyorlar, açık yağ yani,
    ama 5 litre yağ nasıl yazdılar acaba, nereye koydular?

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Suç markanın mı ? yoksa arabanın mı arkadaşım.?
    Garantili olan araçlarda yda garanti dışında kalmış araçlarda farketmez
    Servis senden onay almadan HMC dışında yan sanayi takamaz.
    (Yada HCM onaylı MOBIS idi yanlış hatırlamıyrorsam.)

Al faturanı incele, hangi markayı garantili aracına takmışlar!
    Orijinal dışı ise ve sen onay vermemişsen Canlarını oku.
    Tüketici haklarından dolayı Mahkeme açsan servise, kazanırsın,

Düzenleyen : ogunmas

14. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Onu hiç anlamıyorum. Filtre ile birlikte alsın alsı 4.00 - 4.25 lt alır.
    0,75 - 1 Lt extradan faturaya giriyor gibi.

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.4 bir motora 4,25 girmesi çok garip olur gerçekten

16. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    cevap yazanlara teşekkür ederim, merkezi aramıştım onlarda servisi aramış bugün çağırdılar beni sebebi parçaya bakan elemanları işten ayrılmış bayinin sahibi geldi açıklama falan yaptı o yüzden veren kişi karıştırmış admireye uygun parçalar takmışlar orjinalleriyle değiştirdiler hepsini tek tek inceledim zaten sinirle girdim yağı bile sormayı unuttum bide hi scan diye bir alete bağladılar check lambası yandı diye bi hata kaydetmemiş benzinden olabilir dediler , şimdilik bir problem yok düzeldi artık bir sene içinde sinirim geçerse giderim o servise fakat bu sefer araçtan bir metre uzağa ayrılmam....

17. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    merkezdende onay alınmadan orjinal olmayan parça takamazlar dediler valla faturada parçaların markaları vs yazmıyo sadece yanlarında accent(2006-) gibi bişey yazıyor zaten hata yedek parçada sanırım onlar yanlış vermişler takan ustada bakmadan direkt taktı yada art niyet var bilemeyiz bunu... yağı da araştırdım shell in sitesinde 4 lt değil 5 lt lik bidonlarda satılıyormuş 5W-30 yağ hadi öle bidondan koydun bir lt yi ver bana lazım olur belki o da cebe tabi ....

18. hynd

hynd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sakura OEM filitredir ve dünyanın en iyi filitrelerinde kafaya oynar.

19. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    OEM filtre ne demek tam olarak bilemiyorum da kötü mü yaptık yani şimdi onu admire lere koyuyolarmış sanırım gerçi orjinal orjinaldir kafam rahat bari...

20. lguclu

lguclu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bosverın sakura oem olmasını parcanın uzerınde hyundaı onayı varmı ona bakın....ayrıca tas catlasa fıltre ıle era alacagı yag mıktarı 3,5 lt...ayrıca herkes bılıyor otomobıl ueretenlerın yedek parcalarını uretmedıklerını..ama pıyasaya verılen ıle servıslere verılenlerın standartları farklı...ayrıca edırne algurlar otomotıve gıdenler cok dıkkatlı olun aracınıza takılacak parcaları onceden ınceleyın...garantılı arac sahıplerının her zaman orjınal parca kullanmak hakkıdır...esdeger parca ymıs felan gecın onları...
    Düzenleyen : lguclu

Bu Sayfayı Paylaş