slm Arkadaşlar arabada ufak tefek çizikler için hundai yakut kırmızı olan sprey boyalardan nereden temin edebilirim fiyat ne kadar tahminen? selamlar..
renk tonu derken hundai serilerinde başka YAKUT KIRMIZI farklı renk tonları olabilir mi? standart değil mi? HUNDAİ YAKUT KIRMIZI ayrıca çizikten tampon vs aracın dikkat çekmeyen bölümlerini kastetmiştim...Başka bir aracın değmesi vs.. Spreyden başka önerisi olan var mı? Birde renk kodunu kaç acaba? nasıl öğrenebilirim?
Spreyle çizik kapatmak mı başarırsanız otomotiv tarihine geçersiniz siz sanayide boya malzemesi ve boya satan dükkanlardan birine gidin, aracınızın sağından solundan bi yerinden boya kodunu bulup ona göre size uygun boyayı hazırlarlar. Spreyle olmaz ama şimdiden uyarayım, gitmişken bir de rütuş fırçası isteyin incesinden. Bize her sevdadan geriye kalan, sadece GALATASARAY...
@Köksal bu işi yaparken kör oluyor resmen siz sprey ile yaparsanız tarih yazarsınız Tabi bu işin şakası. Aracın kapısında yada şase plakasında renk kodu olur ona göre boya hazırlatın ve ince rütuş fırçası alın kalan sizin maharetinize kalır. Detaya gireyim dersen üzerine ince zımpara çeker tekrar boyar çiziği doldurur üstüne ped vurur pasta çeker derken saatlerce emek harcanacak kadar iş çıkabilir. Yani köksalın dediği yere gelir Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben kendim boyası atan dikiz aynası kapaklarını boyadım kaporta boyacı düzeltmek için 200 lira istedi verdim
sanayideki boyacı istediğiniz boyayı sprey halde veriyor(eskişehirde) böyle bir boyacıya giderseniz aracın boya kodunu da birşekilde söylerseniz size karışım yapıp verebilir, sprey kutusuna da basar. fiyatı 10 tl olarak hatırlıyorum. bence hyundainin birden fazla yakut kırmızı rengi vardır, çünkü sadece hyundainin kullandığı kaç çeşit beyaz var, mutlaka renk koduna göre almalısınız. serviste böyle bir sprey vermezler kesinlikle. ama sadece çizgi halindeki derin çizikleri gidermek istiyorsanız aynı boyayı ince rötüş fırçasıyla(oje fırçası gibi) sürerseniz işinizi görür. sanayide bir boyacıya gidip rötüş için renk koduna göre boya alın, aldığınız miktar az olacağından fiyatı 10-15Tlyi geçmez.