Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakitim Yuksek

'LPG Sistemleri' forumunda Emrah98 tarafından 17 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. Emrah98

Emrah98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Emrah emre
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Arakadaslar 97 accent 1.3 tuplu aracim var sehir ici 0.36 krs yakiyor sitede diğer arkadaslardan okuyorum 0.20 krs dan bahsedliyo yardimci olabilecek var mi (buji .buji kablosu hava filtresi yeni

2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bu araçların motorları hakkında tam bilgim yok ama bildiğim şey sizin aracınız sanırım enjeksiyonlu bir motor değil. Doğru mudur?

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    şehir içinde en fazla 10 litre lpg yakmanız lazım. araç karbüratörlü. aynı araçtan 200 bin kmye kadar kullandım.

akla ilk gelen şeyleri ben yazayım, sen sırayla kontrol et:

kesinlikle ilk bakılması gereken: LPG ayarı düzgün olmalı, LPG mikseri ayar tutmuyorsa değiştirilmeli. lpg sızıntısı olmamalı.
    hava filtresi temiz/yeni olmalı
    aracın yağ değişimi gerekiyorsa yapılmalı
    buji kabloları ve bujiler eski olmamalı, buji kablosu orjinal olmalı
    aracın yürüyen aksamında sıkıntı olmamalı.

Murat bunu beğendi.
  4. Emrah98

Emrah98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Emrah emre
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Karburatorlu arac

5. Emrah98

Emrah98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Emrah emre
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Lpg mikseri nedir bu aracda ben oldugunu hic zannetmem gaz ayari 2. Kez yeniden yaptirdim ustalar farkli farkli ayar yapiyo kimisi cok kısıyor 110 km hizi arac gecmiyo rampada acayip bayiliyo diger usta aciyo ayari nerdeyse 0.40krs yakacak ben bu isi ablamadim adam gibi ayar yapan yokmu hepside eksoz a metal cubuk sokup ayar veriyorlar bunun standart olmasi lazim degil mi
    Lpg de sizinti yok sizinti olsa koku yapar
    Hava filtresi buji , buji kablosu yeni (kablo orjinal degil yan sanayi kore mali kablonun bu kadar yakiti etkiledigini dusunmuyorum)
    Yuruyende sukur bir sıkınti yok

6. Emrah98

Emrah98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Emrah emre
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Muthis deger bu soylediginiz 10 lt sehir ici mukemmmel benim arac sehir ici 0.36 krs belkide daha fazla anladim bu lpg isini birde hep farkli degerler yakaliyorum sehir icinde bir turlu ayni cikmiyor bugun 0.36krs sa yarin 0.40 olabiliyor bu degerler sehir ici sehir disi denemedi araci yeni aldigim icin

7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sizin aracınız da olan sistem istediğin kadar ince ayar da yapılsa araç şehir içi şehir dışı fark etmez bildiğini okur. Bence aracım az yaksın diye o kıytırık vanayı fazla kısmayın derim. O ayarı kısmak sadece aracı mundar etmeye yarar başka da bir halta yaramaz.

Bizlerin araçların da olan sitem de gaz gelişi zaten belli ister hızlı git ister yavaş aynı değeri yakmaya devam edecek. O yüzden hikaye bu ayar işi bizim araçlar da. Şimdi aynı şekilde benim aracım da sistem var. Benzin ile çalışır sonra gaz verince LPG geçer. Benim ayarı kendim yapıyorum aracın en iyi çekişi nasıl ise o ayar benim için en iyi ayar sonra da yola devam ediyorum.

8. ibolum

ibolum Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    -
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    şeytan kulağına kurşun 3 senedir izmir şehiriçi hiç sakin kullanmadan 20 kuruş yakıyor fakat yağ değişimi, filtre değişimi zamanları geldi ve geçmek üzere fırsat bulamadım değiştirmeye. Naçizane tavsiyem lpg sisteminin bakımını güvenilen bir ustadan yaptırın filtre, beyin ne varsa yoksa baksın.

9. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aynı aracı 120 bin km kullandım.
    neredeyse hep şehir içi kullandım.
    arabayı daha üstüme almadan gidip LPG taktırdım. o zamanlar öğrenci olduğumdan hem gaza çok basardım, hem de hep ne kadar yamış diye kontrol ederdim.
    düzgün bir ayar yapılırsa 1.3 yumurta kasa accent şehir içinde 10 litre lpg'den fazla yakamaz.

orjinal olmayan buji kablosunun yakıtı artırdığına kullanarak şahit oldum, sonra gidip orjinalini aldım yakıtım normale döndü.

benim montajı eskişehirde Esgaz firması yaptı, genelde ayarlatmaya da onlara giderdim, ama 5 yıl önceydi en son. şu anda nasıl ayar yaparlar bilemiyorum.

lpg ayarında az ya da çok diye birşey yok, ideal bir nokta var, o ideal noktayı tutturursa araç hem çok iyi gider hem de çok az yakar.

LPG mikseri denilen şey aslında LPG buharlaştırıcı, lpg ayarı yapılırken üzerindeki somunlar çevrilir. benim lpg mikseri, 75 bin km kullandıktan sonra ayar tutmamaya başladı, sonra değiştirdim, çok iyi oldu.

ibolum bunu beğendi.
  10. Emrah98

Emrah98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Emrah emre
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Kardes bende eskisehirliyim ve eskisehirde oturmakdayim bu fromda tanismamiza sevindim bende bu araci alali 1 ay oldu bildigim kadariyla bu arac yakit cimri olmasi lazim lakin 0.40 krs yakicak nerdeyse ikidir degisik ustalara gaz ayari yaptirdim netice degismedi sehir ici cok yuksek0.25 krs yaksa sukur etcem bu senin bahsettin yer esguc oto gaz galiba bi dakine oraya gideyim
    Buji kablosu benim yan sanayi 40 tl aldim yenice eger yakiti o kadar asagiya dusurecekse bi dakka durmam alirim eger buji kablosundan diyosan tavsiyeni bekliyecem

11. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar şu konuyu çok fazla es geçiyorsunuz. Klasik sistemler enjeksiyonlu sistemler kadar ekonomi sağlamaz. Boşuna yormayın kendinizi. Çünkü eski sistemler ayar filan kolay kolay tutmaz. Diğer bir konu da artık gaz ayarı yaptık ver abi 10-20 TL yeter diyen kişilere paranızı kaptırmayın gidin o paraya gaz alın mis gibi binin gitsin aracınıza.

12. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Ben 2000 motor karbüratörlü araçla istanbul şehir ici 25 kuruş yakiyordum. Gaz ayarı filande hic bozulmazdı çok memnundum. Accentin daha az yakmasi lazim aracınızda sorun olmadığına eminseniz iyi bir lpg ustası bulun bence

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

13. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Motor silindir hacmi büyük klasik sistemli araçlar küçük motorlu araçlardan daha az yakar. Çünkü araç yaktığının hakkını verir. Misal ufak silindir hacimli motor 1. vites yarım gaz ile gider ilen sizin araç 1.vites aracın gaz pedalına ayağınızı koysanız yine gider.

14. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Yani 2000 motor araç 1.3 den az yakar diyorsunuz. Belki uzun yolda yuksek hızlarda daha az zorlanacağı için az yakabilir ama şehir ici küçük motorlar daha tasarruflu oluyor diye biliyorum

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

Murat bunu beğendi.
  15. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Özellikle uzun yolda motoru büyük aracın tadı da bam başka olur. Rampa tırmanma olsun ara hızlanmalar olsun. Benim her zaman ki düşüncem bu yönde aslında lpg var işin içinde araç karbüratörlü ise ipi sapı belli olmaz. Küçük motorlu araçlar her ne kadar ekonomi odaklı filan dense de bana göre gram alakası yok. Sadece tek avantajı motorlu taşıtlar vergisi başkada bir şey değil.

16. Emrah98

Emrah98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Emrah emre
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Arkadaslar bu gun lpg yaptirdim araca bakalim ne yakicak lpg ayari yapan yer ayarlarin iyi ben cok az kistim dedi bakalim tupu komple bitirip 20 tl gaz ne kadar gidecegiz neticeyi buradan paylasirim
    Bu arada buji kablosu hakkinda tavsiyesi ve tecrubesi olan arkdaslar varsa orjinal almasam yakitimi dusurur mu

17. Emrah98

Emrah98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Emrah emre
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Opetden 10 lt (2,16 tl) gaz aldim 80 km gitti arac yani 0.270 yakiyor sehir ici
    Birde baska yerden gaz aldim 25 tl lik (2,14 krs) bakalim gazin firmaya gore km de degisecek mi

18. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Sana şöyle biişey sölim bende arabama şehiriçii kullanırken hep 20 tl 30 tl gaz alıyodum arabanın yakıtı 0.30 kuruştan aşa düşmüyor.sonra bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine arabanın deposunu hep fullemeye başladım bu şekilde şehir içi max 0.25 kuruş yakıyor şu an.yani senn o 20 tl aldın gaz aslında 20 tl değil bir 5 tl felen bize geçiriyorlar her aldında 5 tl eksik alsan araban fazla yakıyor diyorsun doğal olarak.

Bu Sayfayı Paylaş