merhaba, istanbul şehir içi (beylikdüzü-istanbul E-5) genellikle 23 krş yakıyorum lpg de. yol bilgisayarı 10 litre gösteriyor, LPG'de 12-11.6 gibi yakıyorum. 2004 elantra düz vites.
e-5 güya otoban olacak sürekli dur kalk 2. vitesten tukarı çıkamıyorsun bazen. sizinki istanbul içi ne kadar yakıyor?
Temiz hava filtresi,buji,uygun lastik basıncı,sakin kullanım v.b gibi faktörlere dikkat ederseniz İst. Şehir içi trafikte 19-20 ykr olması lazım diye düşünüyorum."şahsi düşüncem"
valla benzinde 370 yakıyordu, gazda 230 yakıyor. 1,85 ' e gaz alırsam 22 kr. yakıyor. filtreler bujiler komple değişti. *********************** bir sorun olacak size araçta 80 kmden sonra motor sesi kabinin içine çok fazla geliyor ir uğultu şeklinde ğınn ğınn ğlın sanki pistonlar arka koltukta. sizde de oluyor mu yahu? hyundaiciler olarak toplantı olduğu zaman katılmak isterim. (sanırım başka bir elantra kullanmadan anlayamayacağım)
kardes cok tabııı hemde asırı cok..forumda 4000 motor v6 grand cheeroke ıle sehır ıcı 27 kurus yakan arkadaslar var..senınkı asırı fazla...
Elantra 1300kg boş ağırlığa sahip, malesef vergi yüzünden dünyadaki en küçük motorlu elantra'ları kullanıyoruz, 1.6 motor bu ağırlıktaki bir araç için şehir için fazla yakıt anlamına geliyor. Uzun yolda koklayan araç şehir içi malesef ağırlığına yenik düşüyor. Tabii segmentine göre yakıtı yinedenormal.