Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıtı Düşünmekten Kafayı Yicem

'Elantra Forum - Club' forumunda mahmutosman tarafından 3 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhaba arkadaşlar 2005 1.6 otomatik gls sahibiyim. Araci almadan yakit arastirmasi yaptim genelde lpg ile 25 30 krs civari yakiyor diye kanaat edindim fakat aracim uzun uzun olcmeme ragmen lpg de 45 krs benzinde 65 krs yakiyor. Araci ilk aldigimda benzinde tekleme ve gaz yememe sorunundan dolayi corban clean yaptırdım, o sorun gitti fakat yakita bir katkisi olmadi, yag filtre gaz filtresi degisimleri yapildi, kelebek ve bogaz temizligi yapildi gaz ayarlari makinalara baglamalar hersey yapildi fakat sonuc ayni. Simit tup var fulluyorum max 220km yol yapiyor. Belki butun elentralar bu kadar yakiyor ama herkes daha az yaktigini soyledigi icin kafama takildi. 45 krs normalmi? Sizin araclariniz ne kadar yakiyor?
    Kafama bu kadar takilmasinin bir sebebide arkadasimda 2003 mod 2.0motor audi a4 var asagi yukari ayni stilde araba suruyoruz onun arabasi 30 krs civari yakiyor.

2. red35

red35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Sercan karabağ
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Valla hocam cok geldi bana acikcasi bendede soyle ornek vereyim 1.6 cvvt i30 var 2008 model manuel 122 hp 250 km s.disi klimali 50 tl ye yapiyorum 100 kmsi otobanda 120-130 . 130 kmsi duble yol 100-110 . 20 kmsi sehir ici lpg 2.29

3. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Hocam yakitin bu civarlarda olmasi gayet normal elentra agir bir arac birde uzerine otomatik degerler benide sasirtti normalde lpg ile 30 kurus ideal ama ondanda fazla yakiyo diyorsunuz.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Hocam yakitin bu civarlarda olmasi gayet normal elentra agir bir arac birde uzerine otomatik degerler benide sasirtti normalde lpg ile 30 kurus ideal ama ondanda fazla yakiyo diyorsunuz.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    değerler normal değil @Köksal da aynı araç vardı ve benim 2005 manuel elantram kadar yakardı ve onun aracıda otomatikdi. kullanım tarzı yakıtı aşırı etkiler bunu unutmayın onun dışında hatalı lpg ayarı hem çalışmayı hemde tüketimi etkiler.

Köksal bunu beğendi.
  6. snaps

snaps Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    75
    Ad Soyad:
    Ali GÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Elantra (1996-2001) RD
    aracı cihaza bağlat map sensörü ve diğer sensörlerde hata varmı kontrol ettir hata varsa sorunları gider
    https://www.hyundaiclubtr.com/konu/buji-ve-buji-kablosu.32495/page-2
    yukardaki konuyu sonuna kadar oku
    map sensörü arızalı olursa arac enjektörleri normalde olandan 2 kat daha fazla açık tutar zengin karışım olur araç yakıtı eksoz dan atar fazla yakar

bayramoglu bunu beğendi.
  7. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cok agrasifde kullanmam cok sakinde kullanmam ortalama bir surus tarzim var istanbuldayim fakat cogunlukla aksam ve hafta sonu kullandigim icin cok fazla trafigede girmiyorum, ya belki 45 krs normal olabilir ama dedigim gibi arkadasin araba 2.0 o fulleyince 300km geciyor ben bugune kadar max 220km yapabildim anlayamadim acikcasi. Gazciya gittim motorcuya gittim hersey normal gözüküyor fakat motor ustasi olarak herkesin tavsiye ettigi birini bulamadım. Istanbul da mumkunse avrupa yakasinda hem motor ustasi hemde lpg ustasi tavsiye edermisiniz? Ben senelerce reno ve fiat kullandigim icin bunun ustalarini bilmiyorum. Birde lpg sistemi obd li iyi yazmislar formu kurcaliyorum, obd li olup olmadigini nasil anlayacagiz? Eger yoksa sonradan monte edilebiliyormu?

8. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bir kac defa bilgisayara baglattim sorun gozukmedi, bujileri lpg uyumlu ile degistirdim, bogaz kelebek temizligi yaparken kablolari olcturdum saglam çıktı. Bir taksici bunlarin oksijen sensorleri kroniktir ona baktir dedi, ne dersiniz?

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bilgisayara bağlatmışsınız zaten oksijen sensöründe sorun olsa bilgisayara bağlatınca çıkardı, ancak bilgisayara nasıl bağlattınız? sadece arıza kodlarına mı baktırdınız? yoksa diğer yakıt ve emisyon ölçümlerini yapan sensörlerin verilerini de incelettirdiniz mi? oksijen sensörü eksoz manifoltu üzerinde olur buradan atılan dumanın içeriğine göre motora basılan yakıtı ayarlar. Bazı eski tip motor beynine sahip araçların bazı elektronik arızaları hata kodu veya arıza ışığı olarak kendini belli etmiyor.

Birde yakıt sarfiyatına sadece motor olarak bakmayın. Şuraya bir mesaj yazmıştım yakıt sarfiyatıyla alakalı çok fazla detay vardır orada 2006 model VGT GETZ' İM çok Yakıyor. Sizce arıza nerede olabilir.

10. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tam olarak ne koduna falan baktiklarini bilmiyorum ama gaz ayari yaparken degerlere vs bakti sknti görünmüyor dedi iste bunun icin bana iyi usta lazim, usta tavsiye edin bana

11. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Linke baktim senelerdir araba kullanirim ve ince detaylara dikkat ederim o konularda sknti yok, benim ogrenmek istedigim benimle ayni araci ortalama surusle (ne cok hizli agresif nede cok pintice kullanmayip) orta sekilde kullananlarin yakit sarfiyatinedir???

12. bayramoglu

bayramoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Yakit pompasini ve filtreleri bi gozden gecirin derim birde baski balata/kilometre durumu nedir aracin? Asiri dur kalk veya ara viteslerde cok inis cikista otomatik viteslerde fazla yakmaya sebep olabilir, soguk motorda seyahat ettiginiz sure, klima+rezisdansin motor sogukken kullanilmasi isinmayi geciktirir, lpg veya ayarlardan oldugunu sanmiyorum yakit tuketimi konusunda ince ustalik ve tecrube birazda ayaklara ayar gerekir ariz isigi veya bilgisayarla yakit tuketimini cozebilen gormedim bugune kadar :)

mahmutosman bunu beğendi.
  13. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Pompaya baktirmadim fakat butun filtreler degisti rot ve balans iki defa yapildi ki 2000 km de yaptim yani standart bakimlar tamam onlarda sknti yok ama benim disimda ayni arabayi kullananlar ne kadar yakiyor hala devlet sırrı

14. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    lpg de 45 krş çok fazla bence. benim aracım accent 1.5 gls otm. Tekirdağ şartlarında şehir içi 25 krş lpg tüketimim var. sen İstanbuldasın, aracın benimkine göre daha ağır 30-35 krş üzerinde olmaması gerektiğini düşünüyorum.

15. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Düşün düşün coktur işim :) bakalım cozucez inşallah

16. bayramoglu

bayramoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    O degisiklik gosterir hocam kimi admireler 25 kurus yakar benimki 30 un altina dussem allah allah derim kimileride 35i bile gorse mutlu olur. Yasanilan sehiri birakin kullandiginiz rutin guzergah bile ayni model aracta fark gosterir kiyaslamak yanlis olur.keza eski jenerasyon otomatik vites benzinli bir arac kullandiginizi dusunelim ve kasasi agir bir arac. en dogrusu Fabrikasyon verilere 100 km/+2 litre koyun en yakin degeri bulursunuz ona gore kiyas yapmak en dogrusu. Simdi lpg 2.99 dan hesaplasak 35 kurus yakit sizin icin ideal olandir ama yine dedigim gibi yakiti etkileyen cok faktor var bunlarida goz onunde bulundurmak gerekir. Ustune fazla dusunmekte adama kafayi yedirtir :)

xeonman58 bunu beğendi.
  17. mahmutosman

mahmutosman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    54
    Ad Soyad:
    Mahmut Osman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bilgisayar 10.5 gösteriyor ben düz 13 den hesaplıyorum, 13lt*2,40: 32 krş hadi 35krş olsun ama nerdeee

18. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Şu durumda bakımlar tamam sorun yok 10lt tüp yakıyorsa normal benim 2000 astra vardı oda aynı yakıyordu.

19. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ben 2 yıl 20000 km den fazla kullandım xd2 otomatiği, kar yağarken ş.içi 13-14 lt yakıyordum max. Ortalama ş.içi 12 lt(yol bilgisayarı 10-11 lt arası gösterirken), uzun yolda 10 lt(yol bilgisayarı 7-8 lt) lpg yakıyordum. Bence lpg sistemini komple bu işten iyi anlayan bir yere gösterin, kitin bağlantı şekli(pipolu vs) önemli ama yakıta birebir bu kadar etki eder mi bilemiyorum. Ben maslak sanayide çevreotogaz da wentgas obdli sistem taktırdım, son derece memnun kullandım 2 yıl boyunca. tek seferde araba dolu 20 saat bile yol aldım tık demedi. Elantra ağırda olsa otomatikte olsa bahsedilen rakamlar çok fazla geldi bana.

20. erener01

erener01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    198
    Ad Soyad:
    ömer erener
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    ah şu yakıt meselesi sorunu bende de var eskiden şehir içi 20 krş yakıyordu 5 aydır 27 krş yakıyor ..
    yokmu şöyle km ye 10 krş yakan araç ya :D:D

Bu Sayfayı Paylaş