benim arabamda hava filtresi ve ayrıca abart egzost var ses çok fazla yani aracım 1.3 lx lpg li ancak aracımın yakıt tüketimi sanki biras fazla acaba bu hava filtresi ile bi alakası varmı eğer varsa ne oranda etki yapıyo???
alıntı. Bir motorun verimli calisabilmesi icin gerekli olan parcalardan biri hava flitresidir. Motorun hava emis yolundaki tek engel olan hava flitresi, disaridan emilen havanin temizlenerek motorun yanma odasina iletilmesini saglar. Hava filtresinin verimli çalisabilmesi için zararli maddeleri yüksek oranda süzmesi gerekir.
alıntı. <div ="z01">hava filtresi ile ilgili bir tespitimi sizlerle paylaşmak istedim. Bileceğiniz üzere güney sahillerimizdeki iller yazın aşırı nemli oluyor. Bu nedenle nem havadaki tozu bir tür filtre ederek tutuyor ve toz oranı iç anadoludaki durumdan oldukça farklı olarakdüşük seyrettmekte. Ancak incelemelerimde gördüm ki nemli havayı uzun süre çeken araç filtreleri ıslanıyor ,kağıt veya sentetik olan bu lifler suyu da tutuyor .Bu nedenle çekişte belirgin bir düşme ve isteksizlik vuku buluyor. Filtre kirlenmiyor belki ama nemleniyor ve ıslak olmsı nedeniyle daha iyi filtrasyon yapıyor belki ama bu sefer hava rahat geçemiyor bu da yakıt sarfıyatının artmasına ve isteksizlik turbonun geç girmesi gibi şeylere neden olduğunu gözlemledim.<a href="http://forum.donanimhaber.com/m_30302265/mpage_16/key_//tm.htm#" target="_blank">bilgi niz olsun. yapılacak olan eğer bu tür durum olduğunu hissederseniz filtrenizi çıkarak inceleyin kirlenmemiş ama ıslak gibiyse ki kötü kokusundan anlaşılabiliyor (nem içinde yaşayan bakteriler koku yapıyor ) yedek kuru filtrenizi takarak diğerini güneşte kurumaya bırakın .Bu şekilde masraf yapmadan birveya iki yedekle <a href="http://forum.donanimhaber.com/m_30302265/mpage_16/key_//tm.htm#" target="_blank">performans ınızı maksimum yaşamanız mümkün. özellikle antalya alanya adana bölgesinde geceleri ve sabah nem oranı yüzde 85 lerin üstüne çıktığında bu ıslaklık olayı daha belirgin olarak hissedilmekte.
teşekkürler bilgilendirdiğiniz için ama bendeki hava filtresi daha çok ses için takılmıs bu nedenle yakıt olayına etki ediyosa çıkartcam o nedenle sordumm
Yukardaki gibi bir montaj yaptıysanız kaput altındaki sıcak ve oksiyen oranı düşük havayı motora verirsiniz ve daha çok yakıt yaktığınız halde performans alamazsınız. Sadece ses çıkartır. Eğer kutu içi filtre alırsanız çok az ses çıkartır ama yakıt tasarrufu ve alt devirlerde daha atak kullanım elde edersiniz. Selamlar.