Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt verilerindeki farklılığın nedeni nedir ?

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda zafer74 tarafından 11 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. zafer74

zafer74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    zafer yilmaz karakaş
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Merhaba arkadaşlar. Araç 2006 getz 1.5. Geçenler de aracın deposunu fulledim. Şehiri içi kullanımda 650 km sonra ışık yandı. Sonra tekrar fulledim 175 tl' ye 39.42 litre mazot aldı ve gidilebilecek mesafeyi 750 km olarak gösteriyodu. Aracı bir hafta filan kullandıktan sonra (120 km yol yapmışım) tekrar mazot ekleyeyim dedim ve shell e gittim. 120 km yapmış olmama rağmen 54 TL' ye 12.19 litre mazot aldı. Bu bana biraz fazla geldi. Ayrıca gidilebilecek yolu 670 km olarak gösterdi. Bu rakamların yaklaşık tahminler olduğunu biliyorum fakat ilk doldurduğumda çok farklıydı. Özetlersek 175 tl ile 39.42 litre alıyoru. Sonra 121 km yol yapıp tekrar mazot alıyorum ve bu sefer 54 TL' ye 12.19 litre mazot alıyoru. 1. Sorum: 121 km sonra bu kadar yakmış olabilir mi ? 2.Sorum: İlk doldurduğumda gidilebilecek mesafeyi 750 km olarak gösterirken, üzerine tamamlamak şartıyla fullediğim depoda gidilebilecek mesafeyi 670 km olarak göstermesi normal mi ? Teşekkürler.

2. Kindar27

Kindar27 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    yusuf yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Hız problemi gibi bir soru olmuş çözebilecek arkadaşlar konuya bekleniyorsunuz

3. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    54 tl / 120 = 0,45 kuruş değer şehiriçi klima vs durumlarına göre normal sayılabilir. Kendi aracımdaki yol bilgisayarından yola çıkacak olursam; depomu fulledim diyelim. Ama öncesinde şehir içinde kullandım. Gidebileceğim yolu 900 gösteriyor. Aynı şekilde depomu fulledim. Öncesinde şehirlerarası kullandım uzunca bu sefer değer 1200 gösteriyor. Sizin yol bilgisayarıda böyle çalışıyorsa gayet normal.

4. zafer74

zafer74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    zafer yilmaz karakaş
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Işık yandıktan sonra fulledim ve gidilebilecek mesafe 750 gösterdi. sonra 121 km yol yaptım ve tekrar üzerine mazot ekleyip fulledim. 12 litre aldı ama bu sefer yine full olduğu halde 670 km gösterdi

5. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    120 km gittikden sorna depoyu fullediğinde ya ağzına kadar yakıt bastı adam yada öncesinde bir kaç litre hava basmış da olabilir

6. zafer74

zafer74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    zafer yilmaz karakaş
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    evet ağzına kadar doldurdu doğru. mesafeyi az gösterme sebebi bu olabilir mi yani

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yukarıda açıklama yapmıştım. Peki size şunu sorayım. 50 km/ h ile sürekli sürseniz birde 90 km/h ile sürekli sürseniz ikisinde de 1 depoyla aynı km mi yaparsınız?

8. zafer74

zafer74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    zafer yilmaz karakaş
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    yapmazsınız tabi ama benim anlamadığım. deponun fullendiği iki durumda da niye bu kadar farklı gösteriyo.birinde tamamen boşalıp doldurduğum için m acaba ?

9. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1. ci fullemenizde yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra 2-3 km şehir dışı yada trafik yokken gittikten sonra yapılabilecek toplam km.olarak 750 km. yazmıştır.
    2. fullemenizde ise yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra 2-3 km şehir içi yada trafik olan yolda gittikten sonra yapılabilecek toplam km olarak 670 km. yazmıştır.

Bu gayet normaldir. ben 100 km şehir içi kullandığım aracımda 650 km yapar yazarken şehir dışı yola çıktığımda 100 km gittikten sonra 700 km yapar yazıyor.
    Bu hesaplamayı o anki kullanım tarzı ve karakteristiğine göre yapmaktadır.

10. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bilgisayar son 10-15 km deki hız durumunuza göreki gideceğiniz mesafeye göre kendini ayarlıyor işte. İsterseniz deneyin. 670 km gösterdiğinde 10-15 km 90 km/h ile seyehat edin 670 km nin arttığını göreceksiniz.

11. zafer74

zafer74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    zafer yilmaz karakaş
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    son fullememden sonra yaklaşık bi 50 km boyunca 80km sabit hızla gittim ama 610 a kadar düştü. hiç anlamadım. yardımlarınız için teşekkürler

12. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bu bir olasılık tabi. ancak başıma gelen bir durumdur. Pompanın fulleme süresince yakıt basma hızı, yakıt dolumunu etkilemektedir. Hava sıcaklığı, ilk fullemede ne kadar doldurduğunuzu tam olarak belirleyememeniz gibi durumlar bun tip durumlarla karşılaşmanıza neden olur. Örneğin sabah saatlerinde daha yoğun olan yakıt, öğlen saatlerinde daha az yoğunluğa sahiptir. Bu sebeble yakıt ölçümlerinizi en az 2-3 ful depo ile ortalama değer olarak ölçeniz daha sağlıklı sonuçlar görmenize yardımcı olur.

13. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    yakıt verileri arkadaşlarında bahsettiği gibi çeşitli değişkenlere bağlı. araç tüketim değeri mevcut kullanım tarzının devamı baz alınarak hesaplanıyor. 80km/saat hız ile kaçıncı viteste ve devirde gittiniz bayır yukarı aşağı ne şartlarda gittiniz bu gidilecek mesafeyi ayarlar.

bir diğeri yine arkadaşların bahsettiği gibi önceki dolumda ne kadar doldurulduguda önemli. hangi firma oldugunu hatırlamıyorum ama benzin fullerken 12 litre fark oldugunu söyleyen bir iş arkadaşımız hocamız var. sırf bu yüzden defalarca servise gitmiş en sonunda gittiği firmanın pompasının çok hassas oldugunu aracın ( honda civic ) depo deliğinden az bir geri dönüşü dolu zannedip kestiğini söylemişti.
    12 litre benzin ile şehirler arası 200 km ye yakın yol yapılır az bir rakam da değil.

14. ulviakgun

ulviakgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    MEHMET ULVİ AKGÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    hıcam bu yakıt doğrudur.bu anasını sattımının getzi mazotu içiyor.aldığıma almışıma pişman oldum .bu arabayı az yaktırmak için her yolu deniyorum .şu ana kadar enjekttör bakımı yaptırdım 1 sene box tuning kullandım piyasa en tanınan modellerden biriydi.araba uçuyordu ama mazot yakmasına hiç bir etkisi olmadığından çıkardım.şimdi yazılım yapıp yapmama düşüncesi hakim .karar veremedim.ondanda pişman olurmuyum diye düşündüğümden karar veremedim.sürekli yazılımla ilgili arayış içindeyim.bu arada şimdi birde hidrojen yakıt cihazı diye bir şey duydum internette.oda çok daha ucun 2-2,5 milyar gibi onun hiç mi hiç şu aşamada düşünemiyorum.velhasıl kelam sizin araba o yakıtı kullanıyordur emin olun.ben şehir içi 550-600 km civarında yapıyorum.uzun yolda dahi 100 km 5-5,5 lt 90 km sabit hızla giderken yakıyor.şehir içide 100 km de 6,7-7,5 lt arasında gidiyorum.ama şehir içi kullanımım çok kısa gerçekten 3-4 km gidiş 3-4 km geliş günlük genelde vede inişli çıkışlı.ama uzun yoldadaa içiyor benim dizel toyotaya göre

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Eylül 2014
  15. Engincimen

Engincimen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Engin Çimen
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Ben yakıt ışığı yanarken İstanbulda Enkoil isimli bir akaryakıt firmasından 182 TL'ye depouyu fulledim. Litresi 4.12 TL 44.5 Litre aldı. Sanırım birazda depeleme yaptı. . Gidişimde 100-110 arası bir hızla gittim. Yol bilgisayarı 4.3-4.7 arası değerler sağladı. Dönüş yolculuğumda 120 nin altına düşmemeye çalıştım çünkü acelem vardı. Giderken 40-50 km şehir içinde dolaştım dönüş yolculuğunda da seyrek de olsa Kocaeli civarında trafik vardı. Toplam 890 km yaptım yakıt ışığı henüz yanmadı ki en az şehir içi 40 km daha yapacağımı düşünüyorum. En son haliyle yol bilgisayarı 4.8 i gösteriyor. Bu araçla sabit 100 km hızla uzun yolda 1100 km leri görmek kesinlikle hayal değil.

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Genelde birçok markanın sattığı mazot dolum esnasında köpürür, Total Exelium köpürmez, sanırım Shell'in mazotuda köpürmüyor ( Şimdiki adı Nitro ) Dolum esnasında sabırlı ve yavaş dolum yapıldığında baya bir yakıt alıyor Getzin deposu. Enson Kerim arkadaş Getzine 51 litre mazot doldurmayı başarıp rekorun yeni sahibi oldu. Ben en fazla 49 litre aldırabilmiştim.

Dolum esnasında adama yakıt testi yapıcam diyip en yavaçta dolum yaptırıp tabanca attıktan sonra üstünü ben tamamlıyorum. Tabi istasyonun tenha olduğu zamanları seçiyorum. Artık depo kapağına kadar yakıt geldiğinde biraz daha bekliyorum, eğer yakıt aynı seviyede kalirsa dolum işini bitiriyorum.

Bunları bu konu altında paylaşmamın sebebi konuyu açan arkadaş bu gibi duruma dikkat etmediyse ki büyük ihtimalle etmemiştir, bu sebeple 2. dolumda o kadar fazla yakıt almıştır aracı.

17. bugra26

bugra26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Buğra Çağlar
    yol bilgisayarları %10 hata ile çalışır bi de yol bilgisayarı aracın ortalama tüketimi atıyorum mazot aldığınızda 6 lt dir depoda 42 lt mazot vardır düz hesap 700 km yazar o nedenle her mazot aldığınız zaman ortalama tüketimi sıfırlamayı deneyin yaklaşık 30-40 km yol gittikten sonra bakmayı deneyin daha gerçekçi değerle karşılaşırsınız bi de şamandra problemleri çok çıkıyor 5-6 yıllık arabalarda depo şamandrası da tam litreyi ölçemiyor olabilir
    böyle bi araçtan şehiriçi 100 km 5-6 lt / şehirdışı 3,5-4 lt arası tüketimler oluşur bunlara bakarak ölçüm yapım uçuk kaçık değerler çıkıyorsa servise gösterin

18. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Babamın dizel getzini ara sıra kullanırım.Aracı aldığımda (atıyorum) 200 km menzil gösterirken, 25 km kullandıktan sonra (red line, ani kalkış vs) 125 km gösterir.Yanlış bilmiyorsam hyundailer anlık tüketimi değilde ortalama tüketimi baz alıyor.
    Ama arkadaşların dediği gibi depo doldurma şekilleri de farklı olabilir.

19. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    arkadaşlar selam,

daha önce getz dizel kullanmıştım şu an i20 crdi kullanıyorum. her ikisinde de yol bilgisayarı full depoda yanlış gösteriyordu. bu problem sizin arabalarınızda varmıdır. mesala i20 arabamın full deposunda gösterdiği maksimum menzil 690 km. ancak şehir dışı 1000 km devirebilyorum. bilen biri yardımcı olabilir mi?

Bu Sayfayı Paylaş