Slm. Aracım 2004 getz dizel . Aracımı 1 yıl kadar önce aldım ve o zamanlar yakıtı 100 km de 6,8-6,9 lt idi. sonraları 7,5 lt ye çıktı. şu an ise 9,7 lt oldu bunu sebebi ne olabilir.
Herşey olabilir. - Kullanım tarzınız - Eskiyen ateşleme sistemi parçaları - Eskiyen hava ekipmanları - Motorda oluşan aşınmalar - Eksoz ve manifold kaçakları - Yıpranan lastikler - Aşınmış aktarma organları - Aşınmış balatalar - v.s. v.s.
9.7 lt dizel için normal bir tüketim değil bence.mekanik bie sorun geliyor aklıma öncelikle. tabi bunu genel olarak söylemek durumundayım.biliyorsunuz tüketimi, lastik basınçlarından,yakıt kaliytesine göre etkileyen onlarca sebep var. 1 yıl içinde tüketimde 3 lt artış ciddi bir rakam.
aramıza hoşgeldiniz, havaların soğuması yakıt sarfiyatını artıracaktır, ayrıca kıosa mesafede kullanıyorsanız motor soğuk olacağından yakıt artacaktır
bu verileri yol bilgisayarından görüp yazıyorsanız.. ortalama yatık tüketimi gösteren yeri sıfırlamanızda fayda var.. çünki uzun zaman sıfırlanmadıysa yanlış gösterebilir. ama kendiniz hesaplıyorsanız gercekten fazla bi değer.
evet bunların yakıt tüketiini etkilediğini biliyorum. aracımı istanbulda ve şehir içinde kullanıyorum. yol bilgisayarından gördüğüm not. ancak ilk aldığım dönemlerde yani 4/5 ay bir depo ile yaklaşı 600 km yapıyordum bu durum şu an 500 e düştü. 500 de yakıt ışığı yanıyor. En son bir ustaya (yetkili servis değil) götürdüğümde enjektörlerde sorun olduğunu ve yanılmıyorsam iki adet memenin değiştirildiğini söyledi. ondan sonra yakıt tüketimi dahada arttı. yani 8,5 lt. oldu. bundan 2 hafta önce tekrardan götürdüm makinaya bağladılar ve ayarlarını yaptılar sonrasında ise yakıt tüketimi 9,7 ye çıktı şaka gibi bir durum. sebebini anlayabilmiş değilim.
Bence kesinlikle sebep bu değil. Arkadaş arabayı yazın alıp şimdi ölçüm yapmamışki geçen yıl almış. Dolayısıyla arabanın arkadaşta 2. kışı ve geçen seneki değerlere göre artış aşikar.
garantili arabaya dışarda müdahale ettirmiş ve yakıt dahada artmış belkide elletmese kış şartlarına uygun olacak, ama müdahaleden sonra artması normal değil, bence yetkili servise gidip bir baktırsın gidiceği serviste iyi olmalı tabii istanbulda madem, uçar plazaya gitsin bir baktırsın Düzenleyen : Coşkun Özcan
evet geçen yıl ramazanda almıştım ve dediğim gibi yakıt 6,8 idi kış ayında bu oran 7,5 oldu ve öyle kaldı yazın düşmedi. Bundan 2,3 ay kadar önce 7,5 dan şikayetci oldum 8,5 'ğa çıktı. 8,5 den şikayetçi oldum 9,5 'ğa çıktı. Şikayet etmek istemiyorum ama cepten gidiyo
kusura bakmayın farketmedim, başka konuyla karıştırdım sanırım o zaman dışarda iyi bir yer bulun bir baktırın, olur olmadık her yerde müdahale yaptırmayın aracınıza
katılıyorum. 1 sene önce alındığına göre bu araç 1 kış sezonunda kullanılmış olmalı. o zaman da tüketimin 10 litreleri bulması gerekirdi.