@MSC serdar abi haklı bende aynı yanlışı yapıyorum mesela... Bitince gidiyom sonra bir daha bitene kadar... Halbuki aynı petrol istasyonundan Fulleyip, belli km gezip tekrar aynı benzin istasyonundan fullemek ve aradaki oranı hesaplamak lazım...
arabayı 2006 dan beri kullanıyorum ne kadar mazot koyunda ibrenin nereye gideceğini iyi biliyorum ve resmi depoyu daldurmadan önce çektim tekrar 100 tl lik mazot aldım ibre ilk yerine döndü yani hesabum doğru....
Valla ben arabamı çok iyi tanıyorum o yüzdende doğru ölçüm olduğuna inanıyorum zaten hep aynı yerden mazot alıyorum ama bu kadarda az yaktığını hiç hatırlamıyorum şehir içinde
@MSC tamam haklısın ama hadi 20 si 30 u yanlış olsun 100 tl ye 430 450 km yol yapmış olurum yine uygun bence kmde 20 krş şehir içi
Bu aracın özellikleri nedir? Sonuçlar güzel tabiki, Ayrıca mutlaka aracınızı en iyi siz tanıyorsunuz ama birde bahsedilen yöntemle deneyip paylaşırsanız herkes için ortak ve karşılaştırılabilir bir sonuç elde edilecektir...
Ben hep boşaltıp fullerim değer 3,76lt fiyatından 0,218 ortalamadır, sırf şehir içi değil yani. Sizin değeriniz sırf şehir içi için iyi bir değer ancak mantık hesabı, gerçekten ne yaktığı konusunda ölçüm yapacaksanız fulleyin deponuzu.
Şöyle anlatayım öncelikle ben bu arabayıla bursadan balıkesir erdek ocaklar merkez gezdim gittim geldim toplamda 380 400 km yol yaptım depomu tekrar fullediğimde 58 mi 62 tl mi ne öyle bi mevla ödedim mazotun 4 tl olduğu zamanlarda
ben depoyu po dan full lüyorum gırtlağa kadar araba ayın 3 veya 4 günü yatıyor bir ay geziyorum o mazotla bitince takrar dolduruyorum ödediğim miktarda 150 tl mi 160 tl mi ne yanlış hatırlamıyorsam