Arkadaşlar merhaba, i20 2013 sahibiyim. Bir haftadır aracım rampa çıkarken 7.7-8.0 lt'yi görüyor. Düz yolda şehir ici 5.4 yakıyor. Acaba yakit tüketiminin artışı neden olabilir? Şimdiden teşekkürler SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
merhaba şeyma hanım araçların yokuş rampa çıkarken normal den fazla yakıt tüketmesi normal anlık tüketim bilgilerini dert etmeyin.rampa çıkış anındaki devirden tutun aracın bakım durumuna kadar etkisi olur yakıt artışında.rampanın eğim açısı ve rampa yol uzunluğuda yakıta etkendir.rampa öncesi yol müsaitse hızı arttırarak rahat devirde çıkmak aracı boğmadan tırmanmak en doğrusu olur
dün elektrikli bisikletle yokuş tırmandık. normalde 3 dişten 2 diş şarjı vardı. yokuş çıkarken tek dişe indi, üstelik o diş de yanıp sönmeye başladı. şarj bitiyor gibi uyarı verdi yani. sonra düzlüğe geldik. şarj tekrar 2 dişe döndü. Diyeceğim o ki; Yokuşa çıkmadan önce hız arttırmak, manuel viteste yokuşun dikliğine göre 2.5 3 devirden önce vites değiştirmemek gibi hamleler hem aracı üzemeyecektir, hem az yakıt tüketimine katkı da bulunacaktır.
Böyle bir sıkıntı yoktu aslında. Sağ on ve arka teker bir cukura sert bir şekilde düştü. Sonra yakit tuketimi tutarsız olmaya başladı. Bir 5.3lt bir 6.0 gösteriyor. Normalde 6.3 ile çıkılan yokuşu şimdi 8.0lt ile çıkıyor. Belki de çukurdan kaynakli bir sıkıntı olmuştur diye sordum. SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bunu ilk mesajınızda belirtseydiniz daha sağlıklı olmaz mıydı? ben açıkçası aralarında pek bağlantı kuramadım. çukura sert girmek rot balans a zarar verebilir, alt takıma zarar verebilir ama yakıtla bir bağlantı kuramadım. aracın sağ tarafında bir anormallik hissediyor musunuz? mesela bozuk yollardan geçerken lokurtu tarzı. ya da aracınız sağa sola çekmeye başladı mı bu olaydan sonra.
ben de bağlantı kuramadigim için yazmadım zaten. Acaba ondan olabilir mi diye yine de belirteyim dedim. Arabam ok gibi gidiyor, sıkıntısı yok ama yol bilgisayarı bir asagi bir yukarı oynuyor. Sinir bozuyor. SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siz eskiden 100 km lik yakıt tüketimine bakarken şimdide anlık yakıt tüketimine bakıyor olabilir misiniz?
Benim i 20nin ekranında anlik yakit tuketimi gözükmüyor ki sadece ortalama yakit tuketimi gözüküyor. Digerleri kalan yol, gidilen yol, ortalama hiz ve saat başka yok SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şöyle düşünün bir insanın her saati nasıl aynı olmaz ise yoldaki aracında dakikası dakikasına uymaz keşke hep stabil olsa yakıt tüketimi ama malesef hybrid ve elektrikli araçlarda bile bu mümkün değil .aracınızda gözle görülür yada hissedilir bir problem şüpheniz yoksa canınızı sıkmayın .içiniz rahat değilsede bir kontrol ettirin ehli bir ustaya veya servise .çukurdan bahsetmişsiniz aracın konforunda yol tutuşunda farkedilr bir sıkıntı varmı?
diyorum işte yol bilgisayarı çok kötü bir şey bakın böyle sinirleri laçka ediyor benim öyle bir sorunum yok şükür araç 7,5 litremi yakmış yoksa şehir içi 10 lt mi 12 lt mi oh rahatım böyle
Hayır. Aracin cekme, sarsma gibi bir sıkıntısı yok. Gayet atik. Düz yolda yakit tüketimi normal haline dönüyor ama rampada 8.0 i buluyor. Yol aynı, hiz aynı. Bu sayı şaşırtici Olmadi bayram sonrası ustaya bir soracağım SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle katılıyorum bende arabayı ilk aldığımda yakıt tüketimini sürekli kontrol ederdim ona göre kendimi kasardım 2 ay sonra ya bir baktım arabadan keyif alamıyorum yolda kendimi kasmaktan sinirlerim bozuluyor bıraktım o işleri bitince alıyorum zaten aldığım yakıttan ortalama yakıtı çıkartıyorum Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aynen öyle tansu hocam mazot 4 olmuş 8-10 olmuş hiiiç takmıyorum ne yaşıyorsak toplumca izlediğimiz yoldan dolayı yaşıyoruz ..hiç kasamıycam kendimi hayat bir defa yaşanıyor tak tak tak nereye kadar her şey akışında güzel
aslında arkadaşların ve benim yazılarımızda özetlediğimiz gibi gayet normal rampalarda yakıt artışı.aracınızda bahsedilen sorunlar şüpheler yoksa ustaya bile gerek yok .araç gerek duyduğunda sinyali çakar zaten Ustaya götürün beni diye iyi bayramlar keyifli sürüşler