Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar ben sizden bir konuda yardım istiyorum benim 2012 1.5 crd hundai era dizel var ben istanbulda şehir içinde bir depo yakıtla 210 liraya doluyor buşehir içinde 580 km yapıyorum. Neden çok yakiyor bu araç bir fikri olan varmi ne derdi var bu aracın sizden yorumlarınızı bek
bendede 2012 model hyundai era var dizel otomatik bende ş.içi 1 depo ile 550 km gidiyorum yanlız benim işim ile evim çok yakın kısa mesafeler kullanıyorum yalnız uzun yolda 120 - 130 km hız aralığında gittiğim zaman 1 depo ile 800 km yol gidiyorum demek istediğim bu araçlar böyle yakıtınız normal
Eğer araç otomatik vites ise motor ısınsa bile şanzıman tam ısınmadığından tepkileri biraz daha yavaş olduğundan yakıt tüketimi artar. motor 3 km kadar mesafede ısınırken şanzımanın tam ısınması yaklaşık 10 km yi bulabiliyor.(10 km = şanzıman kilidinin devreye girdiği mesafe) Yani düz vites araçta 3. km den sonra ekonomik olabilirken otomatik vites araçlarda tam verimli çalışma 10 km den sonra başlıyor.
Konuyu bir hortlatayım Her ne kadar Hyundai aracımı satsam da, buradan kopamadım ve burdan herkesin ayrı ayrı yorum ve bilgileri çok destek oluyor. Malum yeni aracım 1.6 Multijet Linea. Aracı il dışından getirdim yol bilgisayarında ortalama yakıt 4.4/100 km şeklinde oldu. Ancak şu an şehir içinde 9 lt lere çıkmış durumda. Bu durum normal midir dizel için yoksa anormallik mi var çözemedim. Hiç dizel araç kullanmadım kimisi normal kış günü ısınmıyor hemen stop ediyorsun diyor(gün içinde totalde 20 km yapıyorum, 10 gidiş 10 geliş) kimisi alakası yok benzinli araç değil dizel yakıt sarfiyatı hep aynıdır enjektörler arızalı diyor. Araç 110 bin km de enjektör ile alakalı arıza belirtisi hiç yok. Yardım ve görüşlerinize ihtiyacım var daha evvel dizel kullanmış varsa. Çok teşekkürler
Kisa mesafe ve maalesef soğuk havalar öyle sonuçlar gösterebilir, önemli olan depo ölçümüdür...Depoyu fulleyip belli bir km sonra yine fulleyip bakmak lazim
İ20 kullanırken uzun yolda iyiydi ama şehir içi dizel çok yakıyordu. Hele kısa mesafede zaten ısınmıyor makine. Ben okula gidene kadar ibre kımıldamıyordu bile.
Şu an bende de öyle hocam, 9 km yol yapıyorum sabah hararet göstergesi hiç oynamazken yakıt göstergesi hissedilir şekilde akşam dönüş yolunda kendini belli ettiriyor